Sri Lanka

Sri Lanka - Indias tåre

Velkommen til «India’s tåre», tidligere Ceylon, den lille frodige tropiske øya i det indiske hav.

Sri Lanka ble kåret til det beste landet å reise til av Lonely Planet og mange andre reisemagasin de siste årene. Den 30 år lange borgerkrigen med de Tamilske Tigrene var i 2009 og folket er samlet. Her lever hinduer, muslimer og kristne i harmoni, og vi blir møtt av et flott vennlig folkeslag.

«Den flotteste øya i verden» sa Marco Polo. Det vil nok flere med ham mene etter å ha besøkt den.
Her finnes tropiske skoger med elver og imponerende fossefall. Fjellområder og endeløse strender med krystallklart vann.

Vi starter turen i Colombo der vi bor i det ærverdige hotellet Galle Face fra britisk kolonitid før rundreisen starter med besøk i det kulturelle sentrumet for øya, Kandy, og besøk på det spesielle fjellplatået i Sigyria. I fjellområdet i Nuware Eliya bor vi på selveste 150 år gamle Grand Hotel som er kjent for sin fantastiske blomstrende hage i brittisk stil, og vi arrangerer formiddagsfjellvandring på 2.000 moh. I nasjonalparken Yala blir det safari blant elefanter, krokodiller og leoparder. De siste dagene finner vi roen på flotte Bentota’s lange vakre sandstrender der vi nyter dagene og avslutter den innholdsrike rundreisen på fantastiske Avani Bentota Hotel.

 

 

Kort fortalt

Kåret til det beste reisemålet av Lonely Planet og "Den flotteste øya i verden" sa Marco Polo.

Vakker og frodig natur, et svært vennlig folkeslag, safari og strandliv venter deg. Må oppleves!

Reisedatoer:
22/11/2023 - 14 dager

Dagsprogram Sri Lanka - 14 dager

Dag 1
Avreise fra Gardermoen med Turkish Airlines kl 1725 til Istanbul der vi lander kl 2320.

Dag 2  Colombo
Samme selskap tar oss den siste etappen kl 0210 og ankomst til endestasjonen Colombo kl 1515 om morgenen. Transport til Galle Face Hotel, et meget godt 4* hotell, bygget av engelskmennene på 1800-tallet. Hotellet ligger perfekt plassert ved sjøen og samtidig sentralt i byen.

Siden borgerkrigens slutt har utviklingen i Colombo skutt fart. De store hotellkjedene bygger for fullt, men byen er fremdeles preget av fortidens sjarm. På vei til hotellet vil vi se praktfulle bygninger, moskeer, kirker og hindutempler i forening med travle markedsområder. Litt tid til å slappe av, nyte en solseng ved bassenget kan anbefales, og for de som vil kan kanskje en time på hotellets Spa avdeling friste.
Om kvelden nyter vi en deilig middag med smakfulle retter fra Sri Lanka på en hyggelig restaurant i byen.

Dag 3 Colombi – Pinnawala – Sigiriya
Etter frokost går ferden med buss mot Sigiriya. Vi benytter dagen til å oppleve øya, og tar flere stopp underveis. På elefantfarmen blir det anledning til å ri på elefant og vi besøker et lite elefant museum. Vi kjører videre til Pinnawala Elephant Orphany der foreldreløse elefantunger blir omplassert i store flotte parkområder. Dette er den eneste av slitt slag i verden. Hver dag ved lunsjtider marsjerer elefantene til en nærliggende elv for bad. Vi nyter lunsj ved elvebredden, og observerer bade-aktivteten.

Vi ankommer Sigiriya sent på ettermiddagen og det blir tid på egenhånd før middag på Cinnamon Lodge hvor vi også bor de neste to netter.

Dag 4 Sigiriya
Det blir tidlig avreise til fjellplatået i Sigiriya. På avstand betrakter vi den 200 meter høye klippen der Kong Kasyapa bygget et festningsverk i det 5. århundre. Vi bestiger denne klippen ved å gå trappene opp til toppen der en fantastisk panoramautsikt venter i soloppgang. Dette er Sri Lankas største og mest særegne severdighet. Velger man å bli igjen ved foten av fjellet finnes der vakre vannhager man kan beundre.

Tilbake på hotellet venter en god lunsj. Etter en aktiv formiddag kan et forfriskende bad og en solseng gjøre godt for kroppen.
Om kvelden vil vi igjen nyte delikate lokale retter med spennende krydder, farger og smaker når middagen serveres på hotellet.

Dag 5 Sigiriya – Dambulla – Kandy
Etter frokost går turen til de berømte huletempelene i den historiske byen Dambulla. En liten vandring opp den bratte stien til utsiktpunktet. Her vil vi betrakte det enorme huletempelet med malte vegger og Buddhafigurer hugget rett ut av fjellet.

Turen går videre til Kandy, Sri Lankas kulturelle sentrum. Underveis lunsj og et besøk på en krydderplantasje der vi lærer mer om kryddernes egenskaper og bruksområder. Vi gjør også et kort besøk på et av byens mange «Gem Factories» der man kan lære om hvordan edelstener graves frem og slipes til de vakreste stener og smykker.

Før middagen besøker vi Sri Lankas mest kjente tempel, «Dalada Maligawa», der tannen til Buddha skal være bevart. Etter en dag med mange inntrykk ankommer flotte Earls Regency Hotel 5* der også middag serveres.

