Vakre Liguriakysten og Cinque Terre

Vakre Liguriakysten og Cinque Terre

Rapallo, Portofino, Santa Margaretha, Sestri Levante, Cinque Terre, Portovenere, Lerici, Sanzana og Genova

Italia har alt fra snøkledde alper, myldrende byer og solvarme strender.
Langs vestkysten fra Genova og sørover finner vi vakre og sjarmerende byer på rekke og rad.
Her ligger Rapallo, Portofino, Santa Margaretha, Sestri Levante, Cinque Terre og Portovenere som alle vil bli besøkt på vår tur.

Her vil vi vandre rundt med vår guide, få høre historiene om stedene og innbyggerne og hvordan de lever sine liv i takt med alle turistene som strømmer til kystbyene. Med utgangspunkt i vakre  Sestri Levante, byen vi bor i, blir det dagsturer med flotte natur- og kulturopplevelser. I tillegg vil vi smake oss gjennom litt av det italienske kjøkkenet. Fra båtturene ser vi hvordan byene nær sagt klatrer oppover åssidene.

Turen avsluttes med omvisning i middelalderbyen Genova der severdighetene står i kø.

Kort fortalt

Langs vestkysten fra Genova og sørover finner vi vakre og sjarmerende byer på rekke og rad.
Her ved Liguriakysten ligger Rapallo, Portofino, Santa Margaretha, Sestri Levante, Cinque Terre og Portovenere som alle vil bli besøkt på vår tur. Og selvsagt vil vi se alle severdighetene i Genova.

Reisedatoer:
20/04/2023 - 6 dager

Dagsprogram Vakre Liguriakysten og Cinque Terre - 6 dager

Dag 1

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen med Lufthansa kl 0715 til München med ankomst kl 0930.
Videre med samme selskap kl 1140 til Genova der vi lander kl 1250. Ventende buss tar oss til hotellet som ligger sentralt i den vakre byen Sestri Levante, en times sør-østover langs kysten fra Genova.
Innsjekk på hotellet og ettermiddagen fri til å nyte byen og stranden som ligger langs hele byen.
Om kvelden blir det middag på en hyggelig restaurant i byen.

Dag 2   

Frokostbuffet på hotellet. I dag vil vi stifte bekjentskap med Tigullio regionen. Her finner vi de vakre Kystbyene Rapallo, Portofino og Santa Margherita.
Vår buss kjører til Rappolo, der vi starter med å få høre den spennende historien om byen av vår guide. Derfra hopper vi på båten som tar oss til Portofino. Det å komme sjøveien hit er en opplevelse i seg selv. De skjønne og fargerike husene møter oss langs hele kysten og med de mange båtene som ligger i havnebassenget her blir det en opplevelse som vi vil huske i lang tid. Etter å ha vandret litt rundt i byen fortsetter vi med båt til Santa Margherita. Denne elegante byen er kjent for sin vakre strandpromenade, innbydende hus og små tiltalende butikker. Lunsj underveis.
Om ettermiddagen kjører vi vår buss tilbake til hotellet og det blir middag på restaurant i byen.

Dag 3

Frokostbuffet på hotellet. I dag blir det heldagstur til kjente Cinque Terre. Her finner vi 5 små vakre Landsbyer som ligger på rekke og rad.
Cinque Terre er utvilsomt en av Italias vakreste skatter der de utfordrer tyngdekraften i det bratte, dramatiske klippelandskapet langs den sørligste delen av den italienske rivieraen. Sammen med vår guide tar vi tog til Monterosso som er den nordligste av byene. Denne byen har en vakker strand og er derfor den mest besøkte. Båt derfra til Vernazza og videre til Manarola. Underveis får vi høre historien om byene og vi forstår fort hvorfor de har blitt en stor turistattraksjon. Lunsj i en av byene.
Vi tar toget direkte tilbake fra Manarola til vår bostedby Sestri Levante.
Middag på hyggelig restaurant i byen om kvelden.

 

Dag 4

Frokostbuffet på hotellet. Vår guide viser oss vei til Portovenere i dag. Denne fantastiske byen ligger enda litt sør for Cinque Terre. Her finner vi et flott festningsverk fra 12. hundretallet som virkelig er verdt et besøk.  Byen er kjent for billedskjønne gamle slott og hus, kirker og øyer. De høye, fargerike husene bak bybukta er bygd nærmest som et fort. Fra Portovenere blir det båttur til Lerici og derfra transport til Sazana. Her blir det litt tid på egenhånd før vi kjører med vår buss tilbake til hotellet.
Lunsj underveis og middag på restaurant i byen.

 

Dag 5

Frokostbuffet på hotellet. Den siste hele dagen tilbringer sammen med guiden i vakre Genova. Byen Har det største middelalderske sentrum i Europa. Vi vil se mange av dens severdigheter på vår tur, blant annet Piazza de Ferarri, Plazzo Ducale, Teatro Carlo Felice, the Porto antico Area, the house of Colombo og mere til. Det blir focaccia smaking også. Lunsjen nytes på en av de mange restaurantene i byen.
Tilbake til Sestri Levante og vi nyter en avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant nær hotellet. Den siste for denne gang her langs vakre Liguriakysten.

Dag 6

Frokostbuffet på hotellet. Litt tid på egenhånd før vår buss bringer oss tilbake til flyplassen i Genova der Lufthansa har avreise kl 1330. Vi ankommer München kl 1440 og reiser videre kl 1555 med ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl 1805.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 18.950

Inkluderer

 • Fly med Lufthansa Oslo – Genova t/r
 • Flyskatter og avgifter (pr okt -22 kr 1.915, kan endre seg)
 • Overnatting 5 netter i delt dobbeltrom på godt 4* hotell inkl frokost
 • Helpensjon – 5 middager og 4 lunsjer
 • Utflukter med guide som beskrevet i program
 • Transporter som beskrevet i program
 • Reiseleder med fra Explore Travel AS

Tillegg

 • Enkeltrom kr 1.900
 • Citytax Euro 10
 • Drikke til måltider

Forbehold om prisendring dersom endringer i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.
Depositum på kr 4.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 91 dager før avreise
 • Ved avbestilling 90-61 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 60-31 dager før avreise må 50 % søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 30-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

 

 

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.