Magiske Sør-Afrika (fulltegnet)

Magiske Sør-Afrika (fulltegnet)

Cape Town, Hermanus, safari og winelands
Cape Town – Hout Bay – Hermanus – Aquila – Franschhoek

Velkommen til Cape Town, en av verdens flotteste storbyer!

Det er forsommer i Sør-Afrika i november og temperaturene er behagelige når vi besøker vakre Cape Town og de fantastiske områdene rundt byen.
Sør-Afrika har så mye å by på at ett besøk aldri vil være nok for å oppleve alt. På denne turen vil vi konsentrere oss om Cape Town, kystbyen Hermanus, safari- og vinområdene. Mer enn 80 % av alle som besøker landet kommer tilbake, og reiser du hit for første gang vil du forstå hvorfor.

I 1994 ble Nelson Mandela valgt til president, og landet fikk sitt første svarte styre på nesten 350 år.  Vi besøker Robben Island der Mandela satt fengslet i nesten 18 år. Vi får høre historien om apartheid, om forsoning og tilgivelse, om kampen for frihet av Cristo Brand, Mandelas fangevokter og venn!

Millioner bor fortsatt i de store townshipene, og etter et besøk til det kjente District 6 i sentrum av Cape Town tar vi turen til Khayelitsha, den største for å se og føle livet der.
Naturligvis vil vi besøke det storslagne Kapp det gode Håp, det sørvestligste punktet på det afrikanske kontinentet.
I vindistriktet Franschhoek vil vi smake på sør-afrikansk vin, som er blant de beste i verden. De største vingårdene i landet ligger kun en snau time fra byen. Vi besøker noen av dem, tester ut viner, og kjøper med oss de beste hjem. Til god vin hører god mat, og vi vil vi nyte godt av det unike og svært gode kjøkkenet i Sør-Afrika…
Det blir også tid til å oppleve Waterfront, byens turistsentrum som er kjent for shopping, restauranter, kafeer og levende musikk overalt.
Taubanen til topps på Table Mountain hører selvsagt med på programmet. På dette det flate fjellet midt i byen ser man utover hele byen, Kapp-punktet og langt ut i vinområdene.
I tillegg vil vi kjøre den vakre kystveien til den sjarmerende byen Hermanus der vi nyter et par dager på flotte strender blir med på hvalsafari.
Safari blir det også nordøst for byen der vi kan oppleve «The big 5».

Denne 15 dagers turen gir deg en smakebit på historien, kulturen, tradisjonene og menneskene.

 

Kort fortalt

Cape Town, fiskerbyen Hermanus, safari og winelands.
Marimbarytmer, sør-afrikansk vin, gourmetmat og kjente severdigheter.
Denne turen gir deg en smakebit på historien, kulturen, tradisjonene og menneskene. Infomøte i Bodø 28.april kl 1730

Reisedatoer:
01/11/2022 - 15 dager

Dagsprogram Magiske Sør-Afrika (fulltegnet) - 15 dager

Dag 1 – 1. november – Bodø – Oslo – Dubai
Avreise med SAS kl 1030 fra Bodø med ankomst Gardermoen kl 1200. Kl 1410 tar Emirates Airlines oss til Dubai der vi ankommer like før midnatt kl 2355.

Dag 2 – 2. november – Dubai – Cape Town/Hout Bay
Videre kl 0355 med samme selskap direkte til Cape Town med ankomst kl 1145.
Transport sammen med vår guide til Hout Bay. Hout Bay er en liten fiskerlandsby som ligger snaut 2 mil fra Cape Town og her skal vi bo i fantastiske omgivelser de neste nettene. Innsjekk på Vida Nova Retreat, et flott Guest House/hotell med herlig beliggenhet og utsikt til de flotte fjellene i området. Her finnes deilige uteområder og basseng. Lett lunsj serveres ved ankomst. Litt hvile samt tid til å gjøre seg kjent med området rundt hotellet.
Om kvelden transport sammen vår guide til en fantastisk velkomstmiddag på Gold Restaurant i hjertet av Cape Town. Under middagen vil vi oppleve lokal dans og musikk. Vår buss kjører oss tilbake til vårt bosted.

