Surdeigsbaking og kortreist mat i vakre Valdres

Surdeigsbaking og kortreist mat i vakre Valdres

Kombiner gode fjellopplevelser med bakekurs og herlig kortreist mat

Mars er en flott vintermåned i den norske fjellheimen, og med snødekkede vidder så langt øye kan se og skispor som minner om “trikkeskinner” inviterer deg til en helg med både nytelse, læring og kanskje litt aktivitet.
Vi gjentar suksessen fra september i 2020 og igjen har vært så heldige å få med oss “surdeigsguru” Ida Julie Mørk Albertsen denne helgen for å lære oss mer om denne bakekunsten.
Ida holder en rekke kurs om faget og med sin engasjerende personlighet og glade vesen forteller hun oss om alle sine gode råd og hemmeligheter.
Stedet for begivenheten er Vaset, øverst i Valdres. Her ligger Gomobu Fjellstue som er kjent for sin gode atmosfære og flotte beliggenhet 1000 moh. Fjellstua er familiedrevet i flere generasjoner og vertskapet Astrid og Bjørn står klare til å ta oss imot sammen med deres hyggelige betjening.
Valdres er også rakfiskens “hjemland” og september er høysesong for foredling av denne delikatessen. Da er det naturlig at stedets kokker, som har vært der i svært mange år, forteller oss mer om rakfiskens historie samt at de serverer de best retter av kortreist mat.

Om Ida Albertsen
Ida Albertsen har drevet kursvirksomheten Surdeigshimmelriket i flere år. Hun har holdt en mengde kurs i surdeigsbaking og legger vekt på å formidle baking med surdeig på en enkel og inspirerende måte. Ida er aktiv i Bakerlauget på Losæter i Bjørvika i Oslo og har i flere år på rad, i samarbeid med Losæter, arrangert Norges eneste Surdeigsfestival nettopp her. Hun holder jevnlig kurs hos matkurs.no, på Lambertseter gård og leies ofte inn av husflidslag. Surdeigshimmelriket samarbeider også med Norges cøliakiforening.
For surdeigsinspirasjon kan du se på Instagramsiden hennes: “Surdeigshimmelriket”.

Hva skjer på kurset
“På kurset kommer du til å lære om hva surdeig er og hvordan du enkelt kan ta vare på surdeigsstarteren, som du får på kurset. Surdeighimmelrikets Ida Albertsen viser og forteller hvordan du kan bruke surdeigen til ulik bakst og du får også selvsagt prøve deg på å sette din egen surdeig, som vi steker mens du er på Gomobu. Det du baker får du med deg hjem.
Det vil også bli servert smaksprøver av ulik surdeigsbakst. “

Kort fortalt

Vi gjentar suksessen og Ida Julie Albertsen inviterer igjen til bakehelg på Gomobu Fjellstue. Med fyr på peisen i det snart 200 år gamle tømmerhuset og med snødekte vidder så langt øye kan se vil vi lære surdeigsbakekunsten. Gomobu serverer i tillegg de best retter med kortreist mat. Lette skiturer/vandreturer arrangeres i tillegg.

Reisedatoer:
12/03/2021 - 3 dager

Dagsprogram Surdeigsbaking og kortreist mat i vakre Valdres - 3 dager

Dag 1

Ankomst til Gomobu Fjellstue. Fra Fagernes er det ca 10 min videre på E16 før man tar av til venstre der det er skiltet Vaset. Følg skiltanvisning Vaset og kjør ca 10 km oppover på fjellet på Panoramaveien. Ta til venstre der det står Gomobu Fjellstue, passer en bom (kr 40) og kjør den siste kilometeren opp til fjellstua. Det er rikelig med parkering på stedet. Innsjekk og kanskje du rekker en liten tur i området før lunsj.
Kl 1300 Lunsjbuffet serveres.
Kl 1430 Foredrag/kurs med Ida. Det blir introduksjon om surdeigsbakefaget og Ida’s god surdeigsbrød skal vi bake i dag.
Kl 1900 Det serveres god middag med lokale råvarer.

Dag 2

Frokostbuffet.
Kl 1000 kurs med Ida fortsetter. Verdens beste kanelsnurrer står på programmet.
Kl 1300 Det er igjen lunsjtid.
Kl 1400 Tid på egenhånd til å nyte stedet. Hva med en liten skitur innover de flate og langstrakte viddene med utsikt langt inn i Jotunheimen, eller en liten vandretur på veiene rundt fjellstua.
Kl 1700 Kokkene på stedet vil fortelle oss om rakfiskens historie og kunsten å få god rakfisk
Kl 1900 Deilig middag serveres.

Dag 3

Frokostbuffet.
Kl 1000 Vi følger opp sammen med Ida hvordan det har gått med våre bakverk.
I tillegg blir det baking av tynne surdeigskjeks.
Kl 1300 Lunsjbuffet serveres.
Dersom tiden din tillater anbefales en ny tur i dette fantastiske landskapet.
Deretter setter vi kursen hjemover med ny kunnskap om surdeigsbaking.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 4.950 (ikke abonnement kr 5.450)

Inkluderer
• Overnatting 2 netter i delt rom på Gomobu Fjellstue
• Helpensjon, 2 frokost, 3 lunsj og 2 middag
• Surdeigsbakekurs jmf program
• Kursholder Ida Julie Mørk Albertsen
• Reiseleder med fra Explore Travel AS

Tillegg
• Enkeltrom kr 700

Forbehold om uforutsette endringer og mindre programendringer.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

• Fri avbestilling før 31 dager før avreise
• Ved avbestilling 30-0 dager før avreise må 100 % av reisens kostnad søkes refundert fra kundens forsikring
• Ved avbestilling 30-0 dager før avreise grunnet offisielle reiseråd i forbindelse med Covid-19 vil arrangør betale tilbake beløpet i sin helhet.

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 25, minimum 20.

 

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.