Cape Town og Cederbergfjellene

Cape Town og Cederbergfjellene

Kapp-punktet, vinområdet, Robben Island, historien, vandringer

I april er det sensommer i Sør-Afrika, med gjennomsnittlig dagtemperatur på over 22-24 grader.
Sør-Afrika har så mye å by på at ett besøk aldri vil være nok for å oppleve alt. På denne turen vil vi konsentrere oss om Cape Town og området rundt, som har mer enn nok å tilby for en 13 dagers reise. Mer enn 80 % av alle som besøker landet kommer tilbake, og reiser du hit for første gang vil du forstå hvorfor.

I tillegg til å besøke de kjente stede som Kapp-punktet, Table Mountain, Robben Island skal vi til de unike Cederberg-fjellene med flotte vandreturer på programmet. Her blir det muligheter for både kortere og lengre turer, og slappe av på hyttene våre hvis du har mest lyst til det en dag. Nelson Mandela endret Sør-Afrika, vi besøker Robben Island der han satt fengslet i nesten 18 år, og får høre historien om apartheid, om forsoning og tilgivelse, om kampen for frihet.

Naturligvis skal vi til det storslagne Kapp det gode Håp, det sørvestligste punktet på det afrikanske kontinentet som det er mulig å gå til. På veien derfra besøker vi pingvinene på Boulders Beach.
I vindistriktet ved Stellenbosch utenfor Cape Town vil vi smake på sør-afrikansk vin, som er blant de beste i verden. De største vingårdene i landet ligger kun en snau time fra byen. Vi besøker noen av dem, tester ut viner, og kjøper med oss de beste hjem. Og ikke minst vil vi nyte godt av det unike kjøkkenet i Sør-Afrika.

Det blir også tid på Waterfront, byens turistsentrum, kjent for shopping, restauranter, kafeer, levende musikk og yrende liv. De som ønsker kan bli med på en lokal restaurant der de afrikanske rytmene gjør det vanskelig å sitte stille. Vi får en vandretur på Table Mountain, det flate fjellet midt i byen. Herfra har man en fantastisk utsikt over byen, Kapp-punktet og langt ut i vinområdene. Vi tar bena fatt opp fjellet med start i den botaniske hagen Kirstenbosch. Turen er relativt steil, du kan ta bane opp om ønskelig. Selvsagt må vi ut i townshipen, bydelene der de fargede bor. Vi besøker Khayelitsha og får oppleve det virkelige Sør-Afrika, dvs de fargedes og svartes virkelighet.

Deretter blir det flere vandreturer i de vakre Cederberg-fjellene. Her bor vi på hytter med flott beliggenhet, og like ved ligger Sør-Afrikas høyest beliggende vingård. Et flott fjellområde, med svært spesielle fjellformasjoner. Bl a skal vi gå til Malteserkorset, ruvende 90 m over bakken. Naturen lager den fineste kunsten selv. I fjellområdet Cederberg finner vi også flere tusen år gamle hulemalerier som vi skal se nærmere på.

Bli med til et herlig land, og en by som garantert vil etterlate deg et ønske om å komme tilbake!

Kort fortalt

​"Verdens vakreste storby". I tillegg til byens severdigheter blir det vandringer i Cederberg-fjellene og besøk til vinområdene.

Reisedatoer:
02/04/2020 - 13 eller 17 dager

Dagsprogram Cape Town og Cederbergfjellene - 13 eller 17 dager - (3 plasser ledig)

Dag 1 – 02.04
Avreise fra Kjevik kl 1400 med SAS til Oslo med ankomst kl 1445. Videre kl 1610 med Qatar Airways til Doha med ankomst kl 2340.

Dag 2 – 03.04
Derfra kl 0140 direkte til Cape Town der vi ankommer kl 1110. Måltider serveres underveis. Lokal guide møter oss på flyplassen og kjører oss det vakreste vinområdet Franschhoek der vi sjekker inn på det flotte Le Franschhoek Hotel & Spa. Se www.lefranschhoek.co.za/.

Lunsj og litt tid til å hente seg inn etter en lang reise. Middag i Franschhoek.

Dag 3 – 04.04
Etter en deilig frokost på terrassen blir det rundtur i vindistriktet hele dagen med vinsmaking og lunsj underveis. Middag på egenhånd på hotellet.

Dag 4 – 05.04
Frokost på hotellet. I dag vil vi bli litt kjent med alle de ulike lagene i samfunnet og hvordan man lever da turen går til Khayamandi. Dette er en township i Stellenbosch, en av de mange i områdene rundt Cape Town. Felles lunsj og middag i dag.

Dag 5 – 06.04
Frokost før vi setter kursen mot de unike Cederbergfjellene, en kjøretur på ca 4 timer. De neste dagene vil vi vandre i disse vakre fjellene som ligger ca 25 mil nord for Cape Town, og hvor fjelltoppene stiger mer enn 2000 meter til værs. Vi ankommer Sandrif Cottage til lunsj, deretter tar vi en lett tur for å se på Bushmen paintings – flere tusen år gamle hulemalerier like i nærheten. Middag under stjernene.

​​Dag 6 – 07.04
Vi går en 4 timers tur til Maltese Cross – Malteserkorset. Turen har en moderat til krevende vanskelighetsgrad med god sti som klatrer sakte oppover, og vi får en flott utsikt utover Cederberg-fjellkjeden.
Maltese Cross er et kors laget av naturen selv, rager 80-90 m til værs og er et resultat av erosjon i området. Medbrakt niste til lunsj, og igjen tilberedes middagen ute og vi nyter den i vakre omgivelser.
På veien tilbake til vårt bosted blir det vinsmaking på den høyest beliggende vingården i Sør-Afrika, Cedarberg.

