Til Isager og Skagen med Tove Fevang

Til Isager og Skagen med Tove Fevang

Workshops og besøk hos Isager og vakre Skagen

På denne flotte turen til Danmark skal vi kombinere strikkeopplevelser med kunst og hyggelige besøk i Skagen.
Isager er blitt en utrolig populær leverandør av garn,  hos dem skal vi få workshops og fråtse i deres store utvalg av masse deilig garn.

Skagen bør være kjent for de fleste, beliggende ytterst i havgapet nordøst i Danmark. Her skal vi besøke Skagen-malernes museum, rusle i de koselige gatene og ikke minst spise hyggelig måltider sammen. For dem som har lyst er det mulig å leie sykkel og komme seg ut på Grenen, den lange og smale stranden som viser vei rett ut i havet…

Turen starter med Colorline fra Larvik til Hirtshals, der vil vår sjåfør og buss møte oss for første stopp i Tversted. Det vil være mulig å ta Colorline fra Kristiansand om ønskelig, vi er behjelpelig med billetter.

Det er ikke bare strikkegarn Isager er gode på. Her finner man garn til vev, hekling og broderi. I mange tiår har stedet eksistert, og siden 1977 med Marianne Isager som eier. I dag driver hun stedet sammen med sin datter Helga. Disse to er utrolig dyktige designere, og har utgitt flere bøker. Spesielt er de inspirert av strikke-landet Japan, herfra kommer også mye av deres garn. Vi får høre historien om grunnleggeren tekstildesigneren Åse Lund Jensen (1920-1977) som overlot bedriften til sin elev Marianne da hun gikk bort altfor tidlig. Det blir workshop hos Isager, og det blir flere muligheter for å kjøpe garn fra deres utsalg.

Vi vil også til vakre Skagen hvor vi bor sentralt i byen.
Det er lett å forstå hvorfor de kjente Skagen-malerne fant inspirasjon til sin billedkunst her i denne pittoreske byen med sitt spesielle lys og hav så langt øyet kan se. Byens gågate innehar dansk design, hyggelige kaféer, små butikker og en veldig hyggelig atmosfære.
Her er flere gallerier, og vi skal selvsagt besøke Skagen Museum. Skagen-malerne var en kjent kunstnerkoloni som bodde og malte her på 1870-80 tallet, spesielt var det om sommeren de bodde i Skagen. Michael og Anna Ancher, Marie Krøyer, Christian Krogh for å nevne noen.
I Skagen er det lett å leie en sykkel og ta en tur ut på Grenen hvor man bokstavelig talt kan stå med et ben i hvert hav…
I ledige stunder møtes vi til hyggelig strikkeprat på våre bosteder.

Velkommen til spennende og lærerike dager hos Isager og i Skagen og smukke Danmark!
(Fotos; Tove Fevang og Geir Arnesen)

 

Kort fortalt

På denne flotte turen til Danmark vil vi kombinere strikkeopplevelser med kunst og hyggelige besøk i Skagen. Isager er blitt en svært populær leverandør av garn,  og der blir det workshops og vi kan fråtse i deres store utvalg av masse deilig garn.

Reisedatoer:
10/05/2023 - 5 dager

Dagsprogram Til Isager og Skagen med Tove Fevang - 5 dager

Dag 1 – 10. mai

Turen starter i Larvik hvor Colorline har avgang til Hirtshals. Det er flere overnattingsmuligheter i Larvik sentrum om du kommer med tog fra Oslo dagen før. Oppmøte Color Line terminal kl 0715, avgang med båt kl 0800.
Kl 1115 ankommer vi Hirtshals hvor buss venter for å ta gruppen til Hotel Tannishus 3*** som ligger ved havet, 2 km fra Isager og i tettstedet Tversted. Her bor vi to netter. Om det er reisende fra Kristiansand er det også avgang kl 0800, med ankomst Hirtshals kl 1145.
Kjøreturen til Tversted er ca 15 km, og lunsj venter på vårt bosted ved ankomst beregnet til ca kl 1300. Fritid om ettermiddagen før vi samles til middag på vårt hotell kl 1800.

 

Dag 2 – 11. mai

Frokost.
Kl 0930 Gruppen ankommer Isager hvor man kan se seg om å evt handle garn.
Kl 1000 – 1200 Workshop med Marianne, innehaver av Isager Strik. Vi får en innføring i noe av deres eget design, og lærer oss forskjellige varianter og strukturer som du kan bruke i dine egne ting.
Kl 1200 – 1300 Lunsj hos Isager.
Kl 1300 – 1500   Workshop fortsetter.
Tid til å besøke butikken hos Isager. Transport tilbake til vårt bosted.
Kl 1800 Middag på vårt hotell

Dag 3 – 12. mai

Frokost, deretter setter vi kursen mot Skagen og vårt hotell sentralt i byen, Skagen Harbour Hotel.
Felles lunsj, deretter går vi sammen til Skagen museum. Ettermiddagen fri i denne hyggelige småbyen. Om du har lyst kan du leie sykkel og sykle ut til flotte Grenen, det er ca 4 km hver vei. Her møtes Skagerak og Kattegat.

Dag 4 – 13. mai

Frokost og dagen fri i Skagen. Lunsj på egenhånd.
Har du lyst på en «ørkenvandring» kan vi anbefale Nord-Europas største vandrende sanddyne Råbjerg Mile. Denne består av 3,5 millioner kubikk fin sand, og flytter seg 15-20 meter hvert år. Like vest for byen finner vi «Den tilsandede kirke», sankt Laurentius kirke fra middelalderen. På 1700-tallet begynte kirken å bli begravet i sand, og man måtte grave fram døren for hver gudstjeneste.
Kl 1800 spiser vi felles middag i Skagen.

Dag 5 – 14. mai

Frokost. Avreise med vår buss kl 0915 via Gamle Skagen hvor vi rusler litt på egenhånd. Deretter setter vi kursen mot Hirthals hvor Colorline har avgang kl 1245 til Larvik, ankomst kl 1630. Evt har fergen til Kristiansand avgang kl 1215-1530.

 

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 12.500 i dobbeltrom

Inkluderer

 • 4 netter i dobbeltrom på hoteller nevnt i program
 • 4 frokost, 4 middag og 3 lunsj
 • Fergebilletter Larvik-Hirtshals t/r
 • 2 workshop jmfr program
 • Busstransporter jmfr program
 • Inngang til Skagen museum
 • Reiseleder Tove Fevang er med hele veien fra Larvik

Tillegg

 • Enkeltrom kr 2.690 (begrenset antall)

Turen starter i Larvik seneste frammøte på Colorline er kl 0715 dag 1. Vi er behjelpelig med å skaffe fly- eller togbilletter, billigste alternativ søkes opp på forespørsel etter ønsket tidspunkt.
Fjordline har en seilerute fra Bergen og Stavanger til Hirtshals, denne ankommer om morgenen og har avgang om kvelden (ankommer kl 0800, avgang kl 2000).

Depositum kr 3000 pr person faktureres ved påmelding. Sluttfaktura forfaller 5 uker før avreise.
Forbehold om prisendring dersom kursen på Dkr endres, og evt prisendringer vi ikke har herredømme over.

Minimum 14 deltakere, maksimum 20.

 

Avbestillingsregler

 • Etter betalt depositum tilkommer et adm.gebyr på kr 800 ved avbestilling
 • Ved avbestilling 45-32 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 31-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

 

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.