Ungarn – vinlandet vi ofte glemmer!

Ungarn – vinlandet vi ofte glemmer!

Budapest, Eger og Etyek

Bli med Hjemmets Reiseklubb til vakre Budapest i Ungarn!

I tillegg til å nyte god mat og drikke, skal vi utforske byen sammen, og oppleve Europas mektigste elv, Donau, som flyter majestetisk gjennom Budapest. Elven deler byen i to, og på den ene siden finner du den gamle byen Buda, med bakker og høyder opp mot det vakre slottet og Mathias-kirken. Her finner vi museer og gamle bygninger. Den andre bydelen Pest er flatere, men byr på mye flott gammel arkitektur og sjarmerende bydeler samt den storslåtte Parlamentsbygningen. Moderne hotell og handlegater med velfylte forretninger med gode priser, og har du tid- kan du gjerne besøke et av byens mange bad.

Vi reiser 1,5 time nordøst for Budapest og besøker den flotte byen Eger. Kjent for sin lange historie og flotte arkitektur i barokk stil, men også for naturen, majestetiske Lippizaner-hester og vinproduksjon. Vi skal prøve Ungarns mest populære rødvin-Egri Bikavér –”Egers Okseblod” eller bare ” blodvin”. Ifølge historien fikk de ungarske krigerne ekstra god vin inne i borgen i Eger under tyrkernes invasjon i 1552 for å opprettholde moralen. Tyrkerne mente at rødvinen måtte være tilsatt okseblod, for det var eneste mulige forklaringen på hvordan ungarerne kunne kjempe så tappert!  Denne vinen er en blanding av vin fra druesor­tene Kékfrankos (Blaufränkisch) og Médoc Noir (Merlot).

Vi besøker Gàl Tibor Winery- som er en av de mest kjente og fremadstormende vingårder i landet. Sør for Budapest finner vi Etyek og vingården Hernyak. I rustikke omgivelser får vi ta del i gamle tradisjoner helt tilbake til 18. århundre. Pr i dag har de tillatelse til å dyrke 82 forskjellige druer her i området, og vinene holder høy klasse og blir stadig mer populære på det internasjonale marked. Gjengangere er Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir, men de har så mye mer. Ungarn har 22 vindistrikter. Det produseres alle typer vin med hovedvekt på de hvite som utgjør 2/3 av vinproduksjonen.

Kort fortalt

Ungarn er vinlandet vi ofte glemmer. På vår reise besøker vi både Budapest, Eger og Etyek der vi smaker oss gjennom gode viner til kulinariske retter samt gjøre oss kjent med og vil oppleve mange av byenes flotte severdigheter.

Reisedatoer:
04/10/2020 - 5 dager

Dagsprogram Ungarn – vinlandet vi ofte glemmer! - 5 dager

Dagsprogram 

Dag 1 Oslo – Eudapest – Eger
Avreise fra Oslo Gardemoen med Norwegian kl 0700 og ankomst Budapest kl 0920.
Etter ankomst henter vi bagasjen og møtes av vår lokalguide og transport til Eger.
Denne sjarmerende byen med alle sine barokk bygg og kirker, ligger kun halvannen times kjøring fra Budapest. Eger er kjent for sin lange historie, spesielt fra tiden ottomanske riket gjorde sitt inntog. I dag er det kun en minaret igjen i byen, men historiene om de tapre ungarernes kamper lever fortsatt.
Dagens første stopp blir på vei til Eger hvor vi besøker ranchen til verdensmestere Vilmos og Zoltán Lázár, bedre kjent som Lázár Brothers. De to brødrene har utallige medaljer fra hestesporten, og driver i dag sitt eget mat og underholdningssenter i vakre Gödöllö – bare 35 kilometer fra Budapest. Her dukes det opp med 3 retters meny i ekte tradisjonell ungarsk stil – og selvfølgelig blir det noe godt og lokalt i glasset til maten.  (2 enheter vin/øl, mineralvann og kaffe inngår)
Vel fremme i Eger sjekker vi inn på hotellet og tar en liten pust i bakken. Kvelden byr på en herlig mini-tog tur i Eger mens guiden forteller om Valley of beautifull women og byen sentrum. Vi ser på festningen, katedralen (som er en av de største i hele Ungarn), minareteten, som er det enestående gjenstående minne fra tyrkerne og Lyceum. Turen avsluttes på Brum Brum Restaurant – som er kåret til en av landets 20 beste countryside restauranter av Dining Guide. Her serveres en 3 retters middag og vi går tilbake til hotellet.
Overnatting: Hotel Eger Park 4*

