Julehelg i Stockholm

Julehelg i Stockholm

Ta en pause fra julestria, og unn deg selv noen dager i vakre Stockholm!
Stockholm er full av muligheter, og derfor starter vi dagen med en liten rundtur slik at vi skal få orientert oss. Vi ser på noen av Stockholms kjente perler og områder slik som Stadshuset der de arrangerer Nobelseremonien hvert år, Vasaplan og Kungsholmen. Det beste av alt – vi skal bo i Gamla stan som kanskje er det mest sjarmerende og populære området i hele Stockholm.
Marsipan, reinsdyrkjøtt, kandiserte epler, brente mandler og glitrende julelys. Gamla stan i Stockholm har et av Europas beste julemarked og der finner vi god gammeldags julestemning med brosteinslagte trange gater, små rødmalte boder og hyggelige små kafeer hvor du kan hvile bena innimellom shoppingen og alle smaksprøvene. Vi spiser middager i felleskap, blant annet på Fem Små Hus- en av Stockholms anerkjente restauranter i Gamle stan.

Stockholm er full av muligheter, og hvorfor ikke bli med til utendørsmuseet Skansen?
Skansen forbindes ofte med sommerstid, men helt siden 1903 har de hvert eneste år arrangert sine tradisjonsrike julemarked. Ta “Djurgårdsferja” ut, og på Skansen kan du “julpyssla” som de sier på svensk. Barnekor synger julen inn og håndverkerne viser stolte frem sine mesterverk. Du får et tilbakeblikk i ” de gode gamle dager” og hvordan julen ble forberedt med baking og dekorasjoner. Vil du enda lenger tilbake i tid, har du muligheten til en tur på Vikingmuseet og la deg inspirere av deres håndverk og utstillinger. Eller kanskje du vil heller besøke ABBA-museet som også ligger rett rundt hjørnet?

Kort fortalt

Bli med til julemarkedet i Gamla Stan i Stockholm - kanskje et av de flotteste i Eurpoa. Her blir det god julestemning, god mat og omvisning til flere kjente perler og områder.

Reisedatoer:
28/11/2020 - 3 dager

Dagsprogram Julehelg i Stockholm - 3 dager

Dagsprogram

Dag 1    Oslo- Stockholm/ Julemarked Gamla Stan

Avreise lørdag morgen med SAS kl 0725 og ankomst Stockholm kl 0835.  Her venter bussen som tar oss inn til Stockholm og hotellet i Gamla Stan. På veien dit tar vi en liten sightseeingtur i Sveriges flotte hovedstad.
Vel fremme på hotellet er det på tide med litt lunsj og innsjekk på rommene før vi gir oss ut til fots og tar følge til julemarkedet i Gamla stan. Det tradisjonsrike julemarkedet har alt man kan lyste, både innen gaver, håndverk og lokalprodusert mat. Vi får tid på egenhånd til å rusle i vårt eget tempo, og man går tilbake til hotellet når man føler seg fornøyd.
Vi møtes til middag på kvelden på hotellet hvor det venter en 3-retters meny.
Hotell: First Hotell Reisen **** – et klassisk Stockholmshotell med aner tilbake til 1600-tallet. Vakker beliggenhet ved vannet ved Skeppsbron i Gamla stan, nær Kungliga slottet og kun 300 meter fra Stortorget og julemarkedet.

Dag 2    Skansen – frivillig utflukt

Om du ønsker å tilbringe dagen på egenhånd og kanskje utforske julemarkedet i Gamla stan ytterligere, er dette en åpen dag. Reiseleder tar med seg de som ønsker over til Skansen, og eventuelle billetter betales individuelt på plass. Vi går da samlet ombord i Djurgårdsfärjan – båten som tar oss over til på det flotte området. Turen tar ca 25 minutter og etter dette er det 10 minutter å gå.
Skansen er møtestedet for historie og nåtid, fantasi og fakta, dyr og kultur, gamle tradisjoner og nye trender. Her finner vi Sveriges sjel i et levende museum med noe for alle generasjoner. Ved juletider kommer handelsboder frem, håndverkene endres og det samme gjør mattilbudet, det oser god gammeldags jul av hele området. Her blir det selvsagt litt på egenhånd til å vandre rundt, så hvorfor ikke prøve deg på litt lysstøping eller baking?
Retur på egenhånd og hvorfor ikke bruke ettermiddagen til en tur til Vikingamuseet eller ABBA museet? Begge ligger rett i nærheten av Skansen.
På kvelden møtes vi og går samlet til “Fem Små Hus” Restaurant og nyter en herlig middag sammen.

Dag 3    Egentid julemarked / Stockholm – Oslo

Bruk dagen slik du selv lyster!
Ta et nytt besøk på julemarkedet i Gamla Stan om du ikke føler deg ferdig med shopping.
Avreise fra hotellet og transport til Arlanda flyplass. Avgang med SAS kl 2110 og ankomst Oslo Gardermoen kl 2210.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 5.500 kroner for Hjemmet’s abonnenter  /  6.500 kroner for ikke-abonnenter

Inkluderer

 • Fly tur/retur Oslo Gardemoen- Stockholm med SAS
 • 2 netter del i dobbeltrom inkludert frokost First Hotel Reisen 4*
 • Transport t/r flyplass som nevnt i programmet
 • Mindre sightseeing tur med buss med lokalguide
 • Norsk reiseleder under hele oppholdet
 • 1 lunsj og 2 middager

Tillegg  

 • Enkeltrom kr 1.590
 • Billetter Skansen og andre museer
 • Drikke til måltider
 • Billetter til ferje og annen kollektiv transport 

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.
Depositum på kr 2.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller ca 6 uker før avreise 

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 95 dager før avreise
 • Ved avbestilling 94-65 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 64-35 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 34-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring 

 

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.