Tematurer

Enten du vil på safari i Afrika, oppleve buddhistisk kultur i Laos, eller se vakker natur og gjestfrie mennesker på Sri Lanka, lover vi deg en tur helt utenom det vanlige. Vår erfaring tilsier at mange vil oppleve kulturen, historien, naturen gjerne i kombinasjon med god mat og nytelse.

Derfor besøker vi kjente steder og severdigheter, smaker spennende mat, nyter herlige strender mens vi tar del i den lokale kulturen der vi ferdes.  Tematurene våre passer for alle – uansett om du reiser alene, med venner eller med hele din familie.

Håndverk og strikk i Tallinn

Gamlebyen i den vakre hansabyen Tallinn har mye å by på innen håndverk og kunst. Det blir besøk til produsenter innen tekstil, glass, keramikk, strikk og mer til. I de smale gatene ligger håndverksbutikkene på rekke og rad. I tillegg blir det mye hygge og sosialt samvær.
Rabatt for Hjemmets Reisklubb

Reisedatoer:
15/10/2022 - 3 dager

Magiske Sør-Afrika (fulltegnet)

Cape Town, fiskerbyen Hermanus, safari og winelands.
Marimbarytmer, sør-afrikansk vin, gourmetmat og kjente severdigheter.
Denne turen gir deg en smakebit på historien, kulturen, tradisjonene og menneskene. Infomøte i Bodø 28.april kl 1730

Reisedatoer:
01/11/2022 - 15 dager

Magiske Sør-Afrika (få plasser ledig/frist 28.sept)

Cape Town, fiskerbyen Hermanus, safari og winelands.
Marimbarytmer, sør-afrikansk vin, gourmetmat og kjente severdigheter.
Denne turen gir deg en smakebit på historien, kulturen, tradisjonene og menneskene. Bli med på denne ekstraturen!

Reisedatoer:
15/11/2022 - 15 dager

Julemarked i vakre Vadstena

Middelalderbyen Vadstena er en av Sveriges hyggeligste byer, beliggende ved Vättern. Her arrangeres hvert år Gammeljul på Vadstena Slott, et tradisjonelt julemarked med en flott atmosfære.
Rabatt for Hjemmets Reiseklubb.

Reisedatoer:
25/11/2022 - 3 dager

Julemarked på Røros

Opplev Røros pyntet til jul. Bli med til kanskje den flotteste julemarkedsbyen i Norge. Vi bor selvsagt på Bergstaden Hotell - midt i byen.
Rabatt for Hjemmets Reiseklubb.

Reisedatoer:
02/12/2022 - 3 dager

Julemarked i Budapest

Bli med på en hyggelig førjulstur til flotte Budapest. Vi vil oppleve byens flotte julemarked som ligger sentralt i byen. Vår lokale guide tar oss også med til noen av de mange severdighetene i byen.

Reisedatoer:
09/12/2022 - 4 dager

Kenya – med safari og strandliv

Bli med på en eksotisk opplevelse til Kenya der vi tar del i Karen Blixen's liv, opplever det vill dyrelivet i Masai Mara, Lake Naivasha og Lake Nakuru. Vi krydrer det hele med herlige dager på sandstrendene ved Mombasa

Reisedatoer:
16/01/2023 - 11 dager

Strikkeweekend til Lillehammer

Bli med på strikkeweekend til Lillehammer.
Designer, fagjournalist og forfatter Sidsel J. Høivik vil holde kurs og foredrag med forskjellig og interessant innhold om strikking. Du kan både strikke, nyte gode måltider, bruke hotellets fasiliteter i tillegg til en fin skitur om det frister!

Reisedatoer:
03/03/2023 - 3 dager

Marrakech

Marrakech er byen full av myter, farger, lukter og folkeliv.
Program kommer snart!

Reisedatoer:
11/03/2023 - 8 dager

Nepal – fjellvandring,natur og kultur

Rododendroen blomstrer i Himalaya i mars. Vi vil vandre i Annapurna-området, se hvordan lokalbefolningen bor i de vakre fjellene, besøke den gamle hovedstaden, Bhaktapur og oppleve vakre Pokhara ved Phewa-sjøen.

Reisedatoer:
19/03/2023 - 13 dager

Yarnfest i Loveland, Denver USA

På rundreisen i i midtre deler av USA vil strikkeekspert Tove Fevang ta deg med til Yarnfest i Loveland. I tillegg til besøk på festivalen blir spennende besøk rundt i Chicago, Decorah og Denver.

Reisedatoer:
07/04/2023 - 11 dager

Peru med Machu Picchu og Titicacasjøen

Bli med langs spektakulære åssider når vi går pilegrimsveien som fører til Inkaenes hellige by, Machu Picchu. Luksustog til Titicacasjøen der vi overnatter hos de lokale.

