Lofoten

Lofoten på sitt beste

Vest-Lofoten – vilt og vakkert med vandringer og sykkeltur

Lengst vest i Lofoten finner man det mange vil karakterisere som det vakreste og mest eksotiske i Norge, området ved Reine og Hamnøy. I juni står solen høyt på himmelen, faktisk så høyt at den aldri går helt ned….. Vi vil oppleve midnattsolen og kan fort undres over tiden, og når og hvorfor det er sovetid!

Her bor vi i gamle rorbuer som er restaurert etter dagens behov for komfort. Rostad Rorbuer ligger på Ole Nilsøy og har nok en av de beste beliggenheter og utsikt i området. Rett over vika ligger Sakrisøy rorbuer. Her kan man besøke Dagmars dukke- og leketøymuseum, eller hva med å ta en kveldstur på sykkel vakre Reine.

Her serveres også god mat fra de beste råvarer. På Underhuset Restaurant på Sakrisøy lager de fantastisk god og hjemmelaget mat, og fiskesuppen er særdeles berømt.

Ole Nilsøy er et godt utgangspunkt for fantastiske vandre- og sykkelturer i området. Besøk til Helvetestinden, til topps på Reinebringa og en flott vandretur til Munkebu står på programmet. Likeså sykkeltur til Å, så langt vest man kan komme med bil i Lofoten, og båttur på Bunesfjorden.

Vi opplever også en tur med den nye fergen over til Moskenes. Vi seiler over Vestfjorden fra Bodø og er været med oss vil Lofot-veggen ruve mot oss når vi nærmer oss dette vakre øyriket.

Dette er dette turen for deg som vil oppleve noe av det beste Norge har å tilby.

Kort fortalt

Midnattsol, vandringer, sykkel- og fisketurer. Vi bor på rorbuer ytterst i Lofoten og får alt dette i tillegg til rikholdige fiskemåltider.

Reisedatoer:
11/06/2020 - 5 dager

Dagsprogram Lofoten - 5 dager

Dag 1
Avreise fra Oslo Gardermoen kl 0830 med Norwegian, ankomst Bodø kl 1000. Ventende buss bringer gruppen til kaia der Moskenesfergen har sitt anløp.

Fergen har avgang kl 1100, og er vi heldige med været får man et fantastisk skue når Lofot-veggen nærmer seg etter ca 3 timers båttur. Lunsj kan kjøpes om bord på fergen. Ankomst Moskenes ca kl 1415 der bussen venter og kjører den korte strekningen over til Ole Nilsøy. Vi skal bo på Rostad Rorbuer hos «ho Lydia». Litt tid til å bli kjent i området.

Naboøya til Ole Nilsøy heter Sakrisøy. En kort spasertur i vakkert landskap ender opp på Underhuset Restaurant. En god fiskemiddag venter.

Dag 2
Frokost på rorbuene og vi smører matpakke for dagens vandretur.

Vi tar båten inn Bunesfjorden der vi går i land på Vindstad. Her går vi over til den fantastiske Bunesstranda. For de som ønsker kan Helvetestinden bestiges. Der får vi en fantastisk utsikt over Vest-Lofoten. Etter turen kan man nyte nybakt kake og kaffe på den nedlagte skolen på Vindstad. Vår båt frakter oss tilbake, og om ettermiddagen inntar vi rorbuene for litt fritid.

Vi vandrer sammen over broen til Sakrisøy i dag der middag venter på øyas gode mathus.

Dag 3
Frokost på rorbuene og vi smører matpakke for dagens sykkel- og vandretur.

I dag vil vi sykle til Å, vestligste punktet i Lofoten hvor det går vei. Vi gjør noen stopp på veien og betrakter den spektakulære naturen. På Å besøker vi tørrfisk-museet. Her vil bestyrer Steinar Larsen gi oss et innblikk i denne landsdelens største eksportvare. Sortering av tørrfisk er et studium som bare et fåtall av de innfødte behersker. På tilbakeveien parkerer vi syklene og bestiger Reinebringa. Dette er en 400 meter høy fjellkam som krever sin ”mann” for å bestige! Ganske så bratt, men utsikten derfra gjør dette til et kjent og populær mål. Dyktige arbeidere fra Nepal restaurerte stien i 2019. Tilbake til rorbuene på ettermiddagen.

Til Sakrisøy for middag. Der har kokken igjen laget til et godt måltid for oss.

Dag 4
Frokost på rorbuene og vi smører matpakke for dagens vandretur.

Vår buss bringer oss den korte veien til Sørvågen der vår tur starter. Vi følger vi stien forbi Stuvdalsvatnet gjennom det vakre landskapet opp til Munkebu. Lofotens dramatiske fjellformasjoner reiser seg fra havet omkring oss når vi nyter matpakken der vi sitter på terrassen på hytta og skuer utover. Vel tilbake om ettermiddagen blir vi kjørt tilbake til robuene. En god vandring på ca 11 km som tar 6-7 timer med pauser. Det er mulig å snu underveis dersom man heller ønsker å tilbringe litt til i området ved Sørvågen.

Om kvelden går samlet til Underhuset Restaurant. Når lukten av en god fiskemiddag nærmer seg, er også vår siste middag i Lofoten sammen for denne gang et faktum.

Dag 5
Frokost på rorbuene.

Kl 0830 bringer vår buss oss gjennom vakre Lofoten til Svolvær der vi ser den kjente “Svolværgeita” før Restaurant Børsen’s kjente og ettertraktede bacalao venter. Videre gjennom hele Lofoten og Vesterålen med overveldende utsikt alle veier til Evenes der Norwegian venter på oss.

Norwegian har avgang kl 1540 fra Evenes, ankomst Oslo kl 1725.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 13.500

Inkluderer

 • Fly med Norwegian, Oslo – Bodø og Evenes – Oslo
 • Flyskatter og avgifter
 • Ferge Bodø – Moskenes
 • Transporter med buss i Lofoten og Bodø
 • Overnatting 4 netter i dobbeltrom på rorbuer
 • 4 frokoster og 3 lunsjer (matpakker) på rorbuene
 • 4 middager på Underhuset Restaurant på Sakrisøy
 • 1 lunsj på Restaurant Børsen, Svolvær
 • 3 vandringer/sykkeltur jamfør program
 • Fergetur i forbindelse med vandring
 • Reiseleder med fra Explore Travel AS

Tillegg​

 • Enkeltrom kr 1.380

Forbehold om prisendring dersom endringer i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 3.500 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 91 dager før avreise
 • Ved avbestilling 90-61 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 60-31 dager før avreise må 50 % søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 30-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 25, minimum 18.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.