Peru m/ Machu Picchu og Titicacasjøen

Peru med Machu Picchu og Titicacasjøen

Inkaruten m/Machu Picchu, Andean Explorer, Titicaca-sjøen og Lima

Inkaruten er den gamle pilegrimsveien som fører til Inkaenes hellige by, Machu Picchu. Opplev Inkafolkets Cusco og Den Hellige Dal som var deres viktigste by og sentrum for deres kultur. ​En fantastisk togtur med Andean Explorer til Puno der vi besøker Sør-Amerikas største innsjø Titicaca. Alt dette og mye mer vil du ta del i på en 13 dagers rundreise i Peru.

Vi går Inkaruten i 4 dager langs spektakulære åssider, over fjell (høyeste punkt langs ruten er 4200 moh), vi sover i telt, kikker på og lærer om Inkaenes historie og om hvordan de bygget byene som i dag er ruiner. Siste dagen på Inkastien står vi ved ”Sun Gate” tidlig om morgenen, før soloppgang, og Machu Picchu åpenbarer seg foran oss. Et ubeskrivelig syn!
De som ønsker kan i tillegg bestige Huayna Picchu før toget bringer oss tilbake til den gamle Inkahovedstaden Cusco, byen som er kjent for sine utallige Inkautgravninger.

Etter en fridag i Cusco setter vi kursen mot Titicacasjøen. I luksustoget Andean Explorer er dette en spektakulær reise på første klasse der første halvdel domineres av Andesfjellene. Flott utsyn til den storslåtte naturen på vår vei til byen Puno som ligger på nesten 4000 moh.

Båttur til de bilfrie øyene Taquile og Amantani står for tur. Vi overnatter på Amantani. Befolkningen her tar godt vare på sin særegne kultur, tradisjonelle bekledning og håndverk.

Vi besøker også sivøyene der Heyerdahl hentet inspirasjon til sine båter, og som kanskje har gjort Titicaca mest kjent for oss. Turen avsluttes i Lima med sightseeing.

Fotturene langs Inkastien krever middels til god fysisk form, og man bør klare å gå 6-8 timer. Vi går svært sakte grunnet høyden. ​Det er mulig å lage alternativt program om noen føler at vandreturen kan bli for hard. Alle deltakerne vil uansett komme til Machu Picchu.

Kort fortalt

Bli med langs spektakulære åssider når vi går pilegrimsveien som fører til Inkaenes hellige by, Machu Picchu. Luksustog til Titicacasjøen der vi overnatter hos de lokale.

Reisedatoer:
18/04/2023 - 13 dager

Dagsprogram Peru m/ Machu Picchu og Titicacasjøen - 13 dager

Dag 1
Flyavgang fra Oslo Lufthavn Gardermoen med KLM kl 0920 til Amsterdam med ankomst kl 1110. Flybytte og videre med samme selskap kl 1230 til Lima der vi lander samme dag kl 1810. Klokken stilles 6 timer tilbake. Måltider underveis. Lokal guide møter gruppen med skilt «Explore Travel» og følger over gaten til vårt bosted for natten. Gangavstand til flyplasshotellet og middag der.
Vårt bosted for denne natter er Costa del Sol Ramada 4*.

Dag 2
Flyavgang kl 0715 til Cusco, ca 1 times flytur inn i landet. Vi bor i sentrum av byen. Cusco ligger på om lag 3400 moh og der bor ca 300.000 innbyggere. Byen som i sin tid ble formet som et omriss av en puma, hadde sin storhetstid rundt år 1530 og var sammen med Machu Picchu det første kulturminnet som ble satt på UNESCO’s verdensarvliste i 1983. Vi kjenner godt på kroppen at vi har kommet til høylandet, og for best mulig akklimatisering tar vi det med ro denne dagen. Felles lunsj og middag.
Vårt bosted er San Augustin Dorado 4*.

Dag 3
Dagen tilbringes i “The Sacred Valley” – Den Hellige Dal – i Urubambadalen. Vi besøker fortet Ollantaytambo som var et senter for jordbruk, administrasjon, religion og militæret under Tahuntinsuyos kongedømme. Den ble også bygget for å forsvare inngangen til denne delen av Den Hellige Dal. Vi tar en tur innom Pisac og det indianske brukskunstmarkedet. Flotte klær av alpakkaull og tepper kan kanskje friste. Lunsj underveis inkludert. Overnatting og middag på hyggelig hotell i Urubamba-dalen, Hacienda Valle 3*.

