Julemarked i Budapest

Julemarked i Budapest

Budapest – en av Europas flotteste byer

Bli med på en hyggelig førjulstur til flotte Budapest. Vi vil oppleve byens flotte julemarked som ligger sentralt i byen. Vi besøker det største og mest kjente, Vörösmaty Tér, der torv og gater er pyntet med julestemning.
Utenfor Stefans basilika finner vi også et hyggelig marked, der boder og utsalg av håndverk, strikk, julepynt, mat, drikke og mye mer omkranser en liten skøytebane. Her kan man kjøpe julegaver og nyte den gode stemningen fra morgen til kveld.
I tillegg blir vi kjent med byen sammen med vår lokale guide som tar oss med til noen av de mange severdighetene.

Europas mektigste elv, Donau, flyter majestetisk gjennom Budapest og deler byen i to. På den ene siden finner du den gamle byen Buda, med bakker og høyder opp mot det vakre slottet og Mathias-kirken. Den andre bydelen Pest er flatere, men med mye flott gammel arkitektur og sjarmerende bydeler.

Velkommen til Budapescht, som ungarerne selv uttaler det. Hva gjør Budapest til et så vakkert reisemål? Still deg en kveld ved Donau og se opp mot slottet, Mathias-kirken og Fiskerbastionen som ligger flombelyst – så får du delvis forklaringen. Budapest var opprinnelig to byer som ble slått sammen i 1873. Buda med sine museer og gamle bygninger på den ene siden av Donau. Pest på den andre siden med den storslåtte Parlamentsbygningen og ny bebyggelse. Her ligger også moderne hotell og handlegater med velfylte forretninger.
Budapest er også kjent for sine varme kilder. I disse kan man bade året rundt, om det frister med et varmt bad. Det er også mulighet for en times båttur på Donau.

Kort fortalt

Bli med på en hyggelig førjulstur til flotte Budapest. Vi vil oppleve byens flotte julemarked som ligger sentralt i byen. Vår lokale guide tar oss også med til noen av de mange severdighetene i byen.

Reisedatoer:
09/12/2022 - 4 dager

Dagsprogram Julemarked i Budapest - 4 dager

Dag 1
Avreise med Norwegian direkte fra Oslo til Budapest kl 11.35, ankomst kl 14.10. Vi blir møtt av vår lokale guide som blir med oss i vår egen buss til vårt bosted, Roombach Hotell Budapest center, et moderne hotell sentralt beliggende på Pest-siden av byen med gåavstand til julemarkedene. Grunnet regler for busser i sentrum må vi gå de siste 200-300 meterne fra der bussen stopper til hotellet. Vi setter fra oss bagasjen på rommet og rusler litt i byen sammen for å bli litt kjent.
Kl 1845 møtes vi i resepsjonen for felles middag på restaurant Vakvarjú, en kort gåtur fra vårt hotell (3-4 min) der en 2 retters middag venter.
Vårt hotell: https://roombach.com/en

Dag 2
Etter frokost møtes vi i resepsjonen kl 09.45 og det blir en guidet busstur i Budapest. Fra Pest-siden hvor vi bor kjører vi over til Buda-siden og opp i høyden hvor vi bl a skal se Mathias-kirken og en flott utsikt over byen. Turen varer i ca 2 timer og avsluttes med felles lunsj på restaurant Rétesház, like ved julemarkedet utenfor Stefan basilikaen.
Fri resten av dagen til å besøke julemarkedene, og ellers hva magen og hodet måtte ønske. Middag på egenhånd.

Dag 3
Frokost på vårt hotell. Dagen brukes til julemarkedet, museer, butikker, rusle på egenhånd og finne en koselig plass for lunsj. Har du lyst til å bade i varme kilder anbefale.r vi Széchenyi termalbad. Ta med badetøy, håndkle leies. Det er også mulighet for Spa mange steder i Budapest.
Nettside termalbad: http://www.szechenyifurdo.hu/
Kl 19.00 møtes vi i resepsjonen for felles avgang til middag på restaurant Dunacorso, beliggende ved elven. 2 retter samt ett glass vin/øl og kaffe/te er inkludert.

Dag 4
Frokost og litt fritid før vi kl 11.30 setter kursen mot flyplassen. Norwegian har avgang direkte til Oslo kl 14.50 og ankomst Oslo Gardermoen er kl 17.20.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 6.500 

 Inkluderer

 • Fly med Norwegian direkte Oslo Gardermoen – Budapest t/r
 • Flyskatter (kr 545 pr juni 2022)
 • Overnatting 3 netter i delt dobbeltrom på Roombach Hotel 3*
 • 3 frokoster, 1 lunsj og 2 middager
 • Transporter t/r flyplass-hotell i Budapest
 • Guidet bytur dag 2
 • Reiseleder fra Explore Travel med på hele turen

 

Tillegg

 • Enkeltrom kr 1.590 for 3 netter
 • Drikke til måltider

Forbehold om prisendring dersom endringer i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 1.900 pr person faktureres ved påmelding. Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 900 betales tilbake ved avbestilling inntil 66 dager før avreise
 • Ved avbestilling 65-36 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 35-0 dager før avreise må 100 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 30, minimum 15.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.