Nepal med Fru Kvist

Nepal med Fru Kvist

Unik eventyrtur til et av verdens vakreste land

Nepal er land med store kontraster. Det er et av verdens vakreste land, men også et av de fattigste. Menneskene i landet trosser fattigdommen med varme, stolthet og gjestfrihet.

Denne turen tar begrepet «autentisk» til et nytt nivå: I to døgn er vi gjester hos en familie i fjellene nord for Kathmandu, og får se hvordan lokalbefolkningen bygger opp igjen tilværelsen sin etter jordskjelvet. Vi skal bo hjemme hos familien Tamang, der vi skal sove, spise og oppleve dagliglivet på nært hold. Det er andre gang de tar i mot turister på denne måten, så her får du et helt unikt møte med urbefolkning og et blikk inn i det ekte Nepal. En gruppe på 13 norske «eventyrere» tok jomfruturen i mars 2019, og bildene i dette turprogrammet er tatt av disse deltagerne.

Turen arrangeres av Fru Kvist ved Berit Veiset og Marit Larsen i Explore Travel. Begge er varmt engasjert i folket i Nepal og i særdeleshet i Rasuwa. Marit har mange års erfaring med å arrangere temareiser til Nepal og var aktiv med pengeinnsamling og organisering av nødhjelp til dette området, etter jordskjelvet i april 2015. Fru Kvist importerer og selger håndlagede og strikkede tekstiler laget i Nepal, og støtter utdanning og øremerkede helsetiltak i landsbyen. Begge har besøkt Rasuwa og bodd hos familien Tamang. Turleder er Berit Veiset fra Fru Kvist.

Du kommer tett på tilværelsen til de hardt prøvede nepaleserne. Vi besøker et kashmirsjalveveri, strikkeri og små håndverksteder i Kathmandu og Pohkara. Vi følger opp våre hjelpeprosjekter i Rasuwa og tilbringer to døgn hjemme hos Mr. Pema og familien hans i en liten fjellgrend nord for Kathmandu. Kjøreturer i jeep gjennom flotte landskap med utsikt til snødekte Himalaya, på veier som ikke byr på komfort, men som krever lav fart og stødige sjåfører. En hyggelig båttur på den vakre innsjøen Phewa ved Pokhara står også på programmet, og vi skal oppleve eksotiske byer med lyder, lukter og unikt gateliv. Vakre soloppganger, stille templer og sterke naturopplevelser er noe av det du kan glede deg til.

Få land i verden kan tilby et slikt mangfold som Nepal. Verdens høyeste fjell, nasjonalparker, en unik fauna, levende kultur og arkitektur og et behagelig klima. Hele 8 av verdens fjell over 8000 m finnes her, bl.a. det høyeste av dem alle; Mount Everest (8848 m). Denne gangen skal vi ikke legge ut på de lange vandreturene, men ta med oss smakebiter fra noe av det Nepal har å by på. Sterk kultur, mye natur, gode matopplevelser og en eksotisk miks av gammel og ny livsstil.

Vi starter i Kathmandu, og turistsentrum Thamel. En smeltedigel av farger og lukter, støy og smil, travle handelsgater og små oaser i bakgårder med kafeer og restauranter.
Bakhtapur, den gamle hovedstaden beliggende 14 km utenfor Kathmandu, skal også besøkes. Her ser vi genuine gamle hus med flotte utskjæringer, mange templer og vennlige mennesker som tar i mot oss turister med stor velvilje. Her lages blant annet keramikk og potter på torget, slik det har blitt gjort i mange hundre år. Vi skal oppleve det ekte Nepal i området Rasuwa, 6-7 timers kjøring nord for Kathmandu. Her møter vi fjellbønder som har fått bygget opp husene sine igjen, og sakte men sikkert fått tilbake livsgrunnlaget etter jordskjelvet. De har også fått installert ovner til å koke mat på. Det er generelt et helseproblem i dette landet at de lager mat på åpent bål inne i husene. I vår landsby har de fått hjelp til innkjøp og montering av ovner. Vi sover hjemme hos mr Pema og familien – på enkle sengebrisker og i telt. Her skal vi også gå dagstur og oppleve skjønnheten i naturen i dette vakre fjell-landet.

Og selvsagt skal vil til en av de flotteste byene i landet, Pokhara, beliggende ved Pehwa-sjøen. Her skal vi oppleve stillheten i et kloster, vi skal på båttur på Phewa-sjøen, og dem som vil kan få seg en gåtur i området og også få med seg en tidlig soloppgang i høyden. Her skal vi også besøke en teppeprodusert, og se kvinnene som karder ull, spinner og vever de vakreste tepper.
Pokhara er en mindre by, og langt mer stille enn Kathmandu. En perle som du vil ønske å reise tilbake til.

