Kenya – med safari og strandliv

Kenya – med safari og strandliv

Karen Blixen-farmen, Masai Mara, Lake Naivasha, Lake Nakuru, Mombasa

 «Jeg hadde en farm i Afrika, ved foten av fjellet Ngong»
Slik starter boken Karen Blixen utga i 1937, Den afrikanske farm.
Der starter også vår reise til det afrikanske kontinent, nærmere bestemt til Kenya.

Vi starter nettopp der, på kaffeplantasjen hvor Karen Blixen flyttet til i 1917. Her får vi se hennes danske porselen, reisekofferten og soverommet. I klesskapet henger klærne som Meryl Streep og Robert Redford brukte i innspillingen av Mitt Afrika midt på 80-tallet, filmen som fikk 7 Oscar. På benken utenfor huset kan vi se mot Ngong Hills, før vi setter kursen mot gravstedet til Denys Finch-Hatton, Blixens elsker og venn. Hun forlot Kenya for godt i 1931 da Denys omkom i en tragisk flyulykke.

Kenyas store attraksjoner er det ville dyrelivet og de vakre sandstrendene på østkysten. Vi vil oppleve begge deler.

Vår reise fortsetter til området ved Lake Naivasha der vi vil bo to netter. Vi befinner oss i området ved Great Rift Valley, og innsjøen der er den største i denne kløften. Her er det spesielt fuglelivet som er imponerende, med over 400 arter. På denne tiden av året er det et rikt liv av fuglene som bor i Europa ellers i året. Lake Nakuru besøkes selvsagt, kjent for sine enorme mengder flamingo, men også pelikan, stork og mye rovfugl. Det er også store muligheter for å oppleve neshorn i dette området.
Vi fortsetter til den mest kjente nasjonalparken i Kenya; Masai Mara som blir vårt bosted de neste tre nettene. Parken ligger på ca 2000 moh og grenser mot Tanzania, og på andre siden av grensen heter området Serengeti. Her er vi garantert å få se mange av de ville dyrene, og sannsynligheten er stor for å se The Big 5 – løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn. Vi kjører på savannene og det er utrolig spennende å vente på hva vi får se av dyreopplevelser. Sebra og gnu i hundrevis, om ikke tusenvis. Løver og elefanter, antiloper og eksotiske fugler. Alt dette og mye mer blir vi en del av under Afrikas sol. Om kveldene sitter vi rundt bålet mens den røde solen senker seg i horisonten og starter lyden av natten, av sikader og Afrikas dyr.
Det blir både morgen- og ettermiddagssafarie i flere dager, og har du lyst å hoppe over en tur og heller ligge ved bassenget er det opp deg!

De siste tre nettene tilbringes i avslappende omgivelser ved Det indiske Hav. Vi bor på en nydelig resort ved stranden, Serena Beach & Spa Resort. Her blir det sol og strand, god mat, god bok og mulighet for bybesøk i Mombasa. Utflukt til Unesco-listede fortet Jesus, bygget av portugiserne på 1500-tallet, kan anbefales.

 

Kort fortalt

Bli med på en eksotisk opplevelse til Kenya der vi tar del i Karen Blixen's liv, opplever det vill dyrelivet i Masai Mara, Lake Naivasha og Lake Nakuru. Vi krydrer det hele med herlige dager på sandstrendene ved Mombasa

Reisedatoer:
16/01/2023 - 11 dager

Dagsprogram Kenya – med safari og strandliv - 11 dager

Dag 1
Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen kl 1845 med Etiopian Airlines direkte til Addis Abeba. Måltider serveres underveis.

Dag 2
Vi lander i Addis Abeba kl 0625 og flyr videre med samme selskap til Nairobi kl 0815 der vi ankommer kl 1025. Vi blir møtt av våre guider og safaribiler, og første stopp blir på Karen Blixen-museet. Vi skal besøke farmen – en gang en kaffeplantasje – hvor Karen Blixen flyttet i 1917 med sin daværende ektemann Bror Von Blixen. I mange år drev Karen Blixen sin kaffefarm Karen Coffee Company og fikk et nært forhold til mange av sine fargede ansatte. Ekteskapet med Bror Blixen varte bare til 1921.
Karen hadde så vidt møtt Denys Finch Hatton i 1918, etter hvert utviklet det seg til en langt kjærlighets-historie som vi kjenner fra boken Den Afrikanske Farm, og senere i filmatiseringen av boken, som fikk navn Mitt Afrika. Denys omkom i en flyulykke i 1931, kaffeplantasjen hadde hatt et par dårlige år, og  finanskrakket på Wall street i 1929 hadde veltet om på verdens-økonomien.
Karen Blixen forlot Kenya for godt i 1931 og flyttet hjem til Rungstedlund hvor hun bodde til sin død i 1962. Lunsj i Nairobi.
Denys Finch Hatton ble begravet i fjellene, Ngong Hills, vi besøker minnestenen.
Vi kjører mot Lake Naivasha med ankomst sent om ettermiddagen. Overnatting og middag på Lake Naivasha Sopa Resort.