Dag 4
Vi starter på Inca Trail – vandreruten som ender opp ved Machu Picchu. Opprinnelig var disse Inkastiene et nettverk av veier og stier på mer enn 2000 mil og knyttet alle regionene til inkariket sammen med sentrum i Cusco. Vi vil nøye oss med en vandring på 43 km fra startpunktet som kalles KM 82 til Machu Picchu. Første del av vandringen går langs elven Urubamba og forbi inkafortene Huilla Raccay og Miskay. Videre til en sidedal der byen Patallacta passeres før vi ender opp i Wayllabamba og slår leir. Fantastisk utsikt herfra mot fjellryggen Vilcantona med sitt høyeste punkt på hele 5.832 m. Lunsj underveis og middag i campen.

Dagens etappe:

 • Lengde: 12 km
 • Varighet: ca 6 timer
 • Starthøyde 2600 m
 • Høyeste punkt: 3000 m
 • Camp-høyde 3000 m

Dag 5
Tidlig vekking til coca-te kl 0530. Stor og god frokost før vi starter på turens hardeste dag. Vi beveger oss hele 1200 m opp til turens høyeste punkt Warmiwanusca eller Dead Woman’s pass. Underveis passerer vi gressletter, regnskog og høyfjellsterreng. Her finnes et rikt fugleliv og er vi heldige ser vi flere kolibri. Den sjeldne Brillebjørnen bor også her. Vi tar en velfortjent pause på vandringens høyeste punkt på 4200 m før vi har en relativt bratt nedstigning til vårt leirsted Paqaymayo på 3600 m. Vår kunnskapsrike guide forteller om Inkafolkets historie når vi passerer de utrolige ruinene fra storhetstiden. Energitillegg som sjokolade, nøtter, rosiner og lignende bør være med i sekken denne dagen. Lunsj underveis og middag i campen.

Dagens etappe:

 • Lengde: 11 km
 • Varighet: ca 7 timer
 • Starthøyde: 3000 m
 • Høyeste punkt: 4200 m
 • Camp-høyde: 3600 m

Dag 6
Etter te og frokost begir vi oss ut på vandringens lengste etappe. En spennende dag med flere arkeologiske utgravninger. Første stopp er Runkurakay ruinene på 3800 m. Denne unike og sirkulære bygningen ble brukt som vakttårn. Videre over passet med samme navn og vi er igjen på nesten 4000 meters høyde. Nedover forbi Yanacocha og til skogen og Sayamarca. Et meget stort byggverk med mange bygninger, gater, fontener og vanningskanaler.

Et siste pass på 3700 m forseres og den meget godt bevarte byen Phuya Patamarka kommer til syne. Navnet betyr byen over skyene, og herfra nyter vi en fantastisk utsikt mot baksiden av fjellet der Machu Picchu samt elven Urabamba ligger. Stiene er i seg selv fantastiske byggverk blant annet med en tunnel som vi går gjennom. Nå starter nedstigningen, 1000 høydemeter og 1600 trappetrinn venter. Vel nede ankommer vi ruinkomplekset Wiñaywayna (2700 m). Like ved siden av finnes vår siste leirplass. Lunsj underveis og middag i campen.

Dagens etappe:

 • Lengde: 16 km
 • Varighet: ca 7-8 timer
 • Starthøyde: 3500 m
 • Høyeste punkt: 3900 m
 • Camp-høyde: 2650 m

Dag 7
Svært tidlig vekking og vi vandrer et par snaue timer langs bratte fjellsider til The Door of Sun for å være der før soloppgang. Selv om den siste halvtimen av etappen består av bratte trappetrinn opp til «solporten», vil dette fort glemmes når vi skuer utover, og Machu Picchu og «Den Hellige By» åpenbarer seg og bader i sol. En kort vandretur ned til selve byen. Ryggsekker og annet utstyr oppbevares ved inngangen og vi kan utforske dette underverket sammen med vår grundige og dyktige guide.

Det blir rimelig med tid til å betrakte byen på egen hånd også. For de som ønsker kan Huayna Picchu bestiges, toppen inne på Machu Picchu. En times klatring belønnes med flott utsikt, og det tar omtrent halve tiden ned. Busser bringer oss ned til bunnen av dalen og byen Aguas Calientes. Lunsj inntas på egenhånd på en av de mange restaurantene før vi tar toget tilbake til Poroy og kort busstur til Cusco. Middag på hotellet.

Vårt hotell er San Augustin Dorado 4*.

