Georgia

Georgia

Rundreise i unike Georgia, med besøk i Kaukasusfjellene
Tbilisi – Kutaisi – Mestia – Ushguli – Batumi

Georgia, et av de eldste landene i verden, ligger ved grensen mellom Europa og Asia. I nord grenser landet mot Russland og i sør og øst mot Aserbajdsjan, Tyrkia og Armenia. I det sjette århundre f.kr. dannet stammene i vest staten Colchis som ble liggende langs østkysten av Svartehavet, og er landet argonautene kom fra. Landet, som kun er en fjerdedel av Norges størrelse, var det andre landet i verden som ble offisielt kristnet. Religionen står sterkt den dag i dag, og flere av landets mange severdigheter er kirkebygg som ligger på de mest spektakulære steder.

Landskapet er svært variert, med gode vinområder i øst, fantastisk kystlinje mot Svartehavet i vest og de mektige fjellområdene rundt Kaukasus i nord. I Svanetiregionen finner vi de høye toppene som troner opp bak grønnkledde åser. Kaukasus har topper på over 5000 moh og Europas høyeste fjell Elbrus på hele 5642 meter ligger her.

Veien er kort fra subtropiske områder til snødekte fjelltopper.

Georgia har mye å tilby sine besøkende. Foruten formidable høyfjell og daler der man kan vandre i dagesvis, har landet meget gode vinområder og en vinkultur som kan konkurrere med de mer kjente vinlandene. Med god vin hører god mat, og det georgiske kjøkken holder en meget god standard. Landet har en særskilt arkitektur som går mange århundrer tilbake. Som et svært gammelt land har det en innholdsrik historie og på vår tur skal vi besøke flere av landets severdigheter som for lengst har fått plass på Unesco’s verdensarvliste.

Hovedstaden Tbilisi fremstår som en interessant by med en god blanding av gammelt og nytt og med et pulserende liv.

Dagens Georgia er et gjestfritt land, der man enkelt kan reise rundt. Selv om det kun er få år siden borgerkrig herjet landet, samt krigen mot Russland, fremstår landet i dag fredelig og trygt. Menneskene er serviceinnstilte og gjestfrie.

Georgia er i ferd med å bli en attraksjon for den som vil oppleve noe unikt.

Kort fortalt

Et av verdens eldste land huser blant annet Europas høyeste fjell, fantastiske kystlinjer og flotte vinområder. Bli med til dette spennende landene der vi også opplever gjestfrihet og flere av landets Unesco's verdensarvseverdigheter

Reisedatoer:
30/08/2023 - 12 dager

Dagsprogram Georgia - 12 dager

Dag 1
Avreise fra Gardermoen kl 1755 med Turkish Airlines til Istanbul med ankomst kl 2245. Videre med samme selskap kl 2355 til Tbilisi.

Dag 2
Ankomst Tbilisi kl 0310 om natten. Vår lokale guide møter gruppen på flyplassen og tar oss til hotellet. Etter en sen frokost blir det sightseeing i Tbilisi. Vi besøker bl a Metechi kirken fra 1200-tallet, deler av kongepalasset og svovel badehusene. Gåtur i Gamlebyen og en tur innom kunstmuseet vil vi også få tid til. Byen består av alt fra falleferdige hus til flotte sjarmerende rehabiliterte samt ultramoderne bygninger. En by som garantert vil overraske deg positivt.
Lunsj og middag på hyggelige restauranter i byen.

Dag 3
Tbilisi – Mtskheta – Gori – Uplistsikhe – Kutaisi. Vi starter i Mtskheta, en av de eldste byene som også er det kulturelle og religiøse sentrum i Georgia, og hovedstaden i det tredje århundre f kr. Byen er et levende museum med mange arkitektoniske og historiske monumenter.

Deretter går ferden videre til Gori som er fødebyen til Stalin. Vi besøker hans svært enkle hjem og museet som er bygget rundt huset. Vi tar også hans egen jernbanevogn i øyesyn. Videre til en imponerende hulelandsby i Uplistsikhe der det bodde mennesker nesten til dags dato. 700 grotter som rommet boliger, kirker, hemmelige tuneller, vannlagring, markeder og det eldste teateret i landet. Vi avslutter dagens reise med å sjekke inn på et sjarmerende gjestehus i Kutaisi.

