Lofoten

Lofoten på sitt beste

Vest-Lofoten – vilt og vakkert med vandringer og sykkeltur

Lengst vest i Lofoten finner man det mange vil karakterisere som det vakreste og mest eksotiske i Norge, området ved Reine og Hamnøy. I september står solen fortsatt høyt på himmelen, og sensommeren er kan være fantastisk.

Her bor vi i gamle rorbuer som er restaurert etter dagens behov for komfort. Reine Rorbuer ligger på Reine og har nok en av de beste beliggenheter og utsikt i området.

Her serveres også god mat fra de beste råvarer. På Gammelstua Restaurant lager de fantastisk god hjemmelaget mat, og fiskesuppen er særdeles berømt.

Reine er et godt utgangspunkt for fantastiske vandre- og sykkelturer i området. Besøk til Helvetestinden, til topps på Reinebringa og en flott vandretur til Munkebu står på programmet. Likeså sykkeltur til Å, så langt vest man kan komme med bil i Lofoten, og båttur på Bunesfjorden.

Ønsker du i stedet for vandringer og sykkeltur å nyte livet og dagene i området rundt Reine, gjør man som man lyster her hvor omgivelsene er like vakre uansett hvilken himmelretning man ser!

Vi opplever også en tur med den nye fergen over fra Moskenes. Vi seiler over Vestfjorden til Bodø og er været med oss vil Lofot-veggen ruve bak oss når seiler fra Lofoten for denne gang.

Dette er dette turen for deg som vil oppleve noe av det beste Norge har å tilby.

Kort fortalt

Midnattsol, vandringer, sykkel- og fisketurer. Vi bor på rorbuer ytterst i Lofoten og får alt dette i tillegg til rikholdige fiskemåltider.

Reisedatoer:
09/09/2020 - 5 dager

Dagsprogram Lofoten - 5 dager

Dag 1
Avreise fra Oslo Gardermoen med SAS kl 0840, ankomst Evenes kl 1015. Ventende buss tar oss gjennom Vesterålen og hele Lofoten der vi ender opp på Sakrisøy som ligger rett ved Reine, langt vest i Lofoten. En tur du sent vil glemme der utsikten og naturen er overveldende.

Underveis gjør vi et stopp i Svolvær der vi kan se opp på den kjente Svolværgeita. Det er lunsjtid og et stopp på Restaurant Børsen der deres viden kjente og ettertraktede bacalao venter. Videre til vårt bosted det neste dagene, Reine Rorbuer. Vi sjekker området og prater litt om hva som venter oss under oppholdet.

Om kvelden blir det middag på Gammelstua Restaurant og en god fiskemiddag blir servert.

Dag 2
Frokost på rorbuene og vi smører matpakke for dagens vandretur.

Sammen tar vi båten inn Bunesfjorden der vi går i land på Vindstad. Her går vi over til den fantastiske Bunesstranda. For de som ønsker kan Helvetestinden bestiges. Der vi får en fantastisk utsikt over Vest-Lofoten. Etter turen serveres kan man nyte nybakt kake og kaffe på den nedlagte skolen på Vindstad. Vår båt frakter oss tilbake, og om ettermiddagen inntar vi rorbuene for litt fritid.

Det er middagstid og Gammelstua Restaurant venter på oss med nye gode hjemmelagde retter.

 

Dag 3
Frokost på rorbuene og vi smører matpakke for dagens sykkel- og vandretur.

I dag vil vi sykle til Å, vestligste punktet i Lofoten hvor det går vei. Vi gjør noen stopp på veien og betrakter den spektakulære naturen. På Å besøker vi tørrfisk-museet. Her vil bestyrer Steinar Larsen gi oss et innblikk i denne landsdelens største eksportvare. Sortering av tørrfisk er et studium som bare et fåtall av de innfødte behersker. På tilbakeveien parkerer vi syklene og bestiger Reinebringa. Dette er en 400 meter høy fjellkam som krever sin ”mann” for å bestige! Ganske så bratt, men utsikten derfra gjør dette til et kjent og populær mål. Dyktige arbeidere fra Nepal restaurerte stien i 2019. Tilbake til rorbuene på ettermiddagen.

Tid for middag, og kokken igjen laget til et godt måltid for oss.

Dag 4
Frokost på rorbuene og vi smører matpakke for dagens vandretur.

Vår buss bringer oss den korte veien til Sørvågen der vår tur starter. Vi følger vi stien forbi Stuvdalsvatnet gjennom det vakre landskapet opp til Munkebu. Lofotens dramatiske fjellformasjoner reiser seg fra havet omkring oss når vi nyter matpakken der vi sitter på terrassen på hytta og skuer utover. Vel tilbake om ettermiddagen blir vi kjørt tilbake til robuene. En god vandring på ca 11 km som tar 6-7 timer med pauser. Det er mulig å snu underveis dersom man heller ønsker å tilbringe litt til i området ved Sørvågen.

Vi går samlet til restauranten. Når lukten av en god fiskemiddag nærmer seg, er også vår siste middag i Lofoten sammen for denne gang et faktum.

Dag 5
Frokost på rorbuene.

Hele dagen fri til å nyte området. Kanskje en liten sykkeltur til Sakrisøy og den berømte fiskebutikken der kan friste.
Kl 1600 vil vår buss kjøre oss den korte avstanden fra Sakrisøy til fergeleiet på Moskenes.
Kl 1700 har fergen avgang og vi forlater Lofoten med retning Bodø. Når vi ser oss tilbake vil den mektige Lofotveggen være et fantastisk skue.
Det er mulighet for å kjøpe seg en matbit på fergen. Etter ca 3 timer ankommer vi Bodø. Der venter en ny buss som tar oss den korte strekningen til flyplassen.

SAS har avgang kl 2055 direkte til Oslo med ankomst kl 2220.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 13.500

Inkluderer

 • Fly med SAS, Oslo – Evenes og Bodø – Oslo
 • Flyskatter og avgifter
 • Ferge Moskenes – Bodø
 • Transporter med buss i Lofoten og Bodø
 • Overnatting 4 netter i dobbeltrom på Reine Rorbuer
 • 4 frokoster og 3 lunsjer (matpakker) på rorbuene
 • 4 middager på Gammelstua Restaurant på Reine
 • 1 lunsj på Restaurant Børsen, Svolvær
 • 3 vandringer/sykkeltur jamfør program
 • Fergetur i forbindelse med vandring
 • Reiseleder med fra Explore Travel AS

Tillegg​

 • Enkeltrom kr 1.380

Forbehold om prisendring dersom endringer i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 3.500 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 91 dager før avreise
 • Ved avbestilling 90-61 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 60-31 dager før avreise må 50 % søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 30-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 25, minimum 18.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.