Nepal – Annapurna

Nepal - Fjellvandring i Himalaya

Fjellvandring, safari og kultur i Nepal

Få land i verden kan tilby et slikt mangfold som Nepal. Verdens høyeste fjell, nasjonalparker, en unik fauna, levende kultur og arkitektur og et behagelig klima. Hele 8 av verdens fjell over 8000 m finnes her, bl.a. det høyeste av dem alle; Mount Everest (8848 m). Dette fjellet skal vi ikke begi oss ut på, men det kan bli anledning til å se det fra luften. Dem som ønsker tar en grytidlig flytur en av dagene. Vi skal vandre i Annapurna-området, nær Pokhara, i området Annapurna Poon Hill. Store deler av veien vandrer vi på ferdselsåren for den lokale befolkningen, fremdeles møter vi muldyrene fullpakket av varer som bringes til byen for vinteren.

Under store deler av ruten skuer vi de kritthvite fjellene mot blå himmel, spesielt er Annapurna Syd godt synlig. Tidlig oppstigning til Poon Hill for å nyte soloppgangen og en spektakulær utsikt over magiske Himalayas vestlige fjell.
I tillegg skal vi på safari fra elefantryggen i nasjonalparken Chitwan, nær grensen til India. Her får vi også en båttur blant krokodiller, fugler og landsbyer. Vi skal gjøre oss litt kjent i hovedstaden Kahtmandu, vi bor sentralt i turistsentrum Thamel. Det blir også tid til en dag i Bhaktapur, den tidligere hovedstaden, kjent for sin spesielle arkitektur, med bygninger fra 17- og 1800-tallet, og sine templer.

Nepal er materielt sett et av verdens fattigste land, men man skal lete lenger etter et mer vennlig og imøtekommende folk. Religion betyr mye for nepaleserne, og vi skal se noen av de mest kjente buddhist- og hinduisttemplene.
I Nepal blir man alltid hilst med “Namaste” samtidig som man holder håndflatene mot hverandre. “Vær hilset, Guden i deg”.

I tillegg til flotte opplevelser under reisen, blir det også tid til rimelig innkjøp av f.eks. sportsklær og utstyr, kashmir og tepper.

Kort fortalt

Opplev verdens høyeste fjell på nært hold, nasjonalparker, en unik fauna, spennende kultur og arkitektur i et av verdens mest mangfoldige land.

Reisedatoer:
01/11/2020 - 15 dager

Dagsprogram Nepal – Annapurna - 15 dager

​Dag 1
Avreise fra Oslo Gardermoen med SAS kl 1955-2105 til København. Videre med Qatar Airways til Doha kl 2155. Måltider serveres underveis.

Dag 2
Ankomst Doha kl 0600 lokal tid. Videre med Qatar til Kathmandu kl 0830-1540. Vår lokale guide møter gruppen og tar oss til vårt hotell, kort gangavstand fra turistsentrum Thamel. Litt hvile på hotellet.

Etter en lang reise blir det tidlig kveld for de fleste, derfor tidlig middag denne dagen.

Dag 3
Etter en god og litt tidlig frokost på hotellet setter vi kursen for en heldagstur til Bhaktapur, 14 km øst for Kathmandu. Byen ble grunnlagt allerede i det 9. århundre, og var hovedstad frem til 1482. Byen er et kunstverk i seg selv, ikke minst på grunn av de mange templene. Vi har med engelsktalende lokal guide. Lunsj i Bhaktapur.

På veien besøker vi Boudhanath, buddhistenes største stupa i Nepal. Hinduenes helligste sted i Nepal, Pashupatinath, besøkes også. Middag i Thamel om kvelden.

Dag 4
Vi setter kursen for Pokhara som er utgangspunktet for vår vandretur i Annapurna-området. Flyturen tar ca 30 minutter, med fantastisk utsikt over Himalaya. Byen er spesiell først og fremst for sin unike utsikt mot snødekte Himalaya bare 25 km unna, med det hellige fjellet Fishtail tronende majestetisk i rekken.

Etter innsjekking på hotellet spiser vi lunsj på et hyggelig sted ved Phewa-sjøen før vi rusler litt i byen, nyter den praktfulle utsikten mot Annapurna, og kanskje handler billig kashmir eller nødvendige ting til trekkingen før vi har felles middag om kvelden like ved hotellet.

Dag 5 til 9
Etter frokost transport-etappe ca 1 t og 20 minutter til Nayapul, og vi er i gang med en flott fottur i spektakulære Himalaya! Dessverre for oss, og heldigvis for lokalbefolkningen bygges veien lenger inn i vandreleden, derfor blir det noe gåing langs bilvei den første og siste dagen. Vi vandrer rolig, dette skal alle med middels god form kunne være med på uten å bli utslitt! Vi skal dessuten ha god tid til å nyte den storslåtte utsikten. Overnatting skjer i tehus, og vi har med egne sherpaer og guider som tar hånd om bagasje under hele turen. Måltidene lages på gjestehusene vi bor på.

Første dag går vi fra Nayapul til Ulleri, fra 1070 til ca 1900 m. Omtrent 7 timers gange. Denne dagen passerer vi mange lokale bosettinger, og får et godt innblikk i dagliglivet. Vann og annen drikke fås kjøpt hele veien.

