Georgia

Fototur til Georgia

Tbilisi – Mtskheta – Gori – Uplistsikhe – Telavi – Ananuri – Kazbegi – Juta

Georgia, et av de eldste landene i verden, ligger ved grensen mellom Europa og Asia. I nord grenser landet mot Russland og i sør og øst mot Aserbajdsjan, Tyrkia og Armenia. I det sjette århundre f.kr. dannet stammene i vest staten Colchis som ble liggende langs østkysten av Svartehavet, og er det landet argonautene kom fra. Landet, som kun er en fjerdedel av Norges størrelse, var det andre landet i verden som ble offisielt kristnet. Religionen står sterkt den dag i dag, og flere av landets mange severdigheter er kirkebygg som ligger på de mest spektakulære steder.

Landskapet er svært variert, med gode vinområder i øst, fantastisk kystlinje mot Svartehavet i vest og de mektige fjellområdene rundt Kaukasus i nord. Kaukasus har topper på over 5000 moh og Europas høyeste fjell Elbrus på hele 5642 moh ligger her. Veien er kort fra subtropiske områder til snødekte fjelltopper.

Georgia har mye å tilby sine besøkende. Foruten formidable høyfjell og daler har landet meget gode vinområder og en vinkultur som kan konkurrere med de mer kjente vinlandene. Med god vin hører god mat, og det georgiske kjøkken holder en meget god standard. Landet har en særskilt arkitektur som går mange århundrer tilbake. Georgia har en innholdsrik historie og på vår tur skal vi besøke flere av landets severdigheter som for lengst har fått plass på Unesco’s verdensarvliste.

Hovedstaden Tbilisi fremstår som en interessant by med en god blanding av gammelt og nytt og med et pulserende liv.

Dagens Georgia er et gjestfritt land, der man enkelt kan reise rundt. Selv om det kun er få år siden borgerkrig herjet landet, samt krigen mot Russland, fremstår landet i dag fredelig og trygt. Menneskene er serviceinnstilte og gjestfrie. Georgia er i ferd med å bli en attraksjon for den som vil oppleve noe unikt.

Hvorfor dra på fotoreise?

Fordi å reise med kamera er å ta inn opplevelsene mer intenst. Med kamera er du mer til stede og du opplever møtene sterkere. Og så er det gøy! Du trenger absolutt ikke være en dreven fotograf for å få stor glede av en fotoreise. Du trenger ikke avansert utstyr heller. Med på laget har vi fotografene Tone Solholm og Torkil Færø, som gjennom foredrag og bildegjennomganger underveis vil inspirere og utvikle deg til en bedre fotograf. Kom hjem med ny kunnskap og visuelle minner for livet!

Det vil jevnlig bli lagt inn work shops under reisen, vi tilrettelegger slik at det passer inn med dagsturene og tiden vi har til rådighet på reisen.

Kort fortalt

Å reise med kamera er å ta inn opplevelsene mer intenst. Du er mer til stede og du opplever møtene sterkere på vår rundreise til dette flotte landet.

Reisedatoer:
16/09/2020 - 9 dager

Dagsprogram Georgia - 9 dager

Dag 1
Avreise fra Oslo Gardermoen kl 1745 med Turkish Airlines til Istanbul ankomst kl 2235. Videre med samme selskap kl 2355 til Tbilisi.

Dag 2
Ankomst Tbilisi kl 0315 om natten. Vår lokale guide møter gruppen på flyplassen og tar oss til hotellet. Etter en sen frokost blir det sightseeing i Tbilisi. Vi besøker bl a Metechi kirken fra 1200-tallet, deler av kongepalasset og svovel badehusene. Fra Narikhala fortet på høyden over byen får vi en vakker utsikt over hele byen. Gåtur i Gamlebyen og en tur innom kunstmuseet vil vi også få tid til. Byen består av alt fra falleferdige hus til flotte sjarmerende rehabiliterte samt ultramoderne bygninger. En by som garantert vil overraske deg positivt. Lunsj og middag på hyggelige restauranter i byen.

Dag 3
Tbilisi – Mtskheta – Gori – Uplistsikhe – Tbilisi.