Dag 4
Kutaisi – Mestia. En naturskjønn kjøretur til byen som ligger i nord. Kaukasus-fjellene ruver mot oss og vi gjør stopp på historiske steder underveis. Vi har nå kommet til Svanetiregionen som omtales som Europas Himalaya. Vi ankommer Mestia der vi vil ta de særegne utkikk- og forsvarstårnene nærmere i øyesyn. Under borgerkrigene i landet kunne man rømme opp i disse tårnene og vente til fienden hadde passert. Så godt som hver eneste eiendom hadde sitt eget tårn, og historien sier at familiene kunne tilbringe lang tid i disse tårnene

Dag 5
Mestia – Ushguli. Etter frokost besøker vi det historiske og etnologiske museet i byen samt et hjem fra middelalderen og husets egne utsiktstårn. Lunsj i Mestia før vi setter oss i 4-hjulstrekkere og kjører den spektakulære veien opp til Ushguli. Denne middelalderlandsbyen som ligger på hele 2.200 moh, er en av de høyest beliggende landsbyer i Europa. Her besøker vi den lille Mariakirken fra 1200-tallet. Vi sjekker inn på vårt gjestehus som vil være bostedet de neste nettene.

Dag 6
Vi pakker vår dagstursekk og vandrer i dette eventyrlige landskapet. Vi følger Enguri elven helt inn til Shkhara isbreen. Vår guide forteller om toppene som omringer oss på nær sagt alle kanter, de fleste av dem over 5.000 meter. I følge WWF har Georgia den rikeste flora og fauna i Europa. Fargesprakende blomsterenger møter oss helt opp til ca 2500 moh. Medbrakt piknik lunsj.

Dag 7
Ushguli – Mestia. I disse omgivelsene vil vi garantert ønske flere inntrykk, og vi har formiddagen til rådighet for ytterligere en vandring i historiske omgivelser der hemmelige ritualer, sagn og myter dominerer. Etter lunsj tar våre biler oss med tilbake til Mestia. Middag på restaurant i Mestia.

Dag 8
Mestia – Batumi.Vi setter kursen mot Svartehavet og den flotte kystbyen Batumi. Byen ligger bare 20 km fra grensen til Tyrkia, og var i sin tid siste stopp på transkaukasusbanen. I dag er den populær på grunn av stranden og de mange utestedene. Underveis gjør vi et stopp i Bechodalen, en av de vakreste stedene i Svanetiprovinsen. Innsjekk på et bra hotell beliggende helt ved kysten.

Dag 9
Formiddagssightseeing i byen og resten av dagen mulighet for å nyte strandpromenaden og et bad eller to i Svartehavet.

Dag 10
Batumi – Tbilisi.På vei fra Batumi besøker vi den 111 hektar store botaniske hagen som ligger rett utenfor byen. Her finnes et utall av ulike blomster og planter, og vi kan nyte en fantastisk utsikt over Svartehavet. Lunsj underveis, og etter en fin kjøretur er vi tilbake i Tbilisi. Om kvelden blir det middag på egenhånd på en av byens mange restauranter. (For de som ønsker kan dere selvsagt bli med reiselederen til en av hans favorittsteder.)

Dag 11
Hele dagen til rådighet til å utforske hovedstaden. Om kvelden samles vi til en deilig avskjedsmiddag.

Dag 12
Tidlig vekking, frokost og transport til flyplassen der Turkish Airlines har avgang kl 1040 til Istanbul med ankomst kl 1210. Videre med samme selskap kl 1405 med ankomst Oslo kl 1700.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person ca kr 21.000 (pris klar i november -22)

Inkluderer

 • Flyreise Oslo – Istanbul – Tbilisi t/r på økonomiklasse med Turkish Airlines
 • Flyskatter og avgifter pr nov -22 kr xx. Kan endre seg før avreise
 • Alle overnattinger på hotell/gjestehus i dobbeltrom. Hotellstandard 3*
 • All landtransport, program, inngangsbilletter ifølge program
 • Full pensjon; frokost, lunsj og middag (minus middag dag 10 og lunsj dag 11)
 • Lokal guide og norsk reiseleder med fra Explore Travel AS

Tillegg

 • Enkeltrom kr 4.300
 • Drikke til måltider (1 flaske vann inkludert hver dag)

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer.
Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 5.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 97 dager før avreise
 • Ved avbestilling 96-66 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 65-32 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 31-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 22, min 15.

Dersom du har bonuskort med flyselskapet som benyttes på denne reisen, opparbeider du poeng/miles ved å fremvise bonuskort ved innsjekking.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.