Lofoten med vandringer og kortreist mat

Lofoten med vandringer og kortreist mat

Lofoten på sitt beste
Vest-Lofoten – vilt og vakkert med vandringer, sykkeltur og kortreist gourmetmat.

Lengst vest i Lofoten finner man det mange vil karakterisere som det vakreste og mest eksotiske i Norge, området ved Reine og Hamnøy.
Her bor vi i gamle rorbuer som er restaurert etter dagens behov for komfort. Reine Rorbuer ligger på Reine og har nok en av de beste beliggenheter og utsikt i området.
Her serveres også gourmetmat fra de beste råvarer. På Gammelbua Restaurant lager de fantastisk god hjemmelaget mat, og fiskesuppen er særdeles berømt.

Reine er et godt utgangspunkt for fantastiske vandre- og sykkelturer i området. Besøk til Helvetestinden, til topps på Reinebringa og en flott vandretur til Munkebu står på programmet. Likeså sykkeltur til Å, så langt vest man kan komme med bil i Lofoten, og båttur på Bunesfjorden.

Ønsker du i stedet for vandringer og sykkeltur å nyte livet og dagene i området rundt Reine, gjør man som man lyster her hvor omgivelsene er like vakre uansett hvilken himmelretning man ser!

Vi vil kjøre gjennom deler av Vesterålen og hele Lofoten der vi ender opp på Reine. En tur du sent vil glemme der utsikten og naturen er overveldende.
På hjemveien blir det tur med fergen over fra Moskenes til Bodø, og er været med oss vil Lofot-veggen ruve bak oss når vi forlater Lofoten for denne gang.

Dette er dette turen for deg som vil oppleve noe av det beste Norge har å tilby.

 

Kort fortalt

Juni er en flott måned for et besøk til Lofoten. Her, helt ytterst i øyriket kan vi nyte det vakreste og mest eksotiske vi kan tenke oss. Det blir tur på Reinebringen og andre flotte fjell i området samt sykkeltur til Å. Reine Rorbuer byr på svært god komfort og kortreist gourmetmat.
Rabatt for Hjemmets Reiseklubb

Reisedatoer:
01/06/2023 - 5 dager

Dagsprogram Lofoten med vandringer og kortreist mat - 5 dager

Dag 1
Kl 0840 Avreise fra Oslo Gardermoen med SAS, ankomst Evenes kl 1015. Ventende buss tar oss gjennom Vesterålen og hele Lofoten der vi ender opp på Reine, langt vest i Lofoten. En tur du sent vil glemme der utsikten og naturen er overveldende.
Underveis gjør vi et stopp for lunsj og i Svolvær der vi kan se opp på den kjente Svolværgeita. Videre til vårt bosted de neste dagene, Reine Rorbuer. Vi sjekker området og prater litt om hva som venter oss under oppholdet. Om kvelden blir det middag på Gammelbua Restaurant og en god fiskemiddag blir servert.

Dag 2
Frokost på restauranten der vi også smører matpakke for dagens vandretur.
Sammen tar vi båten inn Bunesfjorden der vi går i land på Vindstad. Her går vi over til den fantastiske Bunesstranda. For de som ønsker kan Helvetestinden bestiges. Der vi får en fantastisk utsikt over Vest-Lofoten. Etter turen serveres kan man nyte nybakt kake og kaffe på den nedlagte skolen på Vindstad. Vår båt frakter oss tilbake, og om ettermiddagen inntar vi rorbuene for litt fritid.
Kl 1900 er middagstid og Gammelbua Restaurant venter på oss med nye gode hjemmelagde retter.

Dag 3
Frokost på restauranten og vi smører matpakke for dagens sykkel- og vandretur.
I dag vil vi sykle til Å, vestligste punktet i Lofoten hvor det går vei. Vi gjør noen stopp på veien og betrakter den spektakulære naturen. På Å besøker vi tørrfisk-museet. Her vil bestyrer Steinar Larsen gi oss et innblikk i denne landsdelens største eksportvare. Sortering av tørrfisk er et studium som bare et fåtall av de innfødte behersker. På tilbakeveien parkerer vi syklene og bestiger Reinebringa. Dette er en 400 meter høy fjellkam som krever sin ”mann” for å bestige! Ganske så bratt, men utsikten derfra gjør dette til et kjent og populært mål. Tilbake til rorbuene på ettermiddagen.
Kl 1900 er det igjen tid for middag, og kokken har igjen laget til et godt måltid for oss på Gammelbua.

Dag 4
Frokost på restauranten og vi smører igjen matpakke for dagens vandretur.
Vår buss bringer oss den korte veien til Sørvågen der vår tur starter. Vi følger vi stien forbi Stuvdalsvatnet gjennom det vakre landskapet opp til Munkebu. Lofotens dramatiske fjellformasjoner reiser seg fra havet omkring oss når vi nyter matpakken der vi sitter på terrassen på hytta og skuer utover. Vel tilbake om ettermiddagen blir vi kjørt tilbake til robuene. En god vandring på ca 11 km som tar 6-7 timer med pauser. Det er mulig å snu underveis dersom man heller ønsker å tilbringe litt til i området ved Sørvågen, eller rett og slett bli igjen på vakre Reine å bruke dagen der.
Kl 1900 samles på Gammelbua Restaurant. Når lukten av en god fiskemiddag nærmer seg, er også vår siste middag i Lofoten sammen for denne gang et faktum.

Dag 5
Frokost på rorbuene.
Hele dagen fri til å nyte området. Kanskje en liten sykkeltur til Sakrisøy og den berømte fiskebutikken der kan friste.
Kl 1330 vil vår buss kjøre oss den korte avstanden fra Reine til fergeleiet på Moskenes.
Kl 1445 har fergen avgang og vi forlater Lofoten med retning Bodø. Når vi ser oss tilbake vil den mektige Lofotveggen være et fantastisk skue.
Det er mulighet for å kjøpe seg en matbit på fergen. Etter drøyt 3 timer ankommer vi Bodø. Der venter en ny buss som tar oss den korte strekningen til flyplassen.
Kl 1935 SAS har avgang direkte til Oslo med ankomst kl 2100.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person ca kr 17.650

Inkluderer
• Fly med SAS, Oslo – Evenes og Bodø – Oslo
• Flyskatter og avgifter
• Ferge Moskenes – Bodø
• Transporter med buss i Lofoten og Bodø
• Overnatting 4 netter i dobbeltrom på Reine Rorbuer. Rorbuene har 2-3 soverom og 2 bad.
• 4 3-retters middager, 3 lunsj og 4 frokoster på Gammelbua Restaurant på Reine
• 1 lunsj underveis fra Evenes
• 3 vandringer/sykkeltur jamfør program
• Fergeturer i forbindelse med vandringer
• Reiseleder med fra Explore Travel AS

Tillegg
• Enkeltrom kr 3.000
• El-sykkel kr 250

Forbehold om prisendring dersom endringer i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 3.500 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler
• Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 91 dager før avreise
• Ved avbestilling 90-61 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
• Ved avbestilling 60-31 dager før avreise må 50 % søkes refundert fra kundens forsikring
• Ved avbestilling 30-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 25, minimum 15.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.