Dag 6 Kandy – Nuwara Eliya
Etter frokost og utsjekk fra hotellet besøker vi den enorme fargerike botaniske hagen i Kandy. Royal Botanical Garden har sin opprinnelse fra det 14. århundre og innehar et enormt antall ulike plantearter og trær.

Vi kjører mot Nuwara Eliya gjennom de vakre fjellområdene med uendelige teplantasjer så langt øye kan se. Vi besøker en av tefabrikkene underveis og lærer mer om fremstillingen til det ferdige produktet. Det blir selvsagt te-smaking. Vi stopper på fjellet ved et av de mange fossefallene for å nyte utsikten og spise lunsj.

Klima gjør fjellområdet godt egnet til landbruk, og de lokale bøndene selger friske frukt og grønnsaker langs veikanten, og vi tar gjerne en stopp for å handle og ta bilder.

Vi ankommer Nuwara Eliya godt ut på ettermiddagen og det blir tid til å slappe av i den vakre hagen på Grand Hotel der vi bor. Middagen blir på en hyggelig restaurant i byen.

Dag 7 Nuwara Eliya
Vi blir vekket tidlig, og tar med oss frokost i matpakke før avreise til fjellvandring. Vi kjører i soloppgangen mot Horton’s Plain National Park, og tar bildestopp underveis. Vandringen går i drøyt 2.000 moh i lett kupert vakker terreng med flere flotte utsiktspunkter. Medbrakt frokost nytes i det frie. Turen tar 3 – 4 timer.

På vei tilbake til hotellet gjør vi et stopp på en av byens restauranter for lunsj. Ettermiddag fri. – Ta gjerne en tur innom det lokale matmarkedet eller en spasertur ved den vakre innsjøen. Eller bestill time på hotellets Spa avdeling.

Middag på vårt ærverdige hotell som ble bygget av engelskmennene for 150 år siden.

Dag 8 Nuwara Eliya – Ella – Yala
Ferden går videre til nasjonalparken Yala og Jetwing Yala Hotel som ligger inne i selve parkområdet. Vi kjører igjen i det spektakulære fjellandskapet, gjør et stopp i den vakre landsbyen Ella før vi slipper oss ned mot havet sørøst på øya. Underveis benstrek og fotostopp ved et av de berømte fossefallene på øya.

Vi ankommer Jetwing Yala Hotel 5* og inntar sen lunsj ved bassengkanten. Ettermiddagen nytes i solen på den lange øde stranden eller ved bassenget. Middag på hotellet.

Dag 9 Yala
Tidlig avreise til safari med frokost i matboks i sekken. Vi kan glede oss til å se både elefanter, krokodiller og leoparder i tillegg til en mengde fargerike fugler og mere til! Frokosten nytes på en avsidesliggende vakker sandstrand i nasjonalparken.
Ettermiddag fri og felles middag på hotellet.

Dag 10 Yala – Bentota
Vi forlater Nasjonalparken Yala mot vestkysten av Sri Lanka og Bentota. Lunsj underveis og fotostopp for å se å ta bilder av «Stilt fishers». Ankomst til det svært sjarmerende Avani Bentota Hotel i Bentota sent på ettermiddagen.

Vi avslutter vår rundreise med tre netter på dette herlige hotellet beliggende på den kritthvite stranden som kan synes uendelig lang. Med flere basseng og palmehager blir dette en perfekt avslutning på en rundreise der kultur, litt aktivitet og mye nytelse har vært tema.

Om kvelden nytes den meget rikholdige buffeten på hotellet.

Dag 11 og 12  Bentota
To hele dager for nytelse og velvære. Lunsj på hotellet.

En snorkletur med en gammel fiskebåt tidlig på morgenen anbefales for de eventyrlystne. Og for de som har lyst å oppleve lokal kultur kan vi friste med en tur til landsbyen i nærheten.

Om kveldene samles vi til hyggelige middager nær stranden.

 

Dag 13  Bentota – Colombo
Frokost og morgenbad og solbading før vi setter nesen mot Colombo. Underveis besøk til et område med sjøskilpadder. En siste felles tidlig middag på Sri Lanka inntar vi i Colombo og deretter transport til flyplassen der Turkish Airlines bringer oss tilbake mot Europa kl 2115.

 

Dag 14
Ankomst Istanbul kl 0615 og videre derfra kl 0850 Vi lander på Gardermoen 1040.

 

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person ca kr 29.900 (pris klar febr 2023)

Inkluderer

 • Rutefly Oslo – Isstanbul – Colombo tur/retur med Turkish Airlines på økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter pr mars -22 kr 4.380 (kan endre seg innen avreise)
 • Overnatting i dobbeltrom på svært gode hotell
 • Alle landarrangementer og alle måltider underveis
 • Norsk reiseleder og engelsktalende lokalguider

Tillegg

 • Enkeltrom kr 5.980
 • Visum USD 35 (søkes på forhånd)
 • Tips til guide og sjåfører ca USD 50

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 7.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 93 dager før avreise
 • Ved avbestilling 92-62 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 61-32 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 31-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 25, minimum 18.

Dersom du har bonuskort med flyselskapet som benyttes på denne reisen, opparbeider du poeng/miles ved å fremvise bonuskort ved innsjekking.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.