Dag 3
Etter frokost kjøer vi til Lake Nakuru nasjonal park for safari. Vi har medbrakt lunsj som nytes underveis. Sjøen er mest kjent for sine enorme mengder flamingoer, og for sitt rike fugleliv. Spesielt i perioden oktober til mars er det flott å være her, når trekkfuglene fra Europa ennå befinner seg her. I tillegg vil vi oppleve mange av Kenyas ville dyr, neshorn er vi nærmest garantert å se. Sebra og gnu, sjakal og gepard. Vi har en spennende dag i vente.
Tilbake til lodgen vår om ettermiddag, og tid for en sundowner før middag.

Dag 4
Vi fortsetter vår reise mot Masai Mara og forlater lodgen vår etter frokost. Etter drøye to timers kjøring ankommer vi vårt neste bosted til lunsj, Mara Serena Lodge. Om ettermiddagen kjører vi ut på vår første game drive i Masai Mara nasjonalpark. Navnet har parken fått etter folkegruppen masai og elven Mara. I utkanten av parken bor nomadefolket Masaiene og gjeter sine dyr. I parken lever alle de afrikanske villdyrene vi kjenner til, og vi skal forhåpentlig få se The Big 5. Løve og elefant finner vi nok lett, bøffel og neshorn er det også stor sjanse for å se! Leoparden er mer sky, og ikke like lett å oppdage, men det er langt fra umulig. Masai Mara strekker seg over et område på mer enn 1500 km2, og fortsetter videre inn i Tanzania der den har navnet Serengeti.
Vi er tilbake på lodgen i god tid før middag. Lodgen blir vårt bosted de neste tre nettene.

Dag 5
Det blir tidlig morgensafari, opp med sola! Vi kjører i nye områder av parken, og ofte er det om morgenen dyrene jakter. Det er det som er mest spennende med safari, man vet aldri hvilke opplevelser som venter, og hvilke dyr man får se. Husk nyladet kamera. Har du kikkert bør du også ta med den på reisen.
Etter en ny innholdsrik formiddag kjører vi tilbake til lodgen for å spise en lang og god lunsj. Det blir ny safari om ettermiddagen, men har du heller lyst å ligge ved bassenget er det opp til deg. Deilig middag på lodgen om kvelden.

 

Dag 6
Enda en dag med Afrikas ville dyr. Vi kan love at ingen safariturer er like, og i tillegg til rovdyrene er det fugler av mange slag, og ikke minst å ta inn følelsen av det ekte Afrika. Også denne dagen blir det safari både morgen og ettermiddag, vil du heller nyte en fridag ved svømmebassenget gjør du som du lyster.
Lunsj og middag på lodgen.

 

Dag 7
Etter frokost forlater vi Masai Mara og setter kursen tilbake til Nairobi. Vi kjører rett til flyplassen der vårt fly til Mombasa , vår neste etappe på turen. Her venter  late dager på den vakre stranden og vi sjekker inn på Serena Beach & Spa Resort. Dette er en herlig resort som ligger ved stranden og blir vårt bosted de neste dagene. Middag på resorten om kvelden.

 

Dag 8
Så skal vi bare nyte sol og hvit strand de neste tre dagene. Her er også alle måltider inkludert. Ta med en god bok eller to, solkrem med høy faktor og badetøy.
Disse dagene er det opp til hver og en om man kun vil nyte stedets fasiliteter, strand og gode måltider, eller om du vil ta en utflukt. Hotellet er behjelpelig med å bestille om du vil ut på en tur. Mombasa by er den nest største i Kenya, og ligger bare ca 30 minutter å kjøre fra vårt bosted. Nær bostedet er det mulighet for Delfin-safari, man kan snorkle og dykke, eller hva med en tur til gamlebyen i Mombasa med kryddermarked.

 

Dag 9
Dagen til egen disposisjon. Alle måltider inkludert på vårt bosted.

Dag 10
Siste dagen i Kenya. Det meste av dagen kan nytes på stranden da vår buss har avreise til flyplassen kl 1530. Vi rekker lunsj flr avreise.
Avgang med Etiopian Airlines fra Mombasa kl 1850 med ankomst Addis Abeba kl 2110. Videre direkte til Oslo kl 2340. Måltider serveres ombord. 

Dag 11
Vi ankommer Oslo Lufthavn Gardermoen kl 0745.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 42.500 

Inkluderer

 • Fly Oslo – Addis Abeba – Nairobi / Nairobi – Mombasa og Mombasa – Addis Abeba – Oslo på økonomiklasse med Etiopian Airlines
 • Flyskatter og avgifter, pr juni 2022 kr 4550
 • All transport under oppholdet ifølge program
 • Safarier jmfr program inkl avgifter til nasjonalparkene
 • Inngang til Karen Blixen-museet
 • Overnatting i dobbeltrom på bosteder nevnt i program
 • Alle måltider
 • Norsk reiseleder med på hele turen fra Oslo

Tillegg

 • Drikke til måltider
 • Tips til lokale guider totalt ca USD 60
 • Enkeltrom kr 4.950
 • Visum til Kenya USD 60

 

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.
Depositum på kr 8.000 pr person faktureres ved påmelding. Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 •  Depositum med fratrekk av kr 2000 betales tilbake ved avbestilling inntil 95 dager før avreise
 • Ved avbestilling 94-66 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 65-46 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 45-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 22, minimum 15.

 

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.