Marrakech

Marrakech

Marrakech
Byen full av myter, farger, lukter og folkeliv

Bli med til den myteomsuste byen Marrakech, en smeltedigel av arabisk, fransk, afrikansk og berbisk kultur. En by som kan oppleves som et sjokk, men som har så mye å by på. Marrakech er et shoppingeldorado når du først har knekt prutekoden!
Marokko ligger på det afrikanske kontinent med kystlinje både til Atlanterhavet og Middelhavet. Landet har moderne storbyer og en vel utviklet infrastruktur, men også landsbyer hvor man blir satt tilbake minst 100 år og hvor dagliglivet går sin gang som det har gjort i århundrer. Her bor man i leirhus eller berbertelt, rir på esler eller kameler og lager sin mat i den tradisjonelle tagine og passer sine geiter i fjellsidene.
Marrakech ligger inne i landet på sletten ved foten av de majestetiske Atlas fjellene. Her kan du oppleve den moderne storbyen med kjente europeiske merkebutikker, men de fleste kommer hit for å vandre i basarene og soukene inne i Medinaen. I den gamle bydelen, Medinaen, er gatene trange og strekker seg utover som en uoversiktlig labyrint. Men plutselig åpner det seg et torg eller du titter inn en port og oppdager en overdådig hage. Livet i Medinaen har ikke endret seg så veldig på flere hundre år.
Vi bor fast i Marrakech og blir kjent med denne fargerike byen. Vi drar på 2 dagsturer i løpet av uken, den ene til kystbyen Essaouira og den andre til Ourika dalen.
Vi får oppleve verdens største utendørs matmarked Jema El Fna, teppekooperativer og gamle palasser. Dessuten er Medinaen et eventyr full av håndverkere og handelsfolk og vi besøker noen små perler av noen museer og ikke minst Den Blå Hagen, Jardin Majorelle.

 

Kort fortalt

Marrakech er byen full av myter, farger, lukter og folkeliv.
Program kommer snart!

Reisedatoer:
11/03/2023 - 8 dager

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.