Gardasjøen med sykling og båttur

Gardasjøen med sykling og båttur

Vakre Gardasjøen i Nord-Italia

Gardasjøen og områdene rundt byr på vakker natur, flotte turmuligheter og deilig italienske matretter og lokal vin.
Vår reise starter med flyturen til Verona og videre til den sjarmerende byen Riva del Garda, helt i nordenden på Gardasjøen. Byen blir base for vår opplevelsesuke og derfra vil vi sykle i flere retninger samt ta båten til en av de andre pittoreske byene langs sjøen. Vi benytter el-sykler på denne turen og sykkelturene vi skal gjennomføre er lette eller moderate. Sammen med lokale sykkelguide sykler vi på fine sykkelveier og besøker små landsbyer, innsjøer og flere mektige slott.
Dette er turen for deg som liker å oppleve samtidig være litt i bevegelse.
Velkommen!

Kort fortalt

Gardasjøen ligger vakkert til i Nord-Italia. Området er godt egnet for flotte sykkelturer langs sjøen og til de vakre landsbyene, slottene og innsjøene som ligger i fin sykkelavstand. I tillegg blir det båttur til vakre Limone og besøk til særegne Sirmione.

Reisedatoer:
08/05/2023 - 7 dager

Dagsprogram Gardasjøen med sykling og båttur - 7 dager

Dag 1
Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen med Lufthansa kl 0640 til Frankfurt med ankomst kl 0850. Videre med samme selskap kl 1220 og ankomst vår endestasjon Verona kl 1330.
Ventende buss tar oss direkte til Riva del Garda som ligger helt i nordenden på Gardasjøen. Turen er 83 km og tar en drøy time. Innsjekk på Hotel Villa Giuliana som blir vårt bosted for de neste dagene. Litt tid til å orientere seg i byen før vi nyter middag sammen på hotellet. Etter middagen blir gjennomgang av programmet for de neste dagene.

Dag 2
Frokost på hotellet.
I dag vil vi oppleve det flotte landskapet ved Sarca-elven som strekker seg nordøstover fra Riva del Garda. Elven er den største elven som har utløp i Gardasjøen. Vår lokale guide og våre el-sykler står klare og vi starter turen med å sykle gjennom vakre vinområder og sjarmerende olivenplantasjer. Vi passerer et av slottene i området og vi tar turen over en høyde i vakkert landskap frem til vinregionen Vino Santo.
Vinkjelleren er åpnet for oss og der er dekket bord for en typisk lunsj for området og selvsagt blir det vinsmaking. Litt hvile før vi sykler langs Cavedine-elven tilbake til hotellet. Middag på egenhånd på en av de mange hyggelige restaurantene i byen.
Sykkeldistansen i dag betegnes som lett, den er 45 km lang og med en høydeforskjell på 450 meter.

Dag 3
Frokost på hotellet.
Dagens sykkeltur går rett nordover langs vakre veier som følger elveleiet opp mot Tenno. Vi sykler til innsjøen Tenno, som også er kjent for sitt svært grønne vann. Videre sykler vi langs vannet, gjennom skogpartier på flotte sykkelveier til vi kommer til den pittoreske middelalderlandsbyen Canale di Tenno. Ved sjøen vi nyter en lunsj med typiske retter fra området. Deretter går turen gjennom gamle særegne områder og smale gater, og underveis får vi en formidabel utsikt over Gardasjøen. På tilbakeveien passerer vi byene Tenno og Frapporta før vi slipper oss nedover til sentrum av vår bostedsby Riva del Garda som er en av de virkelige perlene langs Gardasjøen. Om kvelden nyter vi en felles middag på hotellet.
Sykkeldistansen i dag betegnes som moderat, den er 35 km lang og med en høydeforskjell på 600 meter.

Dag 4
Frokost på hotellet.
Igjen skal vi ut å sykle og turen går forbi San Giovanni-passet opp til Loppio-innsjøen. Turen fortsetter langs «vinruten» og vi ender i Isera. Underveis blir det stopp på et av de mange vingodsene i området. Det blir også besøk til den vakre byen Rovereto og til slutt Volano der vi tar det imponerende slottet fra 1400-tallet nærmere i øyesyn. Det blir en enkel lunsj i området. En flott sykkeltur venter oss når vi tar turen tilbake til Riva del Garda. Middag på egenhånd i dag.
Sykkeldistansen i dag betegnes som moderat, den er 60 km lang og med en høydeforskjell på 150 meter.

Dag 5
Frokost på hotellet.
Vi blir kjørt med vår buss til byen Malcesine som ligger et godt stykke ned langs østsiden av Gardasjøen. Turen starter fra det berømte Scaliger-slottet og med våre el-sykler tar vi turen oppom Monte Baldo. Vi sykler gjennom olivenlunder og utsikten herfra over sjøen er ubeskrivelig. Sykkelruten går videre gjennom Val di Sogno eller «drømmedalen» som den omtales. Området er et av de vakreste og mest pittoreske langs denne delen av sjøen. Den siste delen av dagens sykkeltur går langs innsjøen tilbake til gamlebyen Malcesine. Derfra returnerer vi til hotellet med vår buss. Middag på egenhånd.
Sykkeldistansen i dag betegnes som lett til moderat, den er 35 km lang og med en høydeforskjell på 400 meter.

Dag 6
Frokost på hotellet.
I dag lar vi syklene hvile og vi tar båten til Limone som ligger langs vestsiden av Gardasjøen.
Denne lille byen er ikke bare kjent for sin vakkerhet men også for sitt behagelige klima der den er omgitt av mange sitrontrær. Vi vandrer i lag med vår lokale guide gjennom sjarmerende alleer til den verdenskjente «ciclovia del Garda», gangstien som bokstavelig talt henger på utsiden av de bratte klippene. Litt tid for å oppleve byen på egenhånd før vår båt tar oss tilbake til Riva del Garda. Det er igjen tid for middag og vi samles til en felles middag på hotellet.

Dag 7
Frokost på hotellet.
Utsjekk og ventende buss vil kjøre oss sørover helt ned til Sirmione som ligger så langt sør man kan komme på innsjøen. Sirmione er en stor halvøy der vi finner Scaligero Castle som er en festning fra Scaliger-æraen. Festningen er for øvrig et av Italias best bevarte slott. Når vi passerer festningen og vandrer utover på halvøyen  finner vi et yrende liv av små restauranter, små butikker og vakre bygninger. Det blir litt tid på egenhånd til å oppleve stedet og innta en lunsj der det kan passe.
Deretter vil bussen kjøre til flyplassen i Verona der Lufthansa har avgang kl 1700. Ankomst München kl 1800 og videre kl 2005. Vi lander på Gardermoen kl 2215.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 17.950

Inkluderer

 • Fly med Lufthansa Oslo – Frankfurt- – Verona og Verona – München – Oslo
 • 6 netter på Sun Lake Hotel 4* i delt dobbeltrom m/frokost
 • 2 lunsjer og 3 middager
 • Program og transporter som beskrevet i dagsprogram
 • El-sykler
 • Lokal sykkelguide og lokal omvisningsguide
 • Reiseleder med fra Explore Travel AS

Tillegg

 • Enkeltrom kr 1.600
 • Leie av hjelm kr 100
 • Leie av sykkelvesker kr 300

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 4.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 91 dager før avreise
 • Ved avbestilling 90 -61 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 60-31 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 30-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 20, minimum 16.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.