Vi starter i Mtskheta, en av de eldste byene som også er det kulturelle og religiøse sentrum i Georgia, og hovedstaden i det tredje århundre f kr. Byen er et levende museum med mange arkitektoniske og historiske monumenter. Deretter går ferden videre til Gori som er fødebyen til Stalin. Vi besøker hans svært enkle hjem og museet som er bygget rundt huset. Vi tar også hans egen jernbanevogn i øyesyn. Videre til en imponerende hulelandsby i Uplistsikhe der det bodde mennesker nesten til dags dato. 700 grotter som rommet boliger, kirker, hemmelige tuneller, vannlagring, markeder og det eldste teateret i landet. Vi kjører tilbake til Tbilisi og vårt hotell. Middag i byen om kvelden.

Dag 4
Tbilisi – Telavi – Temi – Tbilisi.
I dag vil vi oppleve det mest pittoreske og mest fruktbare området i Georgia. Turen går over Kakheti som skiller høylandet og lavlandet der vinproduksjonen er stor. Vi ankommer Telavi der vi besøker det lokal markedet der bøndene byr frem sine produkter som i tillegg til vin er frukt, grønnsaker, ost og kjøttvarer. Et stopp i Temi der vi smaker på vinen blir det tid til før vi returnerer til Tbilisi.

Dag 5
Tbilisi – Ananuri – Kazbegi.
En naturskjønn kjøretur ut av byen på Georgian Military Highway til Ananuri slottet fra 1300 tallet. Motivene er mange på dette slottet som ble benyttet frem til 1900 tallet og som kom på Unesco’s verdensarvliste i 2007. Videre nordover til Kazbegi dervi sjekker inn på vårt hotell og nyter en velfortjent middag.
Kazbegi er et av Georgias mest populære turistmål, på grunn av de mange turmulighetene og det vakre landskapet. Områdets mest kjente kulturelle landemerke er Gergeti treenighetskirke, som ligger på en fjelltopp like ovenfor landsbyen.​

Dag 6
Kazbegi.
Etter frokost blir det en vakker gåtur der motivene nærmest står i kø opp til den gamle treenighetskirken. En gåtur som tar omtrent 3 timer. Deretter blir det kjøretur til den russiske grensen der Dariali Gorge elven går gjennom de to landene. Spektakulær utsikt når vi går en liten tur til Gveleti fossen.
Tilbake til vårt hotell i Kazbegi.

Dag 7
Kazbegi – Juta – Tbilisi.
Vi forlater Kazbegi og kjøre langs Sno dalen. En kjøretur der vi passer små landsbyer på vei til Juta. Denne landsbyen ligger på hele 2.200 moh og høyest i denne regionen. Herfra er utsikten til Mt Chaukhebi på nærmere 4.000 moh svært vakker.
Om ettermiddagen kjør vi tilbake til hovedstaden Tbilisi og sjekker inn på vårt hotel der.

Dag 8
Tbilisi.
Fridag til å oppleve byen på egenhånd. Vandre rundt å se de ulike smug og områder som gjør denne byen unik.
Arkitekturen er svært variert og her vil vi finne mange spennende motiv å forevige.
Vi samles til avskjedsmiddag på en av byens restauranter.

Dag 9
Frokost og transport til flyplassen der Turkish Airlines har avgang kl 1030 til Istanbul ankomst kl 1205. Derfra kl 1405 til Oslo med ankomst kl 1650.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 22.800

Inkluderer

 • Flyreise med Turkish Airlines Oslo – Istanbul – Tbilisi t/r på økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter pr des -19 kr 2.103 (kan endre seg før avreise)
 • Alle overnattinger på hotell/gjestehus i dobbeltrom. Hotellstandard 3*
 • All landtransport, program, inngangsbilletter ifølge program
 • Full pensjon; frokost, lunsj og middag
 • Lokal guide
 • Reiseleder er med fra Kairos Workshop

Tillegg

 • Enkeltrom kr 3.700
 • Drikke til måltider

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 5.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 97 dager før avreise
 • Ved avbestilling 96-66 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 65-32 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 31-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 20, minimum 12.

Dersom du har bonuskort med flyselskapet som benyttes på denne reisen, opparbeider du poeng/miles ved å fremvise bonuskort ved innsjekking.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.