Dag 2 Eger
Etter frokost samles vi og setter kursen til Szilvásvárad. Dette flotte naturområdet med sine grønne skoger med mange naturstier, flotte ørretvann og glitrende innsjøer. Området er også kjent for sin lange historie med oppdrett av Lipzizaner hester, og vi tar et besøk på det mest kjente stutteri. Hesterasen, som har mer enn 400 års avlshistorie, ble introdusert på Bükk Plateau, Csipkéskút og Szilvásvárad i 1950. Etter et par timer med de vakre hestene tar vi en naturskjønn liten togreise til Szalajka dalen. Om været tillater det spiser vi lunsj ute i det fri – med nystekt fersk ørret, salater og god vin som passer til. Vi slapper av i den fine naturen og tar oss tid til å nyte området. Ved dårlig vær nytes lunsjen innendørs i restauranten. (ubegrenset vin /øl, mineral vann inngår)
Tilbake i Eger har vi egentid og kan oppdage ytterligere av byen, slappe av på hotellet eller kanskje undersøke noen av de lokale butikkene for litt shopping. Vi møtes igjen kveldstid til middag på FUZIO restaurant, som eies av en av de mest kjente vinprodusentene i Nord Ungarn, Gàl Tibor Winery. Her smaker vi oss gjennom 6 sorters vin og nyter en herlig 3 retters middag.
Overnatting: Hotel Eger Park 4*

 

Dag 3 Eger – Budapest
Etter frokost forlater vi Eger for denne gang og setter kursen til hovedstaten Budapest. Det blir tid på formiddagen til å utforske byen på egenhånd og spør gjerne reiseleder om gode tips om lunsj restauranter. Det er nok av steder å velge mellom!
Utover dagen venter en sightseeing tur i den flotte byen, og kontrastene mellom gammelt og nytt. Vi besøker de to bydelene Buda og Pest, ser majestetiske Donau som deler byen, St Stephens Basilikaen og det imponerende Parlament-bygget m.m.
Om kvelden venter en herlig middag på BorLabor Restaurant med 4 retters meny og 4 viner som passer til!
Overnatting: Hotel Museum Budapest 4*

Dag 4 Budapest – Etyek
Formiddagen på egenhånd, og man kan enten utforske bydelen Pest ytterligere eller kanskje ta en tur på et av byens kjente bad. Vi møtes kl 1500 for å besøke Etyek, kjent for sine mange vingårder og vinproduksjon. Her besøker vi Hernyàk vingård, med sine gamle aner helt tilbake til 1800-tallet. I denne regionen finnes det så mange som 82 forskjellige drue sorter, og på Hernyàk er de ledende variantene av vår vingård og vinregion er Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir.  Kjelleren deres kombinerer muligheten for kontrollert gjæring med ståltanker, ved bruk av tradisjonelle tønner av tre. De har satset på sen høsting for å oppnå noe tyngre, mer sammensatte viner.
Etter endt omvisning serveres en 3-retters middag. Her er det lokalprodusert mat med 5 ulike viner som passer til. Rundt kl 2030 setter vi kursen tilbake til Budapest og nyter en god natt søvn.
Overnatting: Hotel Museum Budapest 4*

Dag 5 Budapest – Oslo
Morgenen er fri til å nyte en god frokost og gjøre slik en selv vil. Klokken 1130 har vi pakket koffertene våre og setter oss på bussen til Szentendre hvor vi avslutter reisen med kulinariske perler på Schieszl i Budakalàsz. Denne koselige familiedrevne restauranten duker opp med en tidlig middag for oss før vi setter kursen ut til flyplassen.
Avreise med Norwegian kl 2125 med ankomst Oslo Gardemoen kl 2355.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 11.980 (ikke abonnenter av Hjemmet kr 13.480) 

Inkluderer

 • Fly tur/retur Oslo – Budapest med Norwegian2 bagasje innsjekket a 20 kilo pr koffert
 • 2 netter del i dobbeltrom Hotel Eger Park 4* inkludert frokost
 • 2 netter del i dobbeltrom Hotel Museum Budapest 4* inkludert frokost
 • 2 lunsj- hvorav 1 er piknik lunsj med nyfanget ørret med ubegrenset vin/mineralvann/kaffe/te
 • Middag Brum Brum Restaurant – 3 retter
 • Vin prøving/Middag FUZIO – 3 retter med 6 viner
 • Vins prøving/middag på BorLabor – 4 retter med 4 viner
 • Vin prøving/middag Hernyak Vingård – 3 retter og 5 viner
 • Middag Schieszl -2 retter
 • 2 Vingårdsbesøk
 • Besøk på Lippizaner Stutteri & Museum
 • All transport i henhold til program
 • Lokalguide engelsktalende
 • Norsk reiseleder på hele turen

Tillegg

 • Enkeltrom kr 1.990
 • Drikke til måltider, og annet som ikke er nevnt i program

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.
Depositum på kr 4.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller ca 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 95 dager før avreise
 • Ved avbestilling 94-65 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 64-35 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 34-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.