Tallinn – strikk og håndverk

Tallinn – strikk og håndverk

Håndverk, strikk, lin, middelalderstemning og mye mer

Tallinn er hovedstad i Estland og er blant Baltikums vakreste byer. Med sine brosteinslagte gater og stilfulle hus fra middelalderen, er det lett å drømme seg bort i denne fasinerende byen. Selve byen ligger ved en vik i Finskebukta og var allerede på 900-tallet et viktig handelssted. I 1219 ble byen erobret av danskene, noe som også kommer til uttrykk gjennom bynavnet. Tallinn betyr nemlig danskebyen. I 1285 sluttet byen seg til Hansaene, og blomstret opp på grunn av handelen mellom hansabyene og Russland.
Byen er kjent for kreativitet og håndverks-tradisjoner Spesielt er det utvalget stort av håndverksprodukter som strikkede luer, votter og klær, støpte lys, glasskunst, smijern, billedkunst og tresløyd, og ikke minst lin.
Rundt i byens gamle bydel er det flere sjarmerende små kaféer hvor man inntar en lett lunsj i hyggelige omgivelser. Vi anbefaler også et besøk hos byens marsipanprodusent, som også har et museum der de viser hva man faktisk kan lage av marsipan. Verdens beste!
Her er også mange flotte kunstgallerier, og like utenfor gamleby-murene finner man moderne handlesentre med stort utvalg av julegaver til seg selv og andre med et hyggelig prisnivå.
Vi spiser middager på hyggelige lokale restauranter.
Den nasjonale operaen ligger like ved for de som har lyst til å overvære kulturell aften, og byen har også mange tilbud til dem som ønsker en Spa-behandling. Hvorfor ikke tilbringe en time eller to med en god massasje eller annen velgjørende behandling.
Omvisning i byen hører selvsagt med på programmet, og vårt bosted er sentralt med gangavstand til Gamlebyen.
Vi avslutter det hele med besøk på et rimelig fabrikkutsalg med mulighet for å kjøpe billig lin, garn, stoffer, bånd, strikketilbehør og alt man kan tenke seg til håndverks-hobbyen.
Velkommen til den hyggelige middelalderbyen Tallinn.

 

Kort fortalt

Tallinn er kjent for sin kreativitet innen håndverkstradisjoner. I Hansabyen besøker vi håndverksprodusenter, spiser god mat på hyggelige restauranter og sammen med vår guide blir kjent med byen.

Reisedatoer:
02/09/2020 - 4 dager

Dagsprogram Tallinn – strikk og håndverk - 4 dager

Program

Dag 1 – 2.9.
Avreise med Norwegian fra Gardermoen kl 1250 direkte til Tallinn der vi ankommer 1520 lokal tid, klokken stilles en time fram. Vi blir møtt av vår norsktalende guide som tar gruppen til hotellet for innsjekk, deretter rusler vi en times tid i gamlebyen for å bli litt kjent.
Vårt hotell er Lermitage 4*, og ligger i gangavstand til gamleby-torget. Felles middag på en hyggelig lokal restaurant om kvelden.
Hotell: https://lermitagehotel.ee/.

Dag 2 – 3.9.
Etter frokost rusler vi sammen til smale sidegater i gamlebyen hvor vi skal besøke lokale håndverkere. Lunsj på egenhånd. Der finnes et stort utvalg hyggelige kaféer og flere flotte gallerier som anbefales et besøk. Om kvelden kan en konsert i byen avslutte en fin dag. Middag på egenhånd denne kvelden. Vi sjekker gjerne konsert- og operahusets program for dem som er interessert.

Dag 3 – 4.9.
En lang og god frokost på hotellet før man igjen inntar i gamlebyen, eller rett og slett pleier seg selv med en Spa-behandling på et av hotellene i byen. Det er flere dyktige kunsthåndverkere i og rundt gamlebyen der man kan både se og kjøpe billedkunst, keramikk, glass, smijern og ikke minst mye flott estisk strikk. Lunsj på egenhånd.
Kl 1400 avreise fra hotellet til Karnalux, et fabrikkutsalg med gode priser på lin, stoffer, garn, strikketilbehør mm. Eller man gjør rett og slett hva magen og hjertet behager. Felles middag på en hyggelig restaurant.

Dag 4 – 5.9.
Avreise fra hotellet kl 0830. Flyavgang med Norwegian direkte til Oslo kl 1150, vi stiller klokken 1 time tilbake, og lander 1220.

 

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 5.980 for abonnenter / kr 6.980 for ikke-abonnenter 

Inkluderer

 • Fly med Norwegian t/ r Oslo Gardermoen – Tallinn direkte
 • Flyskatter (kr 275 pr febr -20)
 • Overnatting 3 netter i dobbeltrom på et sentralt hotell, Lermitage 4*
 • 3 frokoster og 2 middag
 • Transporter t/r flyplass-hotell i Tallinn
 • Guidet bytur i Tallinn dag 2 og 3 jmfr program
 • Besøk på Karnalux jmfr program

Reiseleder fra Explore Travel er med på hele turen

Tillegg

 • Enkeltrom kr 1.290 for tre netter
 • Drikke til måltider

Forbehold om prisendring dersom endringer i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.
Depositum på kr 1.900 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 700 betales tilbake ved avbestilling inntil 65 dager før avreise
 • Ved avbestilling 64-35 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 34-0 dager før avreise må 100 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 30, minimum 15.

 

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.