Malaysia

Malaysia - Storbyliv, kolonihistorie og strandliv

Denne turen kombinerer storbyliv, kolonihistorie og strandliv.
Vi starter i Kuala Lumpur. Hovedstaden med flotte skyskrapere, shoppingsentre og et svært pulserende storbyliv.

Deretter litt nordover til Cameron Highlands. Stedet er oppkalt etter General William Cameron som inntok stedet i 1844 og fant raskt ut at klimaet her oppe i høylandet var mer behagelig enn nede i lavlandet. Her er det svært frodig, og store grønnsakshager og teplantasjer preger området. Afternoon Tea på et av de gamle kolonihotellene gir oss en følelse av gammel storhetstid.

Videre går ferden til Georgetown på øya Penang. Betelnøttøya eller orientens perle omtales den også med og den het under kolonitiden Prince of Wales Island. Georgetown er en av Asias mest fascinerende byer og med lang historie som handelssenter i Asia. Med en gamleby som er godt bevart er den selvsagt på UNESCOs verdensarvliste. Under vandringer i byen vil vi oppleve mange av dens severdigheter. De fleste sanser vil bli tilfredsstilt her, ikke minst når vi smaker oss gjennom de verdenskjente gatemarkedene.

Kineserne dominerer i dag byen og de gamle kinesiske butikkhusene ligger på rekke og rad i Chinatown.

De siste dagene tilbringes på Langkawi som ligger enda lenger nord mot Thailand. På denne frodige paradisøya finnes de mest fantastiske strender og flott natur. Her venter også jungelsafari med små båter som tar oss rundt i de fascinerende elveleiene.

Med andre ord er dette turen for deg som ønsker nytelse, kultur og historie kombinert med godt klima og et særdeles godt kjøkken.

Kort fortalt

​Bli med til vakre og naturskjønne Malaysia der storbyliv i Kuala Lumpur, kolonihistorie i høylandet, orientens perle Penang og strandliv på Langkawi venter deg.​

Reisedatoer:
20/11/2023 - 15 dager

Dagsprogram Malaysia - 15 dager

Dag 1
Avreise fra Oslo Gardermoen med Qatar Airways kl 1555 til Doha der vi lander kl 0030.

Dag 2 Kuala Lumpur
Samme selskap tar oss den siste etappen kl 0310 og ankomst til endestasjonen Kuala Lumpur er kl Colombo kl 1530. Vår guide møter oss og transport til flotte Dorsett Kuala Lumpur Hotel 4* som ligger sentralt plassert i byen. Litt avslapning før vi møtes for å oppleve den Malaysiske matkulturen i denne storbyen. Vi vil lære om de ulike retter og vi skal nyte dagens middag på et av de lokale mat-markedene.

Dag 3
I dag vil vi oppleve Kuala Lumpur. Byen som både må sees og føles. Vår rundtur starter ved Chan See Shu Yuen House som betraktes som et av de mest interessante Clan hus i Malaysia. Videre gjennom China Town og til Central Market der også lunsjen vil nytes. Senere til Masjid Jamek, en av byens eldste moskeer, som med kritthvite løkkupler, rosa murstein og indiskinspirerte bueganger sjarmerer de fleste. Moskeen er bygd av en engelsk arkitekt som fikk inspirasjon fra stormogulenes grandiose bygningsverk i India. Masjid Jamek står vakkert mellom grønne palmer der elvene Klang og Gombak løper sammen og byen ble grunnlagt.

Fra Kuala Lumpurs fødested fortsetter vi til Merdeka Square, som er hjertet i kolonitidens Kuala Lumpur og omgitt av vakre kolonitidsbygninger. Her ble landet erklært uavhengig i 1957. Den ene siden av plassen domineres av Sultan Abbul Samad-bygningen, som ble oppført som sekretariat for kolonitidens administrasjon. Alt dette og mange flere inntrykk vil dagen bringe.
Om kvelden spiser vi middag i sammen på hotellet.

Dag 4 Kuala Lumpur – Malacca – Kuala Lumpur
Etter frokost avreise til den historiske byen Malacca. Vi starter med en tur på Malacca River. Elven var den viktigste handelsveien I byens storhetstid da travle handelsmenn fra hele verden fartet her.

Fortsatt finnes datidens bygninger i fin kombinasjon med nåtidens arkitektur.

Deretter starter en historisk byvandring over elven til Jalan Hang Jebat fra 1300 tallet. Her finnes gamle nederlandske koloniale bygninger, den eldste protestantiske kirken i landet fra 1753 og flere andre interessante severdigheter.

Lunsj på restaurant i Malacca før vi fortsetter byvandringen og vi returnerer til Kulala Lumpur og vårt hotell om ettermiddagen. Middag på hotellet i dag.

​Dag 5 Kuala Lumpur – Cameron Highlands
Frokost og utsjekk av hotellet. Vi kjører nordover mot Cameron Highlands og besøker Batu grottene. Disse dryppsteinsgrottene ble oppdaget i 1878 og er flere hundre meter lange. På vår tur gjennom grottene vil flaggermusene vise oss vei. Vi reiser videre mot høylandet på veier som snirkler seg oppover til stedet som William Cameron har fått oppkalt etter seg. Her oppe i fjellene på ca 1800 meter over havet er klima mer behagelig og kolonistene søkte seg hit når de jobbet i Englands tjeneste. Her finner vi den dag i dag store te-plantasjer og flotte klassiske hager med dyrking av grønnsaker og smakfulle jordbær. Ærverdige hus ble bygget og vi skal bo i et av dem, Heritage Cameron Highlands.