Dagens etappe:

 • Lengde: 4 km
 • Varighet: ca 2 timer
 • Starthøyde: 2650 m
 • Høyeste punkt: 2700 m
 • Høyde Machu Picchu: 2500 m

Dag 8
En rolig formiddag og lunsj på egenhånd. Deretter sightseeing med vår guide i Cusco og områdene rundt. Vi besøker Korikancha “The Temple of Sun”, byens katedral, og på høydene over byen besøker vi fortet Sacsayhuaman . Felles middag om kvelden på restaurant i sentrum.

Dag 9
Etter frokost tar bussen vår oss til togstasjonen og vi går om bord på toget Andean Explorer hvor vi skal tilbringe de neset 10 timene. Avgang kl 0800. Lunsj serveres underveis. På denne flotte togturen gjennom Andesfjellene skal vi nyte vakker natur, god mat og på det høyeste punktet gjør toget en stopp hvor man kan gå ut og få litt frisk luft på ca 4300 m.o.h. Ankomst Puno kl 1800. Innsjekk på vårt hotell Jose Antonio 4* hvor vi spiser middag. ​

​Dag 10
Den 190 km lange og 80 km brede Titicaca-sjøen besøkes de neste to dagene. Vi starter med båttur til de unike flytende øyene, Uros. Vi får innblikk i hvordan øyene «bygges», og får vite mer om teknikkene som Thor Heyerdahl benyttet i sin bygging av flåter. Videre med båten til øya Taquile, hvor det blir lunsj. Øya er bebodd av quechua-folket, her finnes flotte håndverksarbeider laget etter tradisjonell strikketeknikk gjennom generasjoner. Beboerne her ønsker å beholde sitt særpreg og sitt særegne samfunn.

Deretter setter vi kursen over til naboøya Amantani. De snakker ikke spansk, men det lokale språket quechua. De fleste av den voksne kvinnelige befolkningen har aldri vært utenfor øyene. Den positive energien på øya oppleves av mange som svært kraftfull, øya kalles ”The Love Island”. Her bor vi i private hjem og inntar middag sammen med våre vertskapsfamilier. Minst 2 deltakere på hvert bosted. Etter middag samles gruppen til felles hygge og dans sammen med våre nye venner.

 

Dag 11
Etter frokost tar vi farvel med vertskapet, gruppen samles for felles lette vandringer på øya Amantani.  Vi setter kursen tilbake mot Puno og videre til flyplassen i Juliaca. Flyavgang om ettermiddagen tilbake til Lima hvor vi skal bo den siste natten på Hotel Mariel 3*. Felles middag.

Dag 12
Frokost på hotellet. Buss og guide møter oss, og det blir sightseeingtur rundt i byen, blant annet til det historiske sentrum der vi ser flotte byggverk fra kolonitiden. Med nesten 9 millioner mennesker ble byen raskt et sentrum for den spanske kolonimakten, og noe av storheten ser vi fremdeles i arkitekturen. Lunsj på Rosa Nautica beliggende ved kysten av Stillehavet.

Transport til flyplassen om ettermiddagen, KLM har flyavgang kl 2005. Måltider serveres om bord.

 

Dag 13
Klokken er stillet 6 timer frem og vi lander i Amsterdam kl 1520 for flybytte. Videre med samme selskap kl 1635 til Gardermoen med ankomst kl 1820.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 52.800

Inkluderer

 • Fly Oslo – Lima t/r med KLM på økonomiklasse
 • Fly Lima-Cusco og Puno-Lima på økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter, pr juli -22 kr 4.380, kan endre seg før avreise
 • Fottur Inkastien inkl. portere, guider, alle måltider, telt og utstyr
 • Alle transporter i følge programmet
 • Togreise med Andean Explorer fra Cusco til Puno
 • Båttur m/overnatting på Titicacasjøen
 • Sightseeing i Cusco og Lima
 • Overnatting i dobbeltrom ifølge program
 • Alle måltider unntatt 2 lunsjer (dag 7 og 8)
 • Norsk reiseleder med på hele turen

Tillegg

 • Drikke til måltider
 • Tips til lokale guider Inkastien, ca 90 USD
 • Enkeltrom kr 4.750 (tomannstelt under Inka-ruten)

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer.
Forbehold om mindre programendringer. Forbehold om at flyprisene kan endres innenlands i Peru.

Depositum på kr 8.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 7 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 102 dager før avreise
 • Ved avbestilling 101-65 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 64-41 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 40-0 dager før avreise må 100 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsirking
 • For øvrig gjelder egne avbestillingsregler for Inka-ruten. Informasjon sendes de påmeldte når vi trenger opplysninger om navn, passnummer etc

Dersom du har bonuskort med flyselskapet som benyttes på denne reisen, opparbeider du poeng/miles ved å fremvise bonuskort ved innsjekking.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.