Portugal – Estoril, Cascais, Lisboa

Portugal – Estoril, Cascais, Lisboa

Estoril – Cascais – Lisboa

Solen skinner på eksotiske veggfliser i den gamle bydelen Alfama i Lisboa. Fargerike og flotte, kombinert med spennende dufter fra restauranter med mat fra all verdenshjørner. Pompøse bygninger fra kolonitiden står side om side med fattige kunstnerkvartaler og moderne høybygg. Lisboa er en by som skal nytes i de gamle oppdagernes rolige tempo, og den bør helst sees til fots eller fra en av de gamle trikkene som snirkler seg opp bakkene.
Vårt bosted ved områdene Estoril og Cascais ligger bare en drøy halvtime fra byen og kun noen stenkast fra fine strender og hyggelige restauranter. Med en snitt-temperatur på 22 grader i oktober, er Lisboa-området et utmerket sted å forlenge sommeren.
Skal vi oppdage Lisboa så starter som regel turen i sentrum av begivenhetene. Fra den store plassen Praca de Comercio, der hodene rullet under inkvisisjonen på 1500-tallet, går ferden gjerne opp Rua Augusta og inn i bydelen Baixa. Rua Augusta er Lisboas Karl Johans gate, og spaserturen forbi lekre butikkvinduer akkompagneres av gatemusikanter og duft av nystekte kastanjer. Selvfølgelig tar vi turen til Alfama også.
Vi besøker den gamle middelalderbyen Sintra med sin fargerike bebyggelse, sine slott, palasser, herskapshus, klostre og kirker. Denne byen som en gang var et populært feriested for rikmannsfolket.
Vi kan heller ikke besøke Portugal uten en tur langs den vakre kysten! Vi besøker et av de beste vinområdene i Portugal, Palmela-Azeitao. Her får vi smake på noen av landets mest populære og edle dråper.

Kort fortalt

Nytelse, historie, kultur og gode mat- og vinopplevelser blir det når vi besøker vakre Portugal der sommeren fremdeles holder stand i oktober. Vi bor ved havet i vakre Estoril og muligheten for svømmetur og vandringer langs strendene er tilstede!

Reisedatoer:
14/10/2020 - 8 dager

Dagsprogram Portugal – Estoril, Cascais, Lisboa - 8 dager

PROGRAM

Dag 1 Oslo- Lisboa
Avreise fra Oslo med Norwegian kl 1420 direkte til Lisboa, ankomst 1730 lokal tid (klokken stilles 1 time tilbake). Transport til hotell Estoril Eden, ca 45 minutters kjøretid. Innsjekk og avslapping. Middag på hotellet. Vi bor på hotell Estoril Eden 4* som ligger ved havet. Hotellet har innendørs og utendørs basseng og Jacuzzi. http://www.hotelestorileden.pt/?p=home&lang=en.
Like i nærheten ligger Monte Estoril, og den lille fine byen Cascais ligger 20 minutters gåtur unna (15 min med rask gange).

Dag 2 Lisboa
Vi blir hentet med buss på hotellet og vi setter kursen mot Lisboa sentrum, ca 30 min unna. Turen i byen foregår stort sett til fots, da det er den beste måten å oppleve denne flotte byen på. Det blir også en trikketur med de gamle gule trikkene! Vi starter byturen i områdene Bairro Alto og Baixa, som tidligere var området hvor kunstnere og forfattere bodde, og hvor de første teatrene var. I dag er det hyggelige kafeer her, og byens hovedområde for butikker. Vi tar buss opp til Alfama- den gamle bydelen, og besøker bl a St George’s palass med fantastisk utsikt over byen og havet. Vi rusler nedover fra Alfama gjennom trange, pittoreske gater og kjøres i buss tilbake til vårt hotell. Ønsker man å bli igjen i Lisboa, finnes det muligheter for enten taxi eller tog tilbake til Estoril og hotellet.
Ettermiddagen ved bassenget og i havkanten. Middag på egenhånd.

 

Dag 3 Fridag
Fridag til å nyte ved bassenget. De som ønsker kan gå en tur til Mount Estoril, eller gå en tur til den lille byen Cascais 15-20 minutter unna. Lunsj på egenhånd, middag på hotellet om kvelden inkludert.

Dag 4 Sintra og Cabo da Roca
Heldagstur til Sintra og Cabo da Roca, det vestligste punktet i Europa. Vi kjører fra hotellet kl 0830 og starter i den vakre, fargerike middelalderbyen mellom flotte fjell og Atlanterhavet. Palasset her var en gang sommerresidensen til kongefamilien, og byen bærer ennå preg av fortidens storhet. Etter en guidet omvisning blir det litt tid på egenhånd i de smale gatene med hyggelige butikker og kaféer. Gruppen møtes til felles lunsj, deretter settes kursen mot det vestligste landfaste stedet i Europa. Vi kjører langs flotte kystveier, “der land slutter og havet starter”.  Vi stopper for å nyte fabelaktig utsikt og tar noen bilder, før vi setter kursen tilbake mot Estoril. Tilbake ca kl 1700 og kvelden nytes på egenhånd etter en lang dag.

Dag 5 Fridag
Dagen benyttes på egenhånd. Lunsj på egenhånd men middag inkludert på hotellet.

Dag 6 Costa Azul
Etter frokost reiser vi ut på ny utflukt, denne gangen en heldagstur både i fjellene og langs den blå kysten   ” Costa Azul”.
Et av høydepunktene på turen er vinområdet Palmela-Azeitao, et av de viktigste vinområdene i Portugal. På veien dit får vi oppleve det nydelige fjellområdet Arrabida, som også er en av landets nasjonalparker. Herfra er det flott utsikt over Atlanteren med kritthvite strender og krystallklart vann.
Vi ankommer den gamle byen Azeitao der vi vil besøke vinkjelleren J.M.Fonseca, som blant annet er produsent av vinene “Periquita”. Denne vinprodusenten har en lang historie, over 200 år, og vi får smake 3 av slagene deres.
Ferden går videre til den hyggelige fiskelandsbyen Sesimbra med sine deilige strender. Her nyter vi lunsj og får deretter tid på egenhånd for et bad, eller å rusle i byen. Tilbake på hotellet ca kl 1730. Middag på egenhånd.

Dag 7 Fridag
Siste dagen utforskes på egenhånd. Mulighetene er mange: strand, basseng, rusleturer langs kysten, eller noen vil kanskje inn til Lisboa som ligger kun en halvtime unna. Lunsj på egenhånd, og felles middag om kvelden.

Dag 8 Lisboa – Oslo
Frokost og formiddagen på egenhånd. Transport til flyplassen om ettermiddagen.
Avreise med Norwegian direkte til Oslo kl 1815 med ankomst Gardermoen kl 2305.

 

 

 

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 14.950 for abonnenter av Hjemmet. Kr 16.500 kr for ikke-abonnenter.

Inkluderer

 • Fly t/r Oslo Gardermoen – Lisboa direkte med Norwegian
 • Flyskatter (pr 10 feb-20 utgjør 346 kr)
 • 7 netter i dobbeltrom på Hotel Estoril 4 * inkl frokost
 • 4 middager
 • 2 lunsj
 • 3 utflukter med transport og lokal guide
 • Transport t/r flyplass i Lisboa og hotell i Estoril

Tillegg

 • Enkeltrom kr 3.650
 • Måltider ikke nevnt
 • Drikke til måltider

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.
Depositum på kr 3.500 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller ca 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 67 dager før avreise
 • Ved avbestilling 66-36 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 35-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 25, minimum 20

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.