Kilimanjaro og safari i Ngorongoro

Kilimanjaro og safari i Ngorongoro

Kilimanjaro – en drøm for mange og oppnåelig for de fleste, beliggende i et av Afrikas flotteste land, Tanzania.

Med sitt unike dyreliv, og Afrikas høyeste fjell tronende mot grensen til Kenya, vil vi oppleve et eventyr av en reise! Har du lyst og anledning er det mulighet for å tilbringe noen late dager i solen på Zanzibar etter topptur og safari.

Kilimanjaro 5895 moh, er det høyeste fjellet på Afrikas kontinent. En fantastisk tur som kan gjennomføres av alle i normalt god form (nedre aldersgrense er 10 år).

Man går gjennom svært variert terreng fra tropisk regnskog som man finner opp til ca 3000 meter, for så å vandre gjennom slettelandskap og opp til vulkansk grunn de siste hundre høydemeterne. Naturen er svært vakker med planter, vakre blomster, vidstrakt utsikt og snøen på Kilimanjaro som lyser mot oss store deler av turen.

Dagsetappene varierer mellom 7 og 16 km, og det brukes 4 til 8 timer på en etappe for å tilvenne oss høyden gradvis.

Vi bor enten i hytter eller i telt og etappene har noe ulik lengde, avhengig av hvilken rute man velger. Fordi vi går svært sakte, blir man godt kjent med reisefølget, vi stopper og fotograferer, og bruker hele dagen på å gå.  En reise der man får venner for livet!

Temperaturen varierer også mye på turen, fra ca 30 varmegrader i starten til god norsk vinter på toppen der man normalt opplever at gradene synker til minus 8-10.

Ngorongoro-krateret
Etter 5 flotte dager i fjellet og en dag ved bassenget er vi klar for Afrikas ville dyr. Ngorongoro blir ofte kalt for «Edens Hage» og «Verdens 8. underverk». Når du har vært der forstår du hvorfor! Her vil vi få oppleve store flokker av ville dyr; sebra, gnu, løver, bøfler, impala, gaseller, elefanter, og er vi heldige også leopard. I tillegg til eksotiske fugler, villsvin, antiloper og flodhest og kanskje neshorn?

Til enhver tid er det titusenvis av dyr her nede i det enorme krateret som i diameter er over 20 km, og som er på mer enn 230 km2. I krateret blir anledning til å besøke en Masai-landsby. Se det flotte høyreiste gjeter- og krigerfolket med sine fargerike klær og smykker.

Ettermiddagen og kvelden tilbringes på en sjarmerende lodge med Afrikas lyder, lukter tett innpå. Magisk!

 • Erfaren norsk reiseleder med på hele turen.
 • Turen er enkel å kombinere med badedager på vakre Zanzibar.

Kort fortalt

Kilimanjaro - en drøm for mange og oppnåelig for de fleste, beliggende i et av Afrikas flotteste land, Tanzania. Etter en ubeskrivelig tur på toppen blir det safari i "Edens Hage", fantastiske Ngorongoro.

Reisedatoer:
10/10/2023 - 12 dager

Dagsprogram Kilimanjaro og safari i Ngorongoro - 12 dager - Marangu Route

Dag 1

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen med Turkish Airlines kl 1135 til Istanbul med ankomst kl 1730 lokal tid. Videre med samme selskap kl 1925 til Tanzania.

Dag 2

Ankomst Kilimanjaro Airport i Arusha kl 0240. Transport til vårt bosted Marangu Hotel, ca 1 time og 15 minutter. Vi går rett til sengs på hotellet.

Vi står opp til en sen og god frokost, og det første som møter oss er utsikten fra hagen på vårt koselige hotell ved foten av Kilimanjaro. Toppen er som regel skyfri om morgenen, og vi kan beundre målet vi vil nå i løpet av de neste dagene.

Det er tid for forberedelse av turen som starter neste morgen. Vår lokale arrangør går nøye gjennom de neste dagers vandringer, og sjekker at hver og en har det de trenger av utstyr for å nå toppen. Ellers avslapping, og de som ønsker kan bli med på en liten rusletur i landsbyen like ved.

Lunsj og Middag på hotellet.

Dag 3-7 Bestigning av Kilimanjaro (Marangu Route)

Vi starter på ca 1900 m og første dag går vi ca 9 km gjennom frodig og fuktig skog opp til Mandara Hut på ca 2700 m. Sakte, sakte fra første stund for å akklimatisere oss mens vi går. Tidlig vekking hver morgen, sakte mot Horombo Hut på ca 3700 m. og 12 km unna. Dagen er eventyrlig vakker, vi ser toppen av Kilimanjaro ganske tidlig, og det er rikelig med tid til å bli kjent med reisefølget, og ta bilder.

