Yarnfest i Loveland, Denver USA

Yarnfest i Loveland, Denver USA

Chicago – Decorah – Denver – Loveland

Bli med strikkeekspert Tove Fevang på en flott rundreise i de midtre deler av USA, nærmere bestemt til Chicago, det «norske» Decorah, Denver og ikke minst Yarnfest i Loveland. En festival for bl.a. strikking, hekling, veving og spinning. Festivalens hjemmeside: https://www.interweaveyarnfest.com/event/06110e6d-5154-49b3-9be8-8bb8ed81900d/summary

Turen starter i Chicago, verdensbyen som ligger ved Lake Michigan, hvor vi bor sentralt. Her vil vi blant annet besøke Nina Chicago, importør av Rauma, og et must for alle strikke-interesserte i Chicago. Byen er den tredje største i USA, med 2,7 mill innbyggere. Rundt 1920 var det ca. 50.000 norske innvandrere i Chicago, og fremdeles preges denne delen av USA av mange og betydelige spor etter norske utvandrere. Dette vil vi oppleve når vi setter kursen mot Decorah hvor Vesterheim museum besøkes. Her finnes svært mange og særdeles flotte skatter innen håndverk som broderi, vev og strikk etter utvandrede nordmenn.

Det blir en innenlands flyreise til Denver i Colorado når vi setter kursen mot Yarnfest som foregår i Loveland den 12. – 15. april. Vi får oppleve et vidt spekter av håndverk innen tekstil og garn, strikk, vev, utstillinger, markedsplasser og mye mer. Yarnfest er en årlig festival som arrangeres av Interweave og her møtes designere, kursholdere, strikkere, spinnere, vevere fra hele USA og resten av verden.

Tove Fevang er reiseleder for denne turen, hun besøkte festivalen og områdene i 2022. Selv har Tove lang og bred erfaring innen mange typer håndarbeid, og bør være godt kjent for de fleste håndarbeidsinteresserte. Hun har utgitt ca. 25 bøker. Se www.tovefevang.no

Fotos: Tove Fevang

Kort fortalt

På rundreisen i i midtre deler av USA vil strikkeekspert Tove Fevang ta deg med til Yarnfest i Loveland. I tillegg til besøk på festivalen blir spennende besøk rundt i Chicago, Decorah og Denver.

Reisedatoer:
07/04/2023 - 11 dager

Dagsprogram Yarnfest i Loveland, Denver USA - 11 dager

Dag 1
Flyavgang med Icelandair fra Oslo Gardermoen til Keflavik på Island kl. 13.45 – 14.45 (lokal tid). Vi flyr videre med samme selskap direkte til Chicago der vi lander kl. 18.20 samme dag siden vi har tiden med oss når vi flyr vestover. Måltider serveres om bord.
Buss med lokal sjåfør venter på gruppen og tar oss til vårt hotell sentralt i Chicago. Tidsforskjellen er 6 timer.
Vårt bosted er Hampton Inn Downtown Chicago som ligger midt i smørøyet med gangavstand til Chicago river, og rett ved byens hoved handle- og restaurantgate Magnificent Mile. Enkelt servering etter innsjekk ved 21-tiden. Se hotell: https://www.hilton.com/en/hotels/chidmhx-hampton-chicago-downtown-magnificent-mile/?SEO_id=GMB-AMER-HX-CHIDMHX&y_source=1_MjA4MjU0NS03MTUtbG9jYXRpb24ud2Vic2l0ZQ%3D%3D

Dag 2
Frokost på hotellet. Dagen og kvelden skal benyttes i Chicago, og vi gjør et besøk hos Nina Chicago.
Nina Chicago er den absolutt flotteste garn- og stoffbutikken i Chicago. Her finner du garn og stoffer fra de største og beste produsentene i USA. Butikken holder også kurs i både søm og strikk, og ikke har de et håndverks dedikert personale.
Når man er i denne flotte byen er det et must å se Sky Line, se byen fra et av høyhusene, f.eks. fra John Hancock Tower som ligger i kort avstand fra hotellet. Et flott sted å se byen fra når det nærmer seg kveld. Lunsj på egenhånd.
Det vil også bli litt fritid om ettermiddagen for å rusle på egenhånd.
Middag om kvelden i nærheten av hotellet. Byen er kjent for sitt rike musikkliv, mulighet for å besøke en musikkafé eller konsert for den som har lyst. Overnatting på Hampton Inn Chicago.