Dag 3 – 3. november  – Cape Town/Hout Bay

Tidlig frokost og transport den korte og naturskjønne veien til Cape Town. Der tar vi fergen kl 0900 fra Waterfront til ikoniske Robben Island, fangeøya der Mandela satt fengslet i nesten 18 år. Guidet rundtur på øya og tilbake til Waterfront som er byens turistsentrum med sitt yrende liv av gatemusikere, kaféer, restauranter, hyggelige butikker og et stort håndverks-marked. For relativt få år siden var dette området kun en enorm havn, men har gjennom 2-3 tiår blitt ombygget til selve sentrum av byen. Vi vandrer litt rundt der før vi spiser lunsj på Cafe Paradiso og om ettermiddagen bringer vår buss oss til foten av Table Mountain. Der tar vi gondolbanen opp ca 1.000 høydemeter. Herfra er det utsikt milevis rundt byen, østover til vindistriktet, sørvest mot Kapp-punktet og nordover langs kysten. Tilbake til hotellet.
Kl 1800 får vi besøk av Christo Brand. Han var Mandelas fangevokter og venn og vil dele noen av sine opplevelser på Robben Island med oss. Et helt unikt foredrag venter oss som avsluttes med en god middag sammen på hotellet.

 

Dag 4 – 4. november – Hout Bay – Kapp-punktet – False Bay
Etter frokost vil vår buss bringe oss mot Kapp det gode håp. Kapp-punktet, nesten Afrikas sydøstligste punkt, der strømningene fra Atlanterhavet og Det indiske hav møtes. Stedet er et naturreservat, her kan man se antiloper og sebra, bavianer og struts, samt Protea som er Sør-Afrikas nasjonalblomst. Vi besøker selve punktet og herfra får man vidt utsyn utover to verdenshav. Særlig lenger syd kommer man ikke på dette kontinentet. Lunsj underveis på Seaforth Restaurant.
Videre til False Bay og Boulders Beach der vi stopper og ser på den flotte pingvin-kolonien. Tilbake på hotellet og middag på hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet.

 

Dag 5 – 5. november  – Hout Bay – Cape Town
Etter en deilig frokost kjører vi den korte halvtimen til Cape Town der vi bruker hele dagen til å se den flotte byen i lag med vår guide. Det blir også en vandretur rundt på Waterfront, oppover Long Street til Green Market Square og de flotte fargerike husene i Bo-kaap området. Lunsj underveis på turen.
Vel tilbake til hotellet etter en ny opplevelsesrik dag kan vi nyte den deilige hagen. Middag på egenhånd i dag. Hotellet har en god meny å velge fra.

Dag 6 – 6. november – Hout Bay – Cape Town
Frokost på hotellet. I dag kan de som har lyst til å bli med på en formiddagstur inn til Cape Town. Dere kan bli med reiselederen rundt på Waterfront, eller bare rusle rundt egen hånd, kanskje gjøre noen gode innkjøp av klær, sko, vin eller hva det måtte være. Lunsj på egenhånd før vi tar turen innom District 6 museum. Dette distriktet i sentrum av Cape Town var det mest fargerike, der musikere, forfattere og kunstnere levde sine kreative liv, en bydel som skilte seg ut fra Cape ellers. Her bodde de helt til apartheid ble innført, og de ble forvist – til townshipene!
For de som heller vil nyte dagen på vårt sjarmerende bosted på en solseng, en god bok og et glass leskende drikke er dette fullt mulig!
Om kvelden går vi kort rusletur til en annen lokal restaurant der vi nyter felles middag.