Før vi sjekker inn der vi vi nyte «afternoon tea» på flotte The Lakehouse og passere fossefallet Lata Iskandar og landsbyer der fortsatt orang-asli befolkningen bor.

Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6 Cameron Highlands
En sunn og god frokost på hotellet før vi blir hentet i Land Rovere/4 hjulstrekkere som vil bringe oss rundt i området hele dagen. Sammen med våre guider vil vi oppleve faunaen og de vakre teplantasjene i området. På teplantasjen får vi lære om tedyrkingens mysterier. Vi gjør korte stopp i de små landsbyene med flotte blomsterhager og sjarmerende hus som er bygd i engelsk stil. Lunsj underveis og på vei tilbake mot hotellet besøker vi fantastiske Rose Garden. Her er det laget 10 terrasser som alle rommer et hundretalls av ulike vakre blomsterarter.

Middag på hotellet om kvelden.

Dag 7 Cameron Higlands – Penang
Frokost før vi forlater høylandet og kjører ned til Penang som er en øy som henger sammen med fastlandet med en bro på hele 13,5 km. Øya var britenes første koloni i Malaysia og byen Georgetown ble grunnlagt i 1786. I dag har kineserne inntatt byen og de dominerer blant de ulike folkeslag. Øya er fremdeles et økonomisk kraftsenter for Malaysia, og byen har fortsatt bevart fortidens engelske og kinesiske arkitektur selv om utviklingen har gått videre.

Dag 8 Penang
Tidlg frokost før vi kl 0800 blir transportert med Trishaw eller sykkeldrosjer til byens marked der vi vil se et yrende liv blant salg av fersk mat og grønnsaker, klær og mye annet som vi helt sikkert ikke har brukt for. Sammen med guiden vandrer vi rundt og kanskje smaker på noen av delikatessene som finnes her. Vi vandrer videre i gatene i Georgetown til St. George’s kirken samt andre både viktige og interessante severdigheter. Lunsj og middag nytes på egenhånd i byen eller hotellet i dag.

​Dag 9 Penang – Langkawi
Frokost på hotellet og litt tid til å nyte byen før vi kjører til flyplassen og flyet til Langkawi tar oss til neste etappe på turen. I Langkawi venter vår nye guide og vår buss kjører oss direkte til Meritus Pelangi Beach Resort. Felles middag på en lokal restaurant i byen.

Dag 10 Langkawi
Etter en lang og god frokost blir det Mangrove safari hele dagen. I små men komfortable båter ser vi kalksteinsgrotter og en svært frodig fauna som omgir elvebredden. Vi kan se både aper, slanger, ørn, oter og fagerrike fugler under turen gjennom mangrovene og langs kysten av Langkawi’s øyer.

Lunsjen inntas på en flytende restaurant. Ettermiddagen og kvelden fri.

Dag 11 Langkawi
Frokost før det blir formiddagstur rundt på legendariske Langkawi. En fascinerende tur som vil ta oss til de ulike områdende samt få innblikk i lokale håndverkstradisjoner. Kabelbanen tar oss til øyas høyeste punkt samt besøk til den spesielle Rice Garden. Lunsj og middag nytes på egenhånd på hotellet eller i byen.

Dag 12 Langkawi
Frokostbuffet på hotellet. Siden vi bor på et svært behagelig strandhotell må vi også få tid til å nyte stedets fasiliteter. Hele dagen fri til det man lyster.

Dag 13 Langkawi
Frokostbuffet og dagen fri til egne gjøremål.

Om kvelden blir det felles avskjedsmiddag på vårt flotte hotell hvor vi kan oppsummere de mange og ulike opplevelsene vi har hatt i Malaysia.

Dag 14
Frokostbuffet og dagen fri til egne gjøremål.

Om ettermidddagen transport til flyplassen i Langkawi. Avreise kl 1840 direkte til Doha med Qatar og ankomst kl 2325.

Dag 15
Videre derfra kl 0140 til Gardermoen der vi lander kl 0635.

​Reise- og prisinformasjon

​Pris pr person klar i januar 2023

Inkluderer

 • Rutefly Oslo – Doha – Kuala Lumpur og Langkawi – Doha – Oslo med Qatar Airways på økonomiklasse
 • Rutefly Penang – Langkawi
 • Flyskatter og avgifter
 • Overnatting i dobbeltrom på meget gode hotell
 • Alle landarrangementer underveis ifølge program
 • Måltider underveis som beskrevet i program
 • Norsk reiseleder og engelsktalende lokalguider

Tillegg

 • Enkeltrom kr 7.450
 • Drikke til måltider og eventuelle måltider som ikke er inkludert
 • Tips til guide og sjåfører

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 7.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Ved avbestilling inntil 62 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 61-32 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 31-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 30, minimum 20. Påmeldingsfrist 1. april 2020.

Dersom du har bonuskort med flyselskapet som benyttes på denne reisen, opparbeider du poeng/miles ved å fremvise bonuskort ved innsjekking.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.