Svalbard

Svalbard - Strikking, natur og opplevelser

Strikking, natur og opplevelser
med Denise Samson

Velkommen til noe av det mest eksotiske man kan tenke seg i Norge. Naturen er helt særegen, det finnes ikke maken noe annet sted.
Tidlig i september er det snøfritt og mulighet for fine utflukter, vi skal både være ute på turer og ha hyggelig strikketreff innendørs med en av våre mest kjente strikkere, Denise Samson. Denise skal holde foredrag og kurs underveis.

Svalbard er spennende! Permafrosten gjør at alle hus har rør- og ledningsnett over jordskorpen, slik at de ca 2000 fastboende i Longyearbyen har fasiliteter som ellers i Norge.
Bergartene er 3-400 millioner år gamle og blant de eldste i verden. Det er lett å finne fossiler her, dem som har lyst kan bli med ut på en vandretur på Sarkofagen, på veien ned ser vi etter fossiler.
All bosetting på Svalbard har sin opprinnelse i gruvedriften (kull), men de senere årene har det blitt etablert flere forskningsstasjoner som gir arbeidsplasser, og ikke minst er turisme en god inntektskilde. Etter at Svea-gruven ble nedlagt i 2015, drives det i dag kull ut av gruve 7. Den forsyner Longyearbyen med strøm.

Til tross for permafrost og vinterlig klima kommer golfstrømmen inn og gir liv til planter og vekster, som f.eks Polarsnøull, Fjellsmelle (kalt kompassblomst siden den blomstrer mot sør), Snøsoleie, Svalbardsoleien og Svalbardvalmuen. Vi besøker Svalbard Museum.

Vårt hotell er Svalbard Hotell Polfareren, sentralt beliggende i Longyearbyen.

Denise Samson startet sitt eget firma, Andre Boller AS, i 2010. Hun fikk raskt oppdrag med å oversette håndarbeidsbøker for Cappelen Damm AS fra engelsk, dansk og svensk, og i noen år oversatte hun alle oppskriftene til den svenske garnprodusenten Svarta Fåret. Hun er også fagkonsulent for andres utgivelser, og har vært redaktør på to bøker – “Vinterstrikk til hele familien” og “Lun strikk til hele familien”. Denise utarbeider også strikkediagram i andres bokutgivelser, og til oppskrifter som publiseres i ukepressen. Hun er en erfaren kursholder og trives godt med å lære fra seg både strikke- og hekleteknikker.

I 2015 kom Denise med sin første bok – “Hekta på fletter – et oppslagsverk i flettestrikk”. I 2016 kom hennes andre bok – “Poncho”. Så fulgte «Hekta på hullstrikk» i 2018. Alle bøkene er solgt til det amerikanske forlaget Trafalgar Square Books, med utgivelse i 2017 og 2019, og “Poncho” er også utgitt på dansk og finsk i 2018. Hennes siste bok, «Sommerlig strikk og hekling» kom ut i juni 2019. Nettside: andreboller.no – her finner du flere av Denises design, tips og videoer samt oppskrifter.

Vi tilbringer kveldene sammen i hyggelig lag, med strikketøy, hyggelig prat og kanskje noen gode råd fra foredragsholder og kursleder Denise Samson.
Denise holder flere kurs under oppholdet, de varer i 1,5 timer, og koster kr 300 pr kurs. Egen påmelding, bestilles på forhånd. Max 10 deltakere pr kurs.

Kort fortalt

Strikking, natur og opplevelser preger denne turen til eksotiske Svalbard med forfatter innen strikkefaget; Denise Samson.

Reisedatoer:
07/09/2020 - 5 dager

Dagsprogram Svalbard - 5 dager - Lesertur med Hjemmet

Dag 1 – 07.09.
kl 08.55 Avreise fra Oslo Gardermoen med Norwegian direkte til Longyearbyen hvor vi ankommer
kl 11.55. Kort busstur til vårt hotell beliggende sentralt i Longyearbyen, Svalbard Hotell Polfareren.
Kl 13.00 Lunsj på Polfareren Hotell, det blir suppebuffet.
Kl 16.00-17.00 Vi samles for foredrag med Denise Samson på vårt hotell.
” Når en dør stenges, åpnes en ny – hvordan livet kan endre seg fra negativt til positivt ved kronisk sykdom”. Denise falt utenfor arbeidslivet da hun i 2009 fikk en kronisk sykdom, noe som skulle vise seg å åpne for helt nye muligheter ved å la hobby bli til en ny levevei.
Kl.18.45 Transport fra Svalbard Hotell Polfareren.
Kl 19.00 Middag på Huset Bistro- 2 retters middag.
Kl.21.00 Transport fra Huset til Svalbard Hotell Polfareren.