Dag 7 – 7. november – Hout Bay – Khayelitsha – Kirstenbosch
Etter frokost blir vi igjen hentet av bussen og vi vil besøke en av townshipene rett utenfor byen som heter Khayelitsha. Det bor anslagsvis 3 millioner her og våre lokale guider tar oss litt rundt og forteller om livet i en township. Det blir lokal ølsmaking og besøk til en barneskole. Her finnes flere private hjem som er åpne for gjester, flere kvinneprosjekter som produserer keramikk, utøver malerkunsten og lager vakre perlearbeider. Det blir også servert en god lunsj underveis.
Etter lunsj besøker vi Kirstenbosch botaniske hage. Den ligger ved foten av Table Mountains østside i en forstad til Cape Town i Sør-Afrika. Den er på hele 360 mål og her kan man vandre rundt blant vakre blomster og planter. Tilbake til hotellet der Niel, eieren av hotellet venter med en deilig middag.

Dag 8 – 8. november – Hout Bay – Hermanus
Vi forlater Hout Bay om morgenen og setter kursen mot Hermanus som ligger ca 13 mil sørøstover. Vi kjører kystveien og tar turen innom Hemel en Aarde dalen. Vi befinner oss i et stort vinland og det er på tide med litt vinsmaking på en av gårdene her. Videre til kystbyen Hermanus. Denne byen er kjent som et av de beste stedene i verden for hvalsafari. Vi sjekker inn på flotte Windsor Hotel som ligger helt nede ved kysten. Lunsj på egenhånd på en av de mange spisestedene i byen. Ettermiddagen fri til å gjøre seg kjent, gå en tur langs strandpromenaden eller ta et bad i sjøen. Om kvelden samles vi på Cafe 1904 der vertskapet Johan og Endria vil servere oss et herlig sjømatmåltid.

Dag 9 – 9. november – Hermanus
Frokost på hotellet. I dag blir det hvalsafari. Vi blir kjørt til havnen der vår båt tar oss ut på havet. Kysten utenfor Hermanus er et svært populært sted å besiktige disse flotte dyrene. Etter spektakulære opplevelser denne formiddagen nyter vi ettermiddagen i byen eller kanskje du vil bli med på den uendelig lange Grotto beach stranden som ligger noen steinkast fra byen. Om kvelden vil igjen reiselederen ta dere med til en god middag i den lille kystbyen.

 

Dag 10 – 10. november – Hermanus – Aquila Private Game Reserve & Spa
Etter frokost setter vi kursen nordover. Ca 19 mil og nærmere 3 timer tar det å kjøre til Aquila Private Game Reserve & Spa. Her spiser vi lunsj før vi i egnede safaribiler denne ettermiddagen tar «dyrene i Afrika» nærmere i øyesyn. Her kan vi oppleve «the big 5» og etter å ha sjekket inn i vår luksuriøse rom blir det middag på stedet.

Dag 11 – 11. november – Aquila Private Game Reserve & Spa
Frokost før vi setter oss i safaribilene for å se flere og spennende dyr. Lunsj på lodgen og for de som ønsker mer safari er det bare å hoppe på ettermiddagsturen også. Felles middag om kvelden.

Dag 12 – 12. november – Aquila Private Game Reserve & Spa – Franschhoek
Tidlig frokost og morgensafari for å få med «dyrene i Afrika» en siste gang før vi sjekker ut og setter kursen 14 mil sørvestover til den flotte og sjarmerende vinbyen Franschhoek. Etter en flott kjøretur i vakkert landskap kommer vi over fjellpasset der Franschhoek åpenbarer seg. Vi sjekker inn på et av de flotteste bostedene i byen, Le Franschhoek Hotel & Spa. Her finnes svømmebasseng, solsenger og en herlig atmosfære! Middag på hotellet om kvelden.

