Færøyene

Olsokfeiring på Færøyene

Færøyene – perlen vest i havet
Olavsfest og Færøyenes nasjonaldag

29. juli – Olsok – er Færøyenes nasjonaldag og store festdag. Den ellers så fredelige hovedstaden Torshavn blir forandret til et folkehav hvor alle kommer til byen, ikledd sine flotte nasjonaldrakter. Det danses den tradisjonelle ringdansen, det synges kvad fra morgen til kveld, og det er fest i nesten 2 dager til ende (28. og 29.). En helt spesiell opplevelse som vi får dele med lokalbefolkningen på denne reisen. Vi får også være heiagjeng når nasjonalsporten – kapproing – går av stabelen i havnen ved Tinganes.

Færingene er glade i å synge og danse, og under Olsok er Torshavn et flott skue der alle kommer i sine folkedrakter, store som små. Det er vår egen Olav den Hellige som feires, som det har blitt gjort i hundrede av år. Det blir ikke spesifikt program i halvannen dag mens feiring pågår, vi følger tradisjonene til lokalbefolkningen og er med på festen på vår egen måte. Byen er en stor opplevelse, og det er program man kan følge fra morgen til kveld.

For øvrig er Færøyene er naturperle av de sjeldne, og vi skal besøke flere steder under vårt opphold.

En verden av uberørt natur. ”En fryd for den reisende” skrev National Geographic da de i 2007 og 2015 kåret øyriket til verdens beste øysamfunn i konkurranse med 111 øyer verden rundt, og danket ut både sydhavsøyer og vår egen Lofoten.

Det er ikke bare den særegne naturen som gjør Færøyene til en perle. Et usedvanlig imøtekommende folkeslag som tar imot gjester med et åpent sinn, og som gjerne deler historien om sitt liv. Man er flink til å ta vare på tradisjoner, folkedraktene, sangdansen, kvadene og de gamle historier går i lære fra generasjon til generasjon. Fuglefjellene med tusenvis av lundefugl, suler, skarv. Det stadig skiftende været – man kan oppleve fire årstider på en dag – for ikke å si fem minutter.

Den vakre lille bygda Saksun med sin lille kirke i havgapet og gamle steinhus, bygden Gjogv. Tinganes og Reyn med sine unike bebyggelser. Små bygder, særegne fjellformasjoner og vulkanske fjell møter oss hvor vi enn kommer. Vi besøker den 900 år gamle Røykstova på kongsgården i Kyrkjebø der den norske kong Sverre vokste opp. Ikke er det bare Færøyenes eldste, men et av verdens eldste trehus. Dagens eier er 17. generasjon. Familien tar imot oss til en omvisning, hyggelig prat og en kaffekopp i finstuen.

Færøyene er et av de siste steder i Europa hvor hverdagen bringer hva man andre steder søker i sin ferie. Nærhet, natur og fred.

La deg fascinere av naturen, fargene og menneskene!

Kort fortalt

Olavsfest og Færøyenes nasjonaldag er en opplevelse du sent vil glemme - i 2 dager til ende. I tillegg besøk til vakre steder på dette unike øyriket.

Reisedatoer:
27/07/2020 - 5 dager

Dagsprogram Færøyene - 5 dager - Olsok

​Dag 1 – 27.07.
Avgang fra Oslo Gardermoen med SAS kl 07.00 til København, videre til Torshavn/Vagar kl 12.25 med Atlantic Airways. Vi lander kl 13.40 etter å ha stilt klokken en time tilbake. Transport til hotellet vårt Hotel Brandan, sentralt beliggende i verdens minste hovedstad. Hotellet åpner våren 2020. På veien mot byen kjører vi fjellveien. Vi ankommer hotellet vårt ca 15.15, og etter innsjekk tar vi en liten rusletur i Tinganes og Reyn. Vi passerer også den gamle domkirken i sentrum, og gåturen tar rundt 1,5 time. Før middag vil det bli informasjon om Olavsfesten som går av stabelen 28. og 29. juli. Middag på hotellet kl 19.00.

