Englands idylliske landsbyer

Englands idylliske landsbyer

Engelske hager – Stonehenge – St Ives – Bath – Greenway
Bli med Hjemmet Reiseklubb på en idyllisk reise i det sør-vestlige England, landsdelen som er mettet med historie og pittoreske landsbyer, flotte hager, slott og strender.

På denne reisen skal vi også besøke Stonehenge, en av verdens mest kjente steinsirkler, antatt å være nærmere 5000 år gammel.

Vi besøker blant annet Salisbury Cathedral, badebyen Torquay, og får også et elvecruise fra Totnes til Dartmouth en av dagene. Der skal vi også skal besøke Greenway mansion hvor Agatha Christie ferierte når hun trengte å trekke seg tilbake til stillhet og ro. På vår reise videre vestover til Cornwall, besøker vi også Eden project, verdens største innendørs regnskog og et vell av blomster, farger og planter i særegne kuber. I Cornwall får vi også med oss den vakre kystbyen St Ives.

Fra Cornwall går turen østover til Bath, byen som ble bygd av romerne og som i dag står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner vi romersk arkitektur og byens kjente romerske bad. I Bath blir det også noe fritid for å nyte byen.

Kort fortalt

​Bli med Hjemmet Reiseklubb på en idyllisk reise i det sør-vestlige England, landsdelen som er mettet med historie og pittoreske landsbyer, ​flotte hager, slott og strender.

Reisedatoer:
18/09/2022 - 6 dager

Dagsprogram Englands idylliske landsbyer - 6 dager

Dag 1 – 20.09.
Avreise fra Oslo Gardermoen kl 0755 med SAS (SK803) til London Heathrow hvor vi ankommer kl 0920 lokal tid (klokken stilles 1 t tilbake). Lokal guide møter oss med skilt “Hjemmets reiseklubb”.

Vi starter turen med et besøk i Salisbury-katedralen. Kirken er et av de beste eksempler på tidlig engelsk arkitektur, første delen ble bygget 1220-1250. Den hadde 750-års markering i 2008. Kirken har det høyeste spiret i Storbritannia (123 m) og også den største korsgangen. Kirkeuret er fra 1386, og er det eldste uret i drift i verden.

Vi stopper for lunsj på Mercure White Hart Hotel i Salisbury. Deretter går turen til Stonehenge, ca 13 km nord for Salisbury. Her er det gjort funn fra ca 4000 år f Kr, altså ca 1000 år før Stonehenge ble bygget.

​Her tilbringer vi første natten på Livermead House Hotel 3*, Torqguay. 3- retters middag serveres om kvelden.

Dag 2 – 21.09.
Etter frokost skal vi bli litt kjent i Torquay i Devon. På 1800-tallet ble byen kjent som badeby, da den gikk for å ha et godt klima. I denne byen ble den berømte krimforfatter Agathe Christie født, handlingen i TV-serien Hotell i Særklasse ble også lagt hit.
Etter en vandretur i byen skal vi ut på et flott elvecruise fra Totnes til Dartmouth. En utrolig vakker båttur hvor man får se flere praktfulle byggverk, bl a flere slott.

Dartmouth er en perle av en by, og det blir fritid for å rusle litt på egenhånd samt innta lunsj (for egen regning).

Vi skal også besøke Greenway mansion, stedet hvor Agatha Christie tilbrakte sin fritid. Hotellovernatting på Livermead House Hotel, det samme som natten før. Middag.

Dag 3 – 22.09.
Etter frokost forlater vi vårt bosted og setter kursen mot Dartmoor nasjonalpark. Her har de bl a hageanlegget Garden House, flotte fjellformasjoner og det blir også mulighet for å gå en tur for dem som ønsker. Lunsjen blir i Princetown på puben The Plume of Feathers Inn.

Deretter skal vi besøke det imponerende anlegget Eden project, se https://www.edenproject.com/. Her vil du se blomster og planter du sannsynligvis aldri har sett, og du vil oppleve verdens største innendørs regnskog. Her er også en stor utendørs botanisk hage. Stedet åpnet i 2001 og har blitt en av Englands store attraksjoner.

Vi ankommer vårt bosted om ettermiddagen, The Royal Duchy Hotel 4*, Falmouth. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 4 – 23.09.
Etter frokost kommer vår lokale engelsktalende guide til hotellet og skal være med gruppen hele dagen. Vi starter dagen med å besøke St Michels Mount, et slott fra 1100-tallet beliggende ute i bukten. For å komme seg fram og tilbake må man passe på at tidevannet er lavt til middels. Blir vannet for høyt kan man komme seg inn med båt.

St Ives står på programmet deretter. Denne vakre kystlandsbyen med fiskehavn er en kjent og populær ferieby. Her får gruppen tid på egenhånd for å spise lunsj (ikke inkludert), og rusle i de små gatene. I følge Trip Advisor er stranden her blant de 10 beste i Europa.

Vi bor på samme hotell som sist natt, The Royal Duchy Hotel, og spiser middag der om kvelden.

Dag 5 – 24.09.
Vår reise fortsetter til Bath, kjent for sine romerske bad, hvorav navnet. Vi er nå i grevskapet Somerset, og byen var kursted for velstående engelskmenn. Byen ble tatt opp på Unescos verdensarvliste i 1987. De varme kildene i byen er kjent i skrifter 2000 år tilbake i tid.

Byen har et stort antall historiske bygninger, bl a klosteret og kloster-kirken Bath Abbey fra 600-tallet. Fritid i byen og lunsj på egenhånd.

Vårt bosted er The Lansdown Grove Hotel Bath, 3*. Middag om kvelden på vårt bosted.

Dag 6 – 25.09.
Etter frokost får vi litt tid på egenhånd i Bath før vi setter kursen mot flyplassen. Vi kommer til det nordre Hampshire, og til hagene i West Green House omringet av de flotteste hus i hele England. Hagen ble anlagt over flere tiår av Marylyn Abbott, en berømt australsk hagedesigner med stor pasjon for engelske hager.

På dette stedet skal vi innta en ekte engelsk “Afternoon Tea” før vi setter kursen mot Heathrow.

Avgang med SAS kl 1730, og ankomst Oslo Gardermoen kl 2045.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person ca kr 17.000 for abonnenter av Hjemmet, kr 18.500 for ikke-abonnent av Hjemmet
(Pris klar i desember)

Inkluderer

 • Flyreise med SAS t/r Oslo Gardermoen-London på økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter, kan endre seg innen avreise
 • Overnatting i dobbeltrom på nevnte hoteller
 • Måltider som nevnt i program
 • Alle utflukter inkl inngang som nevnt i program
 • Reiseleder Britt-Tove Sletten er med på turen t/r Oslo

Tillegg

 • Enkeltrom kr 2.900
 • Drikke til måltider, og annet som ikke er nevnt i program

Forbehold om prisendring dersom endringer i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 4.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 900 betales tilbake ved avbestilling inntil 65 dager før avreise
 • Ved avbestilling 64-39 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 38-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 25, minimum 15.

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.