Dag 2, går vi 4-5 timer totalt, og vi kommer opp i ca 2860 meters høyde til dagens mål som er Ghorepani. Jevn stigning i vakker natur. Dette er den høyest beliggende campen på turen vår.

Neste morgen, dag 3, skal vi oppleve en vakker soloppgang fra Poon Hill, det betyr tidlig opp (kl 5). Vi går rolig opp til 3200 m i mørket, og etter en praktfull soloppgang med utsikt til Annapurna I, II og III, Fishtail, Dhaulagiri og Nilgiri, går vi tilbake til camp’en (25 min.) hvor frokost vente Dette blir en spektakulær morgen med noe av det flotteste man kan se i Himalaya!

Vi fortsetter dagen med å vandre rolig videre. Første del går oppover ca 1 time, deretter ned 800 høydemeter, varierende opp- og nedstigninger før 30 min. stigning til Tadapani på 2650 m. Etappen tar ca 6,5 t, blant annet gjennom vakre daler av rododendrontrær, eiketrær og flott vegetasjon.

Den nest siste dagen av vandreturen skal vi gå i ca 4 timer til Gurung-dalen, og vi får et innblikk i hvordan de lokale tilbringer sine dager. Herfra er det flott utsikt til Fish Tail, det hellige fjell. En relativt lettgått dag, og utrolig flott!

Den siste etappen blir en relativt kort og lett dag, dog skal vi ned ca 900 høydemeter. Vi går 3-4 t langs elven Modi til Nayapul hvor bussen venter og tar oss tilbake til Pokhara og vårt hotell. Nyt siste dag på vandring i Himalayas fjell! Middag i Pokhara.

Dag 10
Fridag i Pokhara. Lunsj på egenhånd, felles middag om kvelden.

Dag 11
Etter frokost flyr vi til vårt neste mål for turen, Chitwan nasjonalpark ved grensen til India. Lunsj på vårt bosted. Litt avslapping før vi får en båttur i umiddelbar nærhet til hotellet. Langs elveleiet finnes blant annet krokodiller, ørn, hegre, stork og mange andre fugler. Middag på lodgen.

Dag 12
Vi starter dagen med en tur i området rundt der vi bor. Vi går til fots, kikker innom lokale innbyggere og nyter ellers en rolig formiddag. Har du heller lyst til å slappe av med en god bok og godt drikke så gjør du det! Lunsj på lodgen. Om ettermiddag skal vi opp på elefantryggen og nyte jungelen med gode muligheter for å se panserneshorn, antiloper og fugler. Middag om kvelden.

Dag 13
Etter frokost pakker vi sakene og setter kursen mot flyplassen, og derfra ca 25 min flytur tilbake til Kathmandu. Lunsj på egenhånd. Ettermiddagen fri, til avslapping eller en bytur i bydelen Thamel. Avskjedsmiddag.

Dag 14
Denne morgenen kan de som ønsker ta en tidlig flytur å se Mt Everest fra luften. En flott tur for de som har lyst! Deretter besøker vi Durbar Square (den gamle kongepalass-plassen), vandreturen dit en opplevelse og tar ca 20-25 minutter. Plassen er livlig, religiøse handlinger med klokkeklang og bønneflagg hengende på templene. Er vi heldige får vi se Kumari, den levende Hindu-gudinne. Det stilles mange krav for å bli den utvalgte, og allerede som 2 til 5-åringer settes prosessen i gang som ender opp i den ene utvalgte og denne rollen beholder hun til puberteten. Dette og mye annet får vi se og høre om.
Ta gjerne flotte nærbilder av karakteristiske ansikter, de forventer da en liten mynt i hånden, som er de vel unt i dette fattige landet.
Lunsj på egenhånd og ettermiddagen fri til vi setter kursen mot flyplassen kl 1700. Qatar Airways letter kl 2050 direkte til Doha hvor vi lander kl 2355. Måltider serveres om bord.

​Dag 15
Videre direkte til Oslo kl 0110 der vi lander kl 0610.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person ca kr 29.000 (pris klar i mars)

Inkluderer

 • Fly reise Oslo – Kathmandu t/r på økonomiklasse med SAS og Qatar
 • Alle overnattinger på hotell i dobbeltrom. Hotellstandard 3 og 4*
 • Fjelltur inkl. bærere, inngang til nasjonalparken, måltider, lokale guider
 • Dagstur til Bhaktapur med lokal guide
 • All landtransport i følge program
 • 3 innenriks flyturer inkl flyskatter, jmfr program
 • Full pensjon, minus 3 lunsj
 • Norsk reiseleder med på hele turen

Tillegg

 • Enkeltrom kr 2.190 (tomannsrom under fjellturen)
 • Drikke til måltider
 • Tips til lokale guider på fjellturen
 • Visum (USD 25/Euro 21)

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 7.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 8 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 96 dager før avreise
 • Ved avbestilling 95-66 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 65-35 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 34-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring
 • Begrenset antall plasser/deltakere; maks 18, minimum 12.

Dersom du har bonuskort med flyselskapet som benyttes

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.