Dag 2 – 28.07.
Kl 10.00. Avreise til Kyrkjebø, Færøyenes kulturelle senter.
På Kyrkjebø, ca 20 minutter fra Torshavn, ligger Kongsgården og den 900 år gamle Roykstovan som er det eldste bebodde tømmerbygget i Europa. Det ligger på et steinfundament som opprinnelig var en del av bispegården. Den har vært bolig for kongsbønder i flere hundre år, og for den nåværende bondefamilien i hele 17 generasjoner. Tømmeret Røykstovan er bygget av sies å ha drevet over havet fra Norge. Norske Kong Sverre vokste opp her på gården. Vi besøker Magnus-katedralen og Olavskirken fra år 1111, begge befinner seg på kongsgården. Tilbake til Torshavn og hotellet hvor det serveres lunsj med kaffe/te.

Så er vi klare for Olavsfesten, som starter denne ettermiddagen og varer hele kvelden. Gruppen tilbringer ettermiddag på egenhånd. Det blir musikk, sang og dans, ringdansen passer for alle uansett form, alder og “dansefot”. Forsangeren synger kvadene, mens vi andre etter hvert lærer oss refrengene og er med. Færingene er svært inkluderende, og spesielt overfor nordmenn i flotte drakter og bunader. I havnen er det Færøy-mesterskap i kapproing, nasjonalsporten!
Middag på egenhånd.

Dag 3 – 29.07.
Også er festdagen her, selve olsok, til minne om vår egen Olav den Hellige som døde på Stiklestad i år 1030.

Der foregår mye denne dagen, dog er høydepunktet høytideligheten da parlamentet, Lagtinget, åpner. Om morgenen går landets prester, lagtingsmedlemmer og de høyest rangerte embetsmenn side om side i prosesjon fra Tinghuset til Domkirken. Her holdes gudstjeneste, som spesielt henvender seg til myndighetene. Etter gudstjenesten går prosesjonen tilbake til Tinghusplassen, hvor man overværer de lokale musikk-kreftene. Lagtinget åpnes med dette. Det yrer av mennesker i Torshavn til langt på natt, og plassen Vaglen ved kommunehuset er et sentralt sted i byen og like ved hotellet.
Klokken 18.00 møtes vi og spiser Olsok buffe sammen på Hafnia.

Dag 4 – 30.07.
Kl 11.00 setter vi oss i bussen og kjører langs kysten gjennom farverike bygder og krysser Atlanteren over broen som knytter Strømøy med Østerøy. Vi kjører i retning av den nordligste bygd på Færøyene, Gjógv. På veien ser vi ute i havet stenformasjonene kalt Kæmpen og Kællingen. Vi kjører opp i en høyde over 400 m og passerer Færøyenes høyeste fjell, Slættaratindur 882 m høy.

Vi fortsetter til Gjógv der vi vandrer en tur langs naturhavnen, og kan nyte utsikten til øyene i nord. I løpet av dagen går også turen innom vakre Saksun, et lite samfunn verdt et besøk. Her rusler vi på den gamle kirkebakken med gamle gravstener og stor utsikt. Lunsj serveres i Gjáargarður og etter litt mat får vi omvisning i bygda. Vi går langs naturhavnen ut til “Mary’s Benk”. Fra Gjógv kjører vi via bygda Funning, hvor sagnet sier at vikingene kom i land. Vi nyter den fine utsikten. Vi er tilbake på hotellet ca kl 17.00 og middag serveres kl 19.00.

Dag 5 – 31.07.
Vi forlater hotellet kl 06.30
Atlantic har avgang kl 08.20 til København, ankomst 11.25. Videre til Oslo Gardemoen med SAS kl 13.25 der vi lander kl 14.35.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 17.900 for abonnenter av Hjemmet – ikke-abonnent kr 19.500

Inkluderer

 • Flyreise Oslo-København-Torshavn t/r med SAS og Atlantic Airways
 • Flyskatter- og avgifter
 • Overnatting på Hotel Brandan i dobbeltrom
 • Busstransport t/r flyplass-hotell i Torshavn
 • Måltider som nevnt i program, alle frokost (4), 2 lunsj og 3 middag
 • Utflukter ifølge program inkludert nødvendige transporter og lokal norsktalende guide
 • Reiseleder med fra Norge

Tillegg

 • Tillegg for enkeltrom kr 2.590
 • Drikke til måltider

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 4.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 900 betales tilbake ved avbestilling inntil 65 dager før avreise
 • Ved avbestilling 64-36 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 35-0 dager før avreise må 100 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 25, minimum 15.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.