De to første dagene går vi stort sett i skjorts  og T-skjorte. Det vil bli gitt utførlige beskjeder hver kveld under middagen om neste dags etappe og antrekk. Tredje dag går vi ca 11 km, og stiger ca 1000 meter opp til Kibo Hut på ca 4750 m. Vi tar den lengste veien over sadelen, ingen grunn til å være førstemann ved hyttene!  Det gir oss god anledning å tilpasse oss høyden og forberede oss på nattens ventende bragd.

Siste etappe til Gilmans Point og Uhuru Peak starter ved midnatt. Nå er det full vinterbekledning, man må være forberedt på – 20 grader selv om det vanligvis ikke blir så kaldt. Og vi går virkelig sakte gjennom natten. Vi har tid til å se på en stjernehimmel som ikke kan beskrives, men må oppleves. Sydkorset viser oss vei…Tidlig om morgenen på kraterkanten kan vi nyte vakker soloppgang over Mawenzi i øst. Og endelig når vi Uhuru Peak – Frihetens topp!Mens vi bruker 3,5 dager opp, går vi ned igjen på 1,5 dager. Vi er tilbake på Marangu Hotel om ettermiddagen den 5. dagen, og feirer oss selv, guidene og porterne. Det vil bli gitt detaljert informasjon til deltakerne i god tid før avreise om nødvendig utstyr, vaksiner etc som man trenger på turen.

Dag 8

En av verdens flotteste fjellturer sitter nok godt i lårene til noen, og denne dagen har vi fri til å strekke ut i bassenget, bli med på en liten landsbyvandring med innlagt skolebesøk eller sitte i skyggen med en bok og bare slappe av.


Dag 9

Etter frokost setter vi oss i bilene og drar mot Ngorongoro der vi ankommer om ettermiddagen. Underveis passerer vi mye av det Afrika vi bare kjenner fra fjernsynet, rød jord, enkle hus og hytter, kvinner som bærer børen på hodet, mennene som sitter i skyggen av trærne, dagliglivet rett og slett. Så totalt annerledes enn vårt.

Kvelden nytes i Afrikas varme natt på lodgen, med lyder man bare bare hører her, og magisk stemning.

Dag 10

Tidlig frokost, og mesteparten av dagen i krateret. Lunsjen inntas under safarien, er vi heldige får vi se «The big five»: Elefant, bøffel, nesehorn, leopard og løve. Uansett blir denne dagen en stor opplevelse med flere dyr enn det kameraet klarer å fange! På veien tilbake mot hotellet besøker vi en Masai-landsby og ser hvordan de lever og bor.

Vi tåler en Afrikansk solnedgang til før vi spiser middag på hotellet om kvelden.

Dag 11

Vi nyter formiddagen ved bassenget eller vandrer en formiddagstur i området. Vi setter kursen mot Kilimanjaro Airport ved Arusha om kvelden.

Dag 12

Turkish Airlines har avreise kl 0335 til Istanbul der vi ankommer kl 1250. Videre med samme selskap kl 1435 til Oslo med ankomst kl 1630.

​Reise- og prisinformasjon

I utgangspunktet kan hvem som helst bestige Kilimanjaro, være fylt 10 år, og man bør ikke ha alvorlige hjerte- og lungeproblemer. Er du i tvil, sjekk med legen din. For å ivareta deltakerne på best mulig måte, vil erfarne fjellførere være med gruppen. Det er nødvendig med vinterklær- og støvler, detaljert utstyrsliste sendes deltakerne. Hvordan man tåler høyde er svært individuelt. Hva høyde kan gjøre med kroppen vil vi gå gjennom nøye før turen, det viktigste for å nå målet er at man går sakte hele veien, erfarne fjellførere vil passe på at ingen går for fort. For nærmere opplysninger ta kontakt med Explore Travel, tlf 69361850.

Pris pr person kr 38.950

Inkluderer

 • Fly Oslo-Istanbu-Kilimanjaro med Turkish Airlines t/r på økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter, kan endre seg før avreise
 • All transport under oppholdet, i følge program
 • Bestigning av Kilimanjaro, inkl. parkavgifter, portere, kokker, hytter
 • Safari i Ngorongoro i følge program inkl parkavgifter
 • Overnatting i dobbeltrom (flersengshytter under fjellturen)
 • Alle måltider
 • Visum til Tanzania
 • Norsk erfaren reiseleder

Tillegg

 • Drikke til måltider
 • Tips til lokale fjellguider og bærere (ca USD 100)
 • Tips til safariguider (ca USD 15)
 • Inngang Masaileir (ca USD 15)
 • Enkeltrom kr 1.890 (svært begrenset antall)

  Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer.
  Forbehold om mindre programendringer.
  ​Depositum på kr 7.000 pr person faktureres ved påmelding. Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 92 dager før avreise
 • Ved avbestilling 92-62 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 61-32 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 31-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 20, minimum 15.
Dersom du har bonuskort med flyselskapet som benyttes på denne reisen, opparbeider du poeng/miles ved å fremvise bonuskort ved innsjekking.

Turen er enkel å kombinere med badedager på Zanzibar.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.