Selvsagt skal vi besøke veveriet som lager skjerfene som Fru Kvist i Oslo selger til inntekt for Nepal. Planen er også å besøke kvinnene som farger og spinner jakullgarnet i det sveitsiske bistandsprosjektet «NomadNoos». 1000.- fra hver deltaker går til prosjekter i Rasuwa – og gjerne til skolebistand som turfølget overleverer under oppholdet i fjellandsbyen.

Kort fortalt

​Et uforglemmelig møte med lokalbefolkningen venter oss når vi besøker Kathmandu, Bhaktapur, Rasuwa og Pokhara.

​Bli med Berit Veiset i "Fru Kvist".

Reisedatoer:
07/03/2022 - 13 dager

Dagsprogram Nepal med Fru Kvist - 13 dager

Dag 1 – 7. mars
Avreise fra Oslo Gardermoen kl 0745 med Qatar til Doha, ankomst kl 1615. Deretter videre med samme flyselskap kl 1750. Måltider serveres underveis.

Dag 2 – 8. mars
Ankomst Kathmandu kl 0100 lokal tid (tidsforskjell + 4,45 t fra Norge).

Vår lokale guide møter oss og tar oss til vårt hotell i byen. Etter å ha sovet ut og spist en litt sen frokost blir det en rusletur i bydelen Thamel og Durbar Square. Her får vi se deler av det gamle kongepalasset. Plassen er livlig, religiøse handlinger med klokkeklang og bønneflagg hengende på templene. Handel med frukt, grønnsaker, betel, fisk, røkelse. Er vi heldige får vi se Kumari, den levende Hindu-gudinne. Det stilles mange krav for å bli den utvalgte, og allerede som 2 til 3-åringer settes prosessen i gang som ender opp i den ene utvalgte og denne rollen beholder hun til puberteten. Felles lunsj.

Det blir tidlig middag kl 1800 like ved vårt bosted, evt på hotellet.

Dag 3 – 9. mars
Etter frokost på hotellet setter vi kursen for en heldagstur til Bhaktapur, 14 km øst for Kathmandu. Byen ble grunnlagt allerede i det 9. århundre, og var hovedstad frem til 1482. Byen er et kunstverk i seg selv, ikke minst på grunn av de mange historiske templene med sin særegne arkitektur. Vi har med engelsktalende lokal guide. Lunsj i Bhaktapur.

På veien besøker vi Boudhanath stupa, de største i Nepal. Får vi tid besøker vi også en teppeprodusent. Middag i Thamel om kvelden.

Dag 4 – 10 mars
Vi forlater Kathmandu for noen dager og setter kursen nordover mot Rasuwa. Lunsj underveis. Kjøreturen tar ca 6 timer. Her venter en opplevelse som de færreste turister får være med på. Vi bor i en genuin landsby som fikk mye hjelp fra Norge etter det store jordskjelvet i 2015.

Landsbyen er for lengst bygget opp igjen, og vi skal få høre historien om prosjektet fra Berit Veiset. Fyll gjerne opp kofferten hjemmefra med barneklær, sko/sandaler, pledd og skrivesaker. Vi overnatter i de lokale husene, evt i telt som settes opp i landsbyen. Måltidene tilberedes av Mr Pema, som lager fantastisk mat på sitt enkle kjøkken.

En uforglemmelig kveld venter deg!

Dag 5 – 11 mars
Denne dagen tilbringes på tur ut av landsbyen. Vi skal oppleve dagliglivet på nært hold, her er det dyrehold med bøfler og geiter, høner og haner. Det dyrkes ris og grønnsaker. Nepalesere er stort sett vegeterianere, og når de får gjester serverer de meget godt mat. Vi har bedt om at maten som serveres er vegetar disse to dagene.

Vi skal besøke den lokale skolen, dele ut våre medbragte gaver og vi gjør en vandretur ned i dalen, over hengebroer og ut i naturen.

På nytt skal vi oppleve en magisk kveld med latter og glede. Dette blir en opplevelse for livet!

Dag 6 – 12. mars
Vi forlater våre venner i Rasuwa og setter kursen mot neste mål for turen, Pokhara. Det blir en kjøretur på 6-7 timer med lunsjstopp underveis. Etter en lang kjøretur slapper vi av på hotellet og rusler i byen før middag. Hotellet har flott svømmebasseng og det er tilbud om massasje og kroppspleie på hotelområdet. (Kan anbefales – og er gjennomprøvet av reisefølget i mars 2019).
Felles middag.