Dag 7 – 08.04
Dagens tur er lenger. Det er Wolfgang Cracks og Wolfgang Arch som står på programmet på denne 8 timers vandringen.

Vanskelighetsgraden stiger, og målet er den buede steinformasjonen Wolfgang Arch. Det er mulig å snu halvveis om ønskelig.

Nistelunsj underveis og middag ved hyttene smaker godt etter en lang dags vandring.

Dag 8 – 09.04
Etter dager med flotte vandringer setter vi kursen sørover til kanskje verdens vakreste by Cape Town.
Kjøreturen tar ca 4 timer og vi sjekker inn ved lunsjtid på hotellet City Lodge som ligger midt i sentrum og kort rusletur til Waterfront. Her er det er butikker, kaféer og hyggelige uteplasser i hopetall. Waterfront var opprinnelig havnekvarter og verft. Stedet har siden 1960-tallet gjennomgått en vellykket ombygging til slik det fremstår i dag. Her er også et flott akvarium som er verdt et besøk. Her er dessuten en stor hall hvor man kan kjøpe lokalt håndverk. Shoppingsenteret er åpent 7 dager i uken. Felles lunsj og middag.

Dag 9 – 10.04
Etter frokost vil vår buss bringe oss mot Kapp det gode håp. Kapp-punktet, nesten Afrikas sydvestligste punkt, der strømningene fra Atlanterhavet og Det indiske hav møtes. Stedet er et naturreservat, her kan man se antiloper og sebra, bavianer og struts, samt nasjonalblomsten i Sør-Afrika, Protea.

Vi vil gå en fottur rundt i disse vakre omgivelsene denne formiddagen og nyter pikniklunsj ute i det fri.
Lett og flat vandretur som tar ca 3 t totalt.

Etter 25 minutter med buss ankommer vi selve punktet. Fra toppen ser man vidt utover to verdenshav. Særlig lenger sydvest kommer man ikke på dette kontinentet! Videre til False Bay og Boulders Beach der vi stopper og ser på pingvin-kolonien. Etter en lang dag blir det middag på hotellet eller like ved.

​Dag 10 – 11.04
Etter frokost går turen til det berømte District 6 som har sin spesielle historie. Området var på 60-tallet en smeltedigel av kultur, musikk, kunst og levende liv hvor fargede og hvite bodde sammen. Helt til apartheid-styret bestemte at området skulle jevnes med jorden.

Videre til Robben Island der Mandela satt fengslet i nesten 18 år. Lunsj underveis og middag på egenhånd i byen i dag.

Dag 11 – 12.04
Etter en tidlig frokost kjører vi til Kirstenbosch botaniske hage og starter derfra oppstigningen til fots på Table Mountain. Ruten (Nursery Ravine) er temmelig bratt, de som foretrekk kan ta banen og møte gruppen på toppen (billett må kjøpes). Fjellet ruver ca 1000 moh, og det ligger nesten midt i byen. Den praktfulle utsikten herfra har gjort stedet til en av byens største attraksjoner. Man ser Kapp-punktet, Robben Island, Lions Head, Falls Bay, og langt ut mot vindistriktene øst for byen. Når vi har kommet opp nytes medbrakt lunsjpakke. Deretter fortsetter vandringen videre til stasjonen der kabelbanen tar oss ned fra fjellet. Det er kafe på toppen, for nytelse av et glass godt drikke. Felles middag i byen.

Dag 12 – 13.04
Etter frokost setter vi kursen mot flyplassen. Qatar Airways har avgang kl 1225 og lander i Doha kl 2340. Måltider serveres underveis.

Dag 13 – 14.04
Avreise fra Doha kl 0120 og ankomst København kl 0650. Måltider serveres underveis. Siste etappe til Kristiansand med SAS kl 1240 som lander i Kristiansand kl 1345.

​Reise- og prisinformasjon

Pris pr person i dobbeltrom kr 31.500

Inkluderer

 • Rutefly med SAS Kristiansand – Oslo og København – Kristiansand
 • Rutefly med Qatar Airways Oslo – Doha – Cape Town og Cape Town – Doha – København, måltider om bord
 • Flyskatter (utgjør per juni -19 kr 3.743 av totalprisen, kan endre seg innen avreise)
 • 3 netter på Le Franschhoek Hotel & Spa, Franschhoek
 • 3 netter på Sandrift Self Catering Cottage – 4-manns hytter med 2 soverom
 • 4 netter på City Lodge ved Waterfront, Cape Town
 • Alle måltider nevnt i program: 10 frokost, 10 lunsj og 8 middag
 • Transport t/r flyplass
 • Utflukter og transporter som nevnt i programmet
 • Norsk reiseleder og lokal guide

Tillegg

 • Enkeltrom kr 3.850
 • Drikke til måltider, og annet som ikke er nevnt i program

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer.

For 5 dager ekstra tur til Kruger-parken og Soweto/Johannesburg, be om pris.

Depositum på kr 7.000 pr person faktureres 15. juli, deretter ved påmelding.
Sluttfaktura forfaller ca 6 uker før avreise.

Avbestillingsregler

 • Depositum med fratrekk av kr 1000 betales tilbake ved avbestilling inntil 95 dager før avreise
 • Ved avbestilling 94-65 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 64-41 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
 • Ved avbestilling 40-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Send en reiseforespørsel

Vi svarer raskt og er alltid forberedt på å svare på spørsmål du måtte ha.

Send oss din forespørsel gjennom skjemaet, så svarer vi deg så raskt som mulig.