Malta

Malta

Velkommen til Malta- øya midt i hjertet av Middelhavet!
Valletta, St. Julians, Gozo og Hagar Qim

Oktober er den perfekte måned å besøke Malta om man ønsker en pause fra det norske høstmørket. Temperaturen holder seg rundt behagelige 20-25 grader og badevannet er fortsatt over 20 grader. Den lille solfylte øya er omgitt av knallblått Middelhav og fullspekket med historie og spennende opplevelser. Det maltesiske kjøkken har de senere årene også etablert seg internasjonalt, så selvfølgelig skal vi utforske kulinariske lekkerheten på mange spennende restauranter.
Malta har ligget under Kartago, Romerriket, araberne, normannerne og ikke minst Napoleon. Da de fikk hjelp til opprør av Storbritannia, endte de opp som en del av det britiske imperium frem til de ble selvstendige i 1964.
På turen besøker vi flere høydepunkter, slik som de tre historiske byene, Vittoriosa, Cospicua og Senglea, som gjerne kalles for Maltas “krybbe”. De tre byene fungerte som festninger og fort under flere beleiringsforsøk.
Vi tar båten over til den sjarmerende lille øya Gozo. Her er naturen grønnere, mer kupert og pittoresk og tempoet er langt roligere enn på Malta.
Vi tar turen til den sørlige delen av øya hvor vi får oppleve gamle tempelruiner, lokale fiskebyer og øyas jordbruk og vingårder.
I tillegg til historie, kultur og kulinariske eventyr, får vi oppleve den vakre hovedstaden Valletta med gode muligheter for shopping!

 

Kort fortalt

Malta - øya midt i hjertet av Middelhavet!
Historie, kultur og kulinariske eventyr står på programmet på denne ukesturen.

Reisedatoer:
14/10/2020 - 7 dager

Dagsprogram Malta - 7 dager

Dagsprogram

Dag 1 Oslo- Malta
Avreise fra Oslo Gardemoen med Lufthansa kl 0950 og ankomst Frankfurt k. 1200. Avreise kl 1350 med ankomst 1620 Malta.
Vi ankommer Malta hvor vi møter vår lokalguide og buss sjåfør og kjøres deretter til Alexandra Hotel med beliggenhet midt i hjertet av St. Julian. Felles middag på kvelden med maltesiske spesialiteter.

Dag 2 Vittoriosa, Cospicua og Senglea
Opphenting på hotellet og vi bruker dagen til å utforske det historiske området som felles kalles ” 3 byer”. I Vittoriosa rusler vi rundt i smale, skyggefulle gater og ser på historiske bygg og de gamle flotte kirkene. Videre går vi om bord i en klassisk “fregatina” for en liten båttur rundt i det kjente havneområdet. I Senglea besøker vi en “vedette”, en gammel vaktpost hvor vi har strålende utsikt over Grand Harbour.
Lunsj Cargo Bar& Dine
Middag Cafe Cuba -kjent for sin hjemmelagde pizza

Dag 3 Gozo
Etter frokost på hotellet kjøres vi til ferja som tar oss ut til øya Gozo. Båtturen tar ca. 20 minutter over til den nest største av de maltesiske øyene. Her er tempoet roligere, naturen grønnere, og vi får besøke Ggantija templene, Victoria Festning, den vakre bukten ved Xlendi. Selvfølgelig stopper vi ved Dwejra- et kjent landemerke og fotostopp med sine spesielle klippeformasjoner og gamle vakttårn.
Lunsj på Gozo Country Terrace.
Tilbake på hotellet ca 16.30 og vi møtes til middag på Farmhouse. Her er det gamle tradisjoner, lokale råvarer og hjemmelaget maltesisk matlaging som gjelder. Kelnere og servitører i tradisjonelle drakter samt underholdning.