Dag 7 – 13. mars
Etter frokost skal vi besøket buddist-templet World Peace. På veien skal vi besøket vannfallet Devils Fall, deretter besøker vi en tibetansk camp like ved. Dette er et bosted for tibetanere, hvor de bor og lever og bl a lager mye flott håndverk i vev.

Fra templet World Peace går vi ned til innsjøen Phewa og tar båt tilbake til byen. Felles lunsj og resten av dagen blir det fri til shopping og hygge i denne vakre byen.

Dag 8 – 14. mars
De som har lyst kan bli med på en tidlig tur ut om morgenen. Vi skal til Sarakot for å se Himalaya i soloppgangen. Vi ser ikke bort fra at noen vil legge elsk på Nepal for all tid etter denne morgenen…

Tilbake til hotellet for frokost. Lunsj og oppdagelser på egenhånd.

Resten av dagen nytes etter eget ønske. Felles middag om kvelden.

Dag 9 – 15.mars
Vi drar til flyplassen og tar fly tilbake til Kathmandu, en flyreise på 30 minutter. Vi sjekker inn på hotellet vårt igjen. Resten av dagen fri, og lunsj på egenhånd. Felles middag om kvelden.

Dag 10 – 16. mars
Etter frokost blir det besøk hos en lokal vever av ullskjerf- og sjal som Fru Kvist selger i butikken i Oslo. Vi får se produksjonen og Berit forteller om prosjektet. Felles lunsj, ettermiddag og kvelden fri.

Dag 11 – 17. mars
Denne morgenen kan de som ønsker ta en tidlig flytur å se Mt Everest fra luften. En flott tur for de som har lyst!

Resten av dagen fri til shopping, besøke flere templer, ta fargerike bilder eller hva hjertet måtte behage. Lunsj på egenhånd. Avskjedsmiddag om kvelden.

Det blir tilbud om utflukter med guider for de som ønsker ekstra program. Dette er ikke inkludert i prisen.

Dag 12 – 18. mars
Utsjekk fra vårt hotell innen kl 1100. Den siste dagen i Kathmandu og du bestemmer selv hva du vil fylle den med. Lunsj på egenhånd. Det blir tilbud om utflukter med guider for de som ønsker ekstra program. Dette er ikke inkludert i prisen.

Kl 1830 Felles middag i byen.
Kl 2030 setter vi kursen mot flyplassen. Avgang med Qatar Airways til Doha kl 0210.

Dag 13 – 19.mars
Vi ankommer Doha kl 0500, og flyr videre direkte til Oslo kl 0900 – 1355.

​Reise- og prisinformasjon

​Pris klar i mai 2021

​Inkluderer

 • Fly reise t/r Oslo – Kathmandu på økonomiklasse med SAS og Qatar Airways
 • Flyskatter (utgjør kr xx per mai -20, kan endre seg innen avreise)
 • Alle overnattinger på hotell i dobbeltrom
 • Besøk i Rasuwa jmfr program inkl transport
 • Dagstur til Bhaktapur m/ lokal guide
 • Ettermiddagstur i Durbar Square m/ lokal guide
 • All landtransport i følge program
 • 1 innenriks fly Pokhara – Kathmandu
 • Full pensjon
 • Norsk reiseleder er med hele veien, Berit Veiset i Fru Kvist.

Tillegg

 • Enkeltrom kr 2.590 (Kathmandu og Pokhara)
 • Drikke til måltider
 • Visum (Euro 25)

Hotellstandard: 3 og 4 *. Kr 1.000 fra hver deltaker går til prosjektet i Rasuwa

Vi anbefaler at du som turdeltager har generell god helse og kan tåle å ligge ubekvemt/hardt og i sovepose et par netter. Du bør også kunne sitte på huk, og ikke ha utpreget høydeangst. Under reisedagene- og i Rasuwa – er det «ståtoalett», og veiforholdene er langt unna norsk standard. Du må også påberegne en del trappegåing under utflukter.

Forbehold om små programendringer.
Forbehold om prisendring dersom det blir endring på valutakurser som vi ikke har herredømme over.
Forbehold om endring i flytider, samt pris på flytaxer inntil billetten er tatt ut.
Ansvarlig arrangør: Explore Travel AS

Depositum kr 6.000 pr person faktureres ved påmelding. Sluttfaktura forfaller ca 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 96 dager før avreise.
 • Ved avbestilling 95-66 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 65-41 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 40- 0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.