Strikketur til Valdres

Strikketur til Valdres

“Ei bortgjøymd perle – ein fredeleg plett i fjellet mellom Fagernes og Etnedal. Staden der gjetarguten la merke til at kyrne la seg til for å kvile i ettermiddagssol. Der er det ein eigen ro, der bygde han draumen…”

Velkommen til det vakre dalføret Valdres, nærmere bestemt den svært hyggelige fjellstua Nythun som kun ligger 15-20 min fra Fagernes. Juni er en fantastisk tid på fjellet, villblomstene står i sitt vakreste skrud, stillheten og roen i fjellet gjør godt for kropp og sjel. Sammen med likesinnede strikkedamer kan det nesten ikke bli bedre i disse lyse sommerkvelder.
Visste du forresten at Valdres som er “Norges Blomsterdal”? Den kjente sangen ble skrevet her, og etter noen deilige dager på Nythun forstår man hvorfor…
Dagene vil fylles med foredrag og kurs, gode måltider og gamle og nye strikkevenner. Det er flott turterreng rett utenfor døren, og veien er kort til Fagernes om du skulle ha akutt behov for en garnbutikk. Nythun er viden kjent for sitt  gode kjøkken, de dyrker selv urter og grønnsaker til måltidene som serveres. Stedet har vært i familiens eie og drift side 1954.

Denise Samson startet Andre Boller AS i 2010, hvor hun i dag mest jobber med utarbeidelse av egne design, holder kurs og foredrag på strikkefestivaler, strikketurer og for husflidslag. I oppstarten og fram til 2018 jobbet hun med oversettelse av håndarbeidsbøker for Cappelen Damm AS fra engelsk, dansk og svensk. Hun fikk også oppdrag fra samme forlag om å være fagkonsulent i andres utgivelser og har vært redaktør på to bøker – «Vinterstrikk til hele familien» og «Lun strikk til hele familien». Hun utarbeider også strikkediagram i andres bokutgivelser, og til oppskrifter som publiseres i ukepressen. I perioden høsten 2015 til høsten 2017 oversatte hun alle oppskriftene til Svarta Fåret fra svensk til norsk.
I juli 2015 kom Denise med sin første bok – «Hekta på fletter – et oppslagsverk i flettestrikk».
April 2016 kom hennes andre bok – «Poncho». I mars 2018 kom den tredje boken – «Hekta på hullstrikk». Alle bøkene er solgt til det amerikanske forlaget Trafalgar Square Books, og «Poncho» er også solgt til det danske forlaget Turbine, med utgivelse oktober 2016, og til det finske forlaget Karisto Oy, med utgivelse høsten 2018. Den fjerde og hittil sistes boken – «Sommerlig strikk og hekling» ble utgitt i juni 2019.
Nettside: https://www.andreboller.no/ . Her finner du flere av Denises design, tips og videoer samt oppskrifter.
Instagram: denisesamsondesign Lukket gruppe på Facebook: Andre Boller
Facebook: Denise Samson Design YouTubekanal: Denise Samson
Vi tilbringer kveldene sammen i hyggelig lag, med strikketøy, hyggelig prat og kanskje noen gode råd fra foredragsholder og kursleder Denise Samson.

Denise holder flere kurs under oppholdet, de varer i 2 timer, og koster kr 300 pr kurs. Det er egen påmelding for disse som bestilles på forhånd. Max 14 deltakere pr kurs.
Det er lagt opp til at man kommer seg til Nythun selv, med egen transport eller med Norway buss-ekspress fra Oslo til Fagernes. Vi kommer tilbake med fellestransport fra Fagernes nærmere avreise.

Kort fortalt

Velkommen til strikkehelg på fjellstua Nythun i Valdres. Nydelig beliggenhet nær Fagernes der turløypene starter på utsiden av døren. Stedet er kjent for sitt gode kjøkken. Strikkeforedrag og kurs hver dag med Denise Samson.

Reisedatoer:
18/06/2021 - 3 dager

Dagsprogram Strikketur til Valdres - 3 dager

Kursplan

Kurs 1 – Nettpatent
Du lærer å strikke nettpatent som likner litt på vaffelstrikk, men strikkes på en helt annen måte. Flott teknikk som egner seg godt til blant annet poncho. Ta med garn og pinner etter eget ønske, vi øver oss bare på teknikken. Beskrivelse får du av kursleder.

Kurs 2 – Patentstrikk med to farger
Teknikken danner mønster som blir likt på begge sider, men maskene får forskjellig farge på hver side. Ha med pinner og to nøster med stor kontrast, gjerne en lys og en mørk farge.

Kurs 3 – Hullstrikk
Du lærer en variant av dekorativ hullstrikk, i tillegg får du mønster og kjøper ett nøste til nydelig barnelue med flette og hullstrikk.

Fredag
Fra kl 15.00 Innsjekk.
Kl 18.00 Foredrag v/ Denise Samson. Da hobbyen ble til firma, levebrød og bokutgivelser.
Da ble det Andre Boller!
Kl 19.30 Middag

Lørdag
Kl 09.00 Kurs 1 v/Denise. Nettpatent, en gøyal strikketeknikk som f.eks. egner seg godt til poncho. Max 14 delt. Egen påmelding.
Kl 12.30 Lunsj
Kl 14.00 Kurs 2 v/ Denise Patentstrikk med to farger. Max 14 deltakere. Egen påmelding.
Kl 17.00 Foredrag v/ Denise. Hullstrikk. Det er mange varianter av hullstrikk, og mangt det kan brukes til. Denise viser oss flere varianter.
Kl 19.00 Middag

Søndag
Kl 09.00 Kurs v/ Denise. Hullstrikk, lær denne flotte og dekorative teknikken.
Max 14 delt. Egen påmelding.
Kl 11.30 Foredrag v/ Marit Larsen. Bli med på en flott reise til Færøyene, Shetland og
Orknøyene i ord og bilder inkl deres unike strikketradisjoner.
Kl 12.30 Lunsj og hjemreise

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person i dobbeltrom kr 3.950 for abonnenter, kr 4.500 for ikke-abonnent

Inkluderer
• 2 netter i dbl.rom på Nythun
• Alle måltider fra og med middag fredag til og med lunsj søndag
• 3 foredrag jmfr program
Evt mulig for 3-4 venninner å dele hytte/hus, samme pris som dobbeltrom

Frivillig tillegg
• Kurs kr 300 pr kurs
• Enkeltrom kr 750 (begrenset antall)

Påmeldte til kurs vil få egen info om hva som skal medbringes/forberedes.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler
• Fri avbestilling innen 31 dager før avreise
• Ved avbestilling 30-0 dager før avreise må 100 % av reisens kostnad søkes refundert fra kundens forsikring
• Ved avbestilling 30-0 dager grunner offisielle reiseråd i forbindelse med Covid 19 vil arrangør betale tilbake beløpet i sin helhet

Send oss en forespørsel dersom du ønsker å utvide oppholdet i for- eller etterkant.

 

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.