Dag 3
Etter frokost setter vi kursen mot den «norske» og veldig hyggelige byen Decorah. Turen tar ca. 5 timer, og på veien blir det lunsjstopp i Freeport og besøk i garnbutikken Wall of Yarn, som også er distributører for Rauma i USA. Vi ankommer vårt bosted i sentrum tidlig ettermiddag og det blir litt fritid før middag. Vårt hotell er legendariske Winneshiek, sentralt og med gangavstand til butikker og kaféer. Se hotell: https://www.hotelwinn.com/
Middag om kvelden på Don Jose Family restaurant (meksikansk).

Dag 4
Etter en god frokost står det flotte Vesterheim museum (Norwegian & American Heritage Museum) for tur. Museet har en fantastisk samling med skatter fra norske innvandrere.
Museet har også et innholdsrikt tekstilmagasin med bunader, broderi og særdeles Hardangersøm og ikke minst strikkede- votter, strømper og gensere. Vi vil også få en liten titt på noen utvalgte saker derifra. Hver og en blir på museet så lenge man ønsker, lunsjen blir på egenhånd.
Fri om ettermiddag og felles middag på lokal restaurant; Rubaiyat.

 

Dag 5
Etter en lang og god frokost setter vi kursen tilbake mot Chicago kl. 10.00. Lunsj på veien.
Innsjekk på hotell Hampton Inn & Suites Rosemont O’Hare. Litt fritid, igjen bor vi i tett på butikker og der det skjer.
Middag blir rett ved hotellet og på menyen står byens mest populære kategori restaurant: Deep Dish Pizza. For de fleste er ett stykke nok…

 

Dag 6
Etter frokost setter vi kursen mot flyplassen, hotellet har shuttle-buss som vi benytter. Vi skal til Denver og garnfesten er snart i gang. Flyavgang er kl 09.40 og flytiden er ca. to timer.
Ankomst Denver og shuttlebuss til Loveland hvor Yarnfest foregår de neste dagene.
Vi sjekker inn på vårt bosted for de neste 3 nettene; Embassy Suites, hvor festivalen foregår.
Middag på vårt bosted.

Dag 7 og 8
Dagene tilbringes på festivalen, og lunsj inntas på egenhånd begge dager. Begge middagene blir på vårt hotell.
Festivalen arrangerer kurs innenfor bl.a. strikk, hekling, vev og spinning. Kursholderne er de aller beste du finner innenfor deres fag i USA. Tove er behjelpelig med å finne kurset for deg, når kursoversikten kommer ut som er generelt i starten av 2023. Her er det «først til mølla» som gjelder og for å sikre seg et kurs bør en være tidlig ute med påmelding, selv om det alltid vil være noen restplasser til kurs tilgjengelig under festivalen. Anbefaler å melde seg på, på forhånd for å sikre seg plass på de kursene man ønsker.

Dag 9
Siste mulighet for å besøke Yarn festival før vi setter kursen mot Denver om ettermiddagen. Lunsj på egenhånd.
Siste natten i USA bor vi i Denver. Hotellet er Hampton Inn & Suites. Middag ved hotellet.

 

Dag 10
Dagen fri til vi tar shuttlebuss til flyplassen kl. 13.00. Lunsj på egenhånd.
Avgang med Icelandair kl. 16.50 direkte til Keflavik på Island. Måltider serveres om bord.

Dag 11
Ankomst Keflavik på Island kl. 06.15. Vi flyr med samme selskap til Oslo Gardermoen kl. 07.50 – 1235.

 

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person i dobbeltrom kr 37.900 

Inkluderer

 • Flyreise med Icelandair t/r Oslo Gardermoen – Chicago t/r
 • Flyreise Chicago – Denver t/r
 • Alle flyskatter (utgjør pr juli -22 kr 4.085 og kan endre seg innen avreise)
 • Alle hotell-overnattinger i dobbeltrom, jmfr program
 • Måltider jmfr program – 9 frokost og middag (alle) og 3 lunsj
 • Alle busstransporter jmfr program
 • Inngang til Vesterheim museum, Decorah
 • 3 dager inngang til Yarnfest i Loveland
 • Reiseleder med på hele turen fra Oslo er Tove Fevang.

Tillegg

 • Enkeltrom kr 8.850

Depositum på kr 8.000 pr person faktureres ved påmelding. Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.
Forbehold om evt prisøkninger vi ikke har herredømme over, som f ex valutaendringer og flyskatter.
Max antall deltakere er 15 personer, minimum er 10.

Avbestillingsregler

 • Etter betalt depositum tilkommer et adm.gebyr på kr 1.900 ved avbestilling
 • Ved avbestilling 75-46 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 45-0 dager før avreise må 100 % av reisen søkes refundert fra kundens forsikring

 

 

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.