Catalonia – en kulinarisk perle!

Catalonia – en kulinarisk perle!

Barcelona, Sitges, Penedes og Tarragona

Bli med på en kulinarisk reise i Catalonias mangfold av mat og drikke!
Vi starter turen i Sitges, den gamle fiskerbyen mellom fjell og hav, med sine langstrakte strender og koselige strandpromenade. Her bor vi på et koselig hotell de første nettene, og med sitt store utvalg av restauranter og kafeer- skal ingen gå sulten i denne byen.
Vi tar en heldag i Penedes, hjertet av Spanias cava-produksjon. Her er gamle tradisjoner, håndverk og kvalitet viktigere enn kvantum. Vi smaker oss gjennom lokale retter og med bobler i glasset utforsker vi flott natur, vinområder og besøker den kjente produsenten Codorniu.
Kjenn på det historiske suset når vi rusler gjennom Tarragonas gamle gater, med sine skulpturer og gamle bymurer. Vi går i gladiatorenes fotspor ved det gamle amfi teateret og får høre historier og makt og herlighet.
Vi kan selvfølgelig ikke være i Catalonia uten å besøke Barcelona! Her tar vi en bytur og ser La Sagrada Familia og andre kjente byggverk. Vi får tid til å rusle rundt på et par av de store mat markedene, og her finner vi garantert noe å handle med hjem. De fleste er vel enige at kombinasjonen spanske skinker og oster kombinert med vin- er en herlig gastronomisk kombinasjon!
Turen avsluttes med vinsmaking og middag på en av Barcelonas anerkjente restauranter -kjent for sine katalanske spesialiteter.
” Uten mat og drikke-duger helten ikke”

Kort fortalt

En gastronomisk opplevelse med besøk til Sitges, Penedes Tarragona og Barcelona. Spanske skinker, gode oster og litt Cava i glasset danner rammen når vi besøker vakre Catalonia.

Reisedatoer:
20/10/2020 - 5 dager

Dagsprogram Catalonia – en kulinarisk perle! - 5 dager

Dagsprogram

Dag 1 Oslo- Barcelona – Sitges
Avreise fra Oslo med Norwegian kl 0900 med ankomst Barcelona kl 1220. Her møtes vi av vår lokalguide og kjøres til hotellet vårt i Sitges. Turen tar rundt en halv time, og vel fremme sjekker vi inn på hotellet og velkomstdrinker venter på oss ved ankomst. Deretter får vi slappe litt av før vi går til middag. I dag står det spesialiteter fra havet på menyen.

Dag 2 Penedes
Etter frokost setter vi kursen til Penedes. Området er kjent for sine gamle tradisjoner innen cava produksjon, og her holder også flere kjente merker til. De fleste har sikkert hørt om Freixenet og Cordoniu. Regionen er også kjent for høykvalitets viner, og blant annet holder Torres og Pares Balta også til i dette området.
Vi starter dagen med et besøk og vinsmaking hos Codorniu, og bare arkitekturen på byggene til vingården er imponerende! Her får vi smake på de edle dråper og se vinkjellerne og ta en nærmere titt på området. Vi skal spise lunsj i dag på Finca la Caseta, en herlig liten herregård med hage og basseng for de som ønsker en dukkert.
Mette og fornøyde drar vi videre til Vilafranca, en sjarmerende gammel by med aner helt tilbake til 1100-tallet. Her rusler vi rundt i rolig siesta- tempo mens guiden forteller om historien, livet i dag, arkitekturen på de gamle flotte bygningene og selvfølgelig om gamle tradisjoner som “Human Tower” konkurransene. Denne sjarmerende lille byen har mange koselige butikker og vi besøker det lokale markedet. Her finner vi alt vi kan tenke oss av skinker og grønnsaker, krydder og frukt.
Etter endt besøk drar vi tilbake til Sitges og har kvelden på egenhånd ca 1830.

Dag 3 Tarragona
I dag setter vi kursen sørover til vakre Tarragona. Vi får en halvdag til å utforske denne flotte gamle byen med sine romerske amfi teatre, katedraler og ikke uten grunn står byen på UNESCOS verdensarvliste. Vi får tid til å rusle rundt i de trange gatene med hyggelige butikker og kafeer, og spaserturen ned hovedgata Ramla Nova. Å rusle langs med den gamle bymuren, alle skulpturer og palmer, er det som en egen liten historisk reise. Vi spiser lunsj før vi setter kursen tilbake til Sitges.
Kvelden nytes på egenhånd- og det er godt med restauranter å velge mellom.

Dag 4 Barcelona
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen mot metropolen Barcelona. Kjent for sine arkitektoniske mesterverk av Gaudi, sine gode restauranter og uteliv samt selvfølgelig muligheter for shopping. Vi skal stoppe ved 2 forskjellige store mat marked i dag- så det lønner seg å ha litt ekstra plass i kofferten! Vi tar en rundtur i byen og stopper ved markedet slik at alle kan få litt egentid, før vi deretter kjører til hotellet og sjekker inn. Egentid til å utforske byen ytterligere eller slappe av på hotellet.
Vi møtes igjen for middag og vinsmaking på ekte katalansk vis.

Dag 5 Barcelona -Oslo
Transport til flyplassen der Norwegian har avreise kl 1305 fra Barcelona og ankomst Oslo kl 1630.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person kr 14.900 for abonnenter (ikke abonnent av Hjemmet kr 16.700)

Inkluderer

• Fly tur/retur Oslo – Barcelona med Norwegian inkl 2 bagasje a 20 kg hver
• All transport i henhold til program
• 3 netter på 4* hotell i Sitges med frokost
• 1 natt på 4* hotell Barcelona med frokost
• 1 vinprøving i Penedes med besøk på vingård
• 1 katalansk tasting middag med vinprøving
• 1 middag med drikke inkludert
• 2 lunsj drikke inkludert
• Lokalguide engelsktalende
• Norsk reiseleder

Tillegg
• Enkeltrom kr 1590
• Drikke til måltider, og annet som ikke er nevnt i program

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

Depositum på kr 7.000 pr person faktureres ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller ca 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler
• Depositum med fratrekk av kr 1.000 betales tilbake ved avbestilling inntil 95 dager før avreise
• Ved avbestilling 94-65 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
• Ved avbestilling 64-35 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
• Ved avbestilling 34-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; basert på 15 pax

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.