Dag 2 – 08.09.
Fra kl 07.00-08.30 Frokostservering.
Kl 11.00-12.00 Foredrag ved Denise. “Strikketips – alt oppskriftene ikke forteller.” Forskjellige problemløsninger og tips som kan være nyttig å kunne.
Kl 12.00 Vi går sammen til Svalbard museum for et innblikk i historien, et natur- og kulturhistorisk museum. Her finner man modeller, rekonstruerte miljøer og autentisk gjenstander.
Fri og lunsj på egenhånd. Litt ovenfor sentrum ligger nybyen med Svalbard-galleriet, ca 30 min å gå, eller 5 min med taxi. Longyearbyen har også flere hyggelige butikker og kafeer.
Kl 14.00-16.00 Guidet tur med buss. Det er ikke mange kilometer med vei på Svalbard, vi kjører de som finnes, ut Adventsdalen til gruve 7, til det globale frøvelvet mens guiden forteller Svalbard-historien.
Kl 16.30-18.00 Kurs v/ Denise Samson. Max 10 deltakere. Egen påmelding.
“Mønsterstrikk med dominans – strikk mønster med to farger fram og tilbake uten å snu arbeidet – altså lær å strikke «baklengs”. På kurset vil du lære to forskjellige måter å strikke mønster på. Teknikken med å strikke fram og tilbake på retten uten å snu arbeidet er også nyttig å kunne når du strikker kontstrikk. Ta med pinner nr. 3,5 og garn som passer til strikkefasthet 22 m på 10 cm. Oppskrift får du av kursleder.
Kl 19.00 Pizzabuffe på Svalbard Pub.

​Dag 3 – 09.09.
Fra kl 07.00-10.00 Frokostservering.
Kl 11.00-17.00 For de som har lyst til å bli med på en vandretur til Sarkofagen som inkluderer å se etter fossiler (hvis det ikke er snø) ved Lars-breen starter turen med avreise fra hotellet. Kaffe/te og snacks serveres. Turen er moderat krevende, man skal være vant til å gå noen timer. På veien ned, over Lars-breen blir man utstyr med pigger under skoene. Sarkofagen er 525 moh. Egen påmelding.
Kl 17.30-19.00 Kurs på Svalbard Hotell Polfareren. Max 10 deltakere. Egen påmelding.
“Dominostrikk – både glattstrikk og rillestrikk.” På kurset vil du få se flere måter å bruke dominostrikk på. Vi begynner på en gryteklut, så ta med pinne nr. 3 og bomullsgarn i tre forskjellige farger som passer til strikkefasthet 27 m på 10 cm. Tips; Søstrene Grene selger deilig bomullsgarn til en rimelig penge, eller så har du kanskje restegarn du gjerne vil ha brukt opp.
Denne kvelden blir det middag på egenhånd.

Dag 4 – 10.09.
Fra kl 07.00-10.00 Frokostservering.
Kl 11.00-12.30 Kurs v/ Denise Samson. Max 10 deltagere. Egen påmelding.
“Strikk med perler – uten å tre dem på garnet først.” På kurset begynner vi på et sett med pulsvarmere. Materialpakke kommer i tillegg til kurspris. Oppskrift får du av kursleder.
Fri og lunsj på egenhånd.
Kl 16.00-17.00 Denise holder sitt siste foredrag, denne gangen om “Morsomme vrangborder og teknikker” – her vil kursleder vise fram forskjellige varianter av vrangborder og ikke fullt så vanlige teknikker som kan være fint på hele eller deler av et plagg.
Kl 19.00 Middag på Restaurant Polfareren – 3 retter.

Dag 5 – 11.09.
Kl 07.00-10.00 Frokostservering.
Kl 11.00 Utsjekk
Dagen til fri disposisjon.
Kl 15.30 Avreise til flyplassen.
Kl 17.15 Avgang med Norwegian direkte til Oslo.
Kl 20.10 Ankomst Oslo Gardermoen​

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person i dobbeltrom kr 11.900 for abonnenter, kr 13.900 for ikke-abonnenter

Inkluderer

  • 4 netter i dbl.rom på Svalbard Hotell Polfareren
  • Transport t/r flyplass- hotell i Longyearbyen
  • Alle frokost (4), 1 lunsj og 3 middag
  • 3 foredrag jmfr program

Frivillig tillegg

Kurs kr 300 pr kurs
Enkeltrom kr 2.490 (begrenset antall)
Vandretur til Sarkofagen inkl transport og lokal guide kr 950 (minimum 7 pax)

Påmeldte til kurs vil få egen info om hva som skal medbringes/forberedes.
Depositum på kr 3.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

  • Etter betalt depositum tilkommer et gebyr på kr 900 ved avbestilling inntil 66 dager før avreise
  • Ved avbestilling 65-40 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
  • Ved avbestilling 39-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring​

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.