Dag 4 Valletta, mat og shopping
Avreise fra hotellet etter frokost til hovedstaden Valletta også kalt “byen bygget av gentlemen- for gentlemen!”
Byen er lett oversiktlig med kvadratiske kvartaler og har et innbyggertall på 6400. Innenfor byporten Bieb il-Belt ligger mange av landets mest interessante historiske attraksjoner, som Fort St. Elmo, St. Johns co-katedral og Grand Master’s Palace. Ved St.Johns katedralen kan de som ønsker ta en titt på Caravaggios mesterverk ” Beheading of St.John”. Vi stopper på et lokalt bakeri for å smake på Maltas kjente søte bakverk- og selvfølgelig vil vi få tid på egenhånd til shopping!
Middag Sale E Pepe- tradisjonelt italiensk kjøkken.

Dag 5 Dagen fri til egen disposisjon
Nyt en dag ved bassenget eller utforsk mer av St.Julian og Malta på egenhånd.
Felles middag på Paranga – nydelig utsikt over Middelhavet.

Dag 6 Malta Sør
Bussen henter oss etter frokost for en fullspekket dag med opplevelser på sørsiden av øya.
Vårt første stopp er Zurrieq dalen. Her får vi muligheten til å bli med på båttur slik at vi kan se nærmere på Den Blå Grotte og det asurblå havet. (avhengig av værforhold).
Tilbake på land går ferden forbi områder med jordbruk og lokale vingårder før vårt neste stoppested er den koselige fiskebyen Marsaxlokk. Byen er kjent for sin flotte utsikt, fargerike fiskebåter kalt luzzier, fiskemarkedet og den herlige atmosfæren. Dette var også stedet der de tyrkiske og de franske troppene gikk i land under Maltas heroiske historie. Vi får selvfølgelig tid på egenhånd til å rusle rundt i gatene og i havnen.
Dagens siste stopp er Hagar Qim og Mnajdra. Dette er et av verdens eldste religiøse stedene i verden og står på UNESCOs verdensarvsliste. De flotte tempelkompleksene i kalksten stammer helt tilbake fra 3600-3200 f.Kr.
Kveldens middag blir på herlige Medina Restaurant- kjent for sin unike atmosfære og genuine matopplevelser. Kokken Matthew Bonsfield har tidligere jobbet på Michelin restaurant i England, og han duker opp med de lekreste retter til oss.

Dag 7 Malta-Oslo
Avreise fra hotellet etter frokost og transport til flyplassen.
Avreise kl 1240 med Lufthansa til Frankfurt med ankomst kl 1520. Videre til Oslo kl 1605 der vi lander kl 1800.

Praktiske opplysninger
Temperatur Det er fortsatt gode temperaturer dagtid 20-25 grader.
Klær Lett tøy på dagtid, gode sko er viktig. Uformelt antrekk til middager og ellers varmere tøy til kveldstid.
Språk Engelsk og maltesisk
Strøm Samme styrke som i Norge, men britisk uttak så ta med adapter.
Valuta Euro. Vanligste bankkort aksepteres flere steder.
Visum/pass Visum på forhånd trenges ikke for norske statsborgere, påse at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter at reisen er slutt
Vaksiner Ingen vaksiner påkrevd.
Mobil Full dekning
Internett Tilgjengelig på hotellet og de fleste kaféer

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 15.400 for abonnenter (ikke abonnent kr 16.900)

Inkluderer
• Rutefly med Lufthansa Oslo Gardermoen-Malta t/r
• Flyskatter (utgjør pr des -19 kr 1.245- kan endre seg innen avreise)
• 6 netter Alexandra Hotel i dobbeltrom m/frokost
• Måltider som nevnt i program, 2 lunsjer, 1 bakeri besøk inkl. 1 øl/mineralvann og 6 middager
• Transport t/r flyplass og utflukter og transporter som nevnt i programmet
• Lokalguide (engelsktalende) under hele oppholdet

Tillegg
• Enkeltrom kr 2.900
• Drikke til måltider, og annet som ikke er nevnt i program

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller ca 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler
• Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 95 dager før avreise
• Ved avbestilling 94-65 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
• Ved avbestilling 64-35 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
• Ved avbestilling 34-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 28, minimum 20

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.