Dag 13 – 13. november – Franschhoek
Frokost på hotellet. I dag vil vi lære mer om vinindustrien, og besøker noen vingårder. Byvandring I Franschhoek, besøk til Madelastatuen utenfor Drakenstein fengselet der Mandela ble løslatt, en kjøretur gjennom vinbyen Paarl til Spice Route står også på programmet. På Spice Route har de et eget mikrobryggeri, sjokoladefabrikk, glassblåseri, grappadestilleri, vinutsalg og flere hyggelige restauranter. Nyt noen smakebiter her og innta lunsj på en av restaurantene.
På veien tilbake til Franschhoek gjør vi et stopp på vingården Grande Provence der det blir omvisning og vi vil smake mer vin…
En herlig avskjedsmiddag i lag på hotellets restaurant venter om kvelden – og med vin fra området selvsagt!

 

 

Dag 14 – 14. november – Franschhoek – Dubai
Siste frokost i Sør-Afrika for denne gang og vi tilbringer formiddagen på vårt luksushotell.
Før vi setter kursen mot flyplassen blir det lunsj på en lokal restaurant i byen. Emirates Airlines har avreise kl 1825 til Dubai der vi lander neste morgen.

 

Dag 15 – 15. november – Dubai – Oslo – Bodø
Ankomst Doha kl 0555. Kl 0745 går ferden videre direkte til Gardermoen med ankomst kl 1200. Siste etappe kl 1535 da SAS bringer oss til Bodø med ankomst kl 1705. 

Praktiske opplysninger
Temperatur
Det er forsommer i Sør-Afrika på denne tiden, ca 23 grader på dagtid
Klær
Lett tøy på dagtid, gode sko er viktig. Uformelt antrekk til middager og ellers
Strøm
Samme styrke som i Norge, 230 V, men uttakene er stort sett av engelsk type. Ta med adapter
Valuta
Sør-Afrikanske Rand (ZAR). Kurs pr mars -22: 1 rand = Nkr 0,60 Mange minibanker. Ønsker du å ta med kontanter går det med norske sedler. Det kreves pass når man veksler kontanter. Alle vanlige typer kort aksepteres.
Visum/pass
Ikke nødvendig med visum på forhånd, påse at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter at reisen er slutt
Vaksiner
Det anbefales vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. I tillegg Hepatitt A. Vi er ikke i malaria-områder.
Tidssone
Sør-Afrika ligger 1 time foran når vi har vintertid
Mobil
Full dekning
Internett
Tilgjengelig på hotellet og de fleste kaféer
Sikkerhet
Lommetyveri forekommer sjeldent, men man går ikke alene i visse strøk om kveldene, som i alle andre storbyer
Åpningstider
Cape Town: Alle forretninger på Waterfront er åpne fra kl. 0900-2100 alle dager, i sentrum til 1630

 

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 37.480 (avreise fra Bodø) 

Inkluderer

 • Rutefly med SAS Bodø – Gardermoen t/r
 • Rutefly med Emirates Airlines på økonomiklasse Gardermoen – Dubai – Cape Town t/r
 • Flyskatter (utgjør pr mars – 22 kr 910 av totalprisen, kan endre seg innen avreise)
 • 6 netter på Vida Nova Retreat i delt dobbeltrom m/frokost
 • 2 netter på Windsor Hotel, Hermanus i delt dobbeltrom m/frokost
 • 2 netter på Aquila Private Game Reserve & Spa i delt dobbeltrom m/helpensjon
 • 2 netter på Le Franschhoek Hotel & Spa i delt dobbeltrom m/frokost
 • Måltider som nevnt i program, 9 lunsjer og 11 middager
 • Transport t/r flyplass og utflukter og transporter som nevnt i programmet
 • Norsk reiseleder og norsk lokal guide under hele oppholdet
 • Representant fra Avisa Nordland

Tillegg  

 • Enkeltrom kr 5.900
 • Drikke til måltider, og annet som ikke er nevnt i program 

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.
Depositum på kr 7.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller ca 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 95 dager før avreise
 • Ved avbestilling 94-65 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 64-35 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 34-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 30, minimum 25.  Påmeldingsfrist 15. august 2022.

Dersom du har bonuskort med flyselskapet som benyttes på denne reisen, opparbeider du poeng/miles ved å fremvise bonuskort ved innsjekking

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.