Reisedatoer:
18/04/2023 - 13 dager

Vakre Liguriakysten og Cinque Terre

Langs vestkysten fra Genova og sørover finner vi vakre og sjarmerende byer på rekke og rad.
Her ved Liguriakysten ligger Rapallo, Portofino, Santa Margaretha, Sestri Levante, Cinque Terre og Portovenere som alle vil bli besøkt på vår tur. Og selvsagt vil vi se alle severdighetene i Genova.

Reisedatoer:
20/04/2023 - 6 dager

Jordan – en kulturell og historisk perle

Jordan må være himmelen på vår jord. Naturen, fargene, kulturen, historien – dette landet har alt, til og med flotte strender der vi avslutter turen. Bli med til Petra, Amman, Dødehavet, Wadi Rum, Madaba, Mt Nebo og Aqaba.

Reisedatoer:
02/05/2023 - 11 dager

Gardasjøen med sykling og båttur

Gardasjøen ligger vakkert til i Nord-Italia. Området er godt egnet for flotte sykkelturer langs sjøen og til de vakre landsbyene, slottene og innsjøene som ligger i fin sykkelavstand. I tillegg blir det båttur til vakre Limone og besøk til særegne Sirmione.

Reisedatoer:
08/05/2023 - 7 dager

Til Isager og Skagen med Tove Fevang

På denne flotte turen til Danmark vil vi kombinere strikkeopplevelser med kunst og hyggelige besøk i Skagen. Isager er blitt en svært populær leverandør av garn,  og der blir det workshops og vi kan fråtse i deres store utvalg av masse deilig garn.

Reisedatoer:
10/05/2023 - 5 dager

Helgelandskysten – øyhopping med sykkel, matopplevelser og storslagen natur!

Bli med til magiske Helgelandskysten! 8 dager der inntrykkene står i kø venter deg, når Lena tar deg med til Vegaøyene, Herøy, Dønna, Træna og Sanna Og selvsagt vil du få oppleve særegne Myken.

Reisedatoer:
30/05/2023 - 8 dager

Strikketur til Selbu

Sammen med Norsk Strikkeforbund inviteres du til en hyggelig og lærerik helg i Selbu og Trondheim. Forfatterne og strikkeentusiastene Anne Bårdsgård og Tove Fevang er med som reiseledere og kurs- og foredragsholdere.

Reisedatoer:
22/05/2023 - 3 dager

Lofoten med vandringer og kortreist mat

Juni er en flott måned for et besøk til Lofoten. Her, helt ytterst i øyriket kan vi nyte det vakreste og mest eksotiske vi kan tenke oss. Det blir tur på Reinebringen og andre flotte fjell i området samt sykkeltur til Å. Reine Rorbuer byr på svært god komfort og kortreist gourmetmat.
Rabatt for Hjemmets Reiseklubb

Reisedatoer:
01/06/2023 - 5 dager

Svalbard med båttur, vandring og gruvebesøk

Med bosted midt i Longyearbyen blir det båttur til den nedlagte russiske gruvebyen Pyramiden, flott gåtur til Sarkofagen der vi også kan finne fossiler samt omvisning i Gruve 3. Vi nyter gode måltider og vi tar del i lokallivet i byen.

Reisedatoer:
15/06/2023 - 5 dager

Shetland med strikk håndverk og historie

Shetland er svært spennende for deg som er interesserte i håndverk, kultur, historie og strikk. Med strikkeguru Tove Fevang som veiviser blir det spennende workshops og besøk til historiske steder med lange interessante tradisjoner.
Vil du reservere plass - ta kontakt!

Reisedatoer:
17/06/2023 - 8 dager

Georgia

Et av verdens eldste land huser blant annet Europas høyeste fjell, fantastiske kystlinjer og flotte vinområder. Bli med til dette spennende landene der vi også opplever gjestfrihet og flere av landets Unesco's verdensarvseverdigheter

Reisedatoer:
30/08/2023 - 12 dager

Kilimanjaro og safari i Ngorongoro

Kilimanjaro - en drøm for mange og oppnåelig for de fleste, beliggende i et av Afrikas flotteste land, Tanzania. Etter en ubeskrivelig tur på toppen blir det safari i "Edens Hage", fantastiske Ngorongoro.

Reisedatoer:
10/10/2023 - 12 dager

Malta

Malta - øya midt i hjertet av Middelhavet!
Historie, kultur og kulinariske eventyr står på programmet på denne ukesturen.

Reisedatoer:
19/10/2023 - 7 dager

Malaysia - Storbyliv, kolonihistorie og strandliv

​Bli med til vakre og naturskjønne Malaysia der storbyliv i Kuala Lumpur, kolonihistorie i høylandet, orientens perle Penang og strandliv på Langkawi venter deg.​

Reisedatoer:
20/11/2023 - 15 dager

Sri Lanka - Indias tåre

Kåret til det beste reisemålet av Lonely Planet og "Den flotteste øya i verden" sa Marco Polo.

Vakker og frodig natur, et svært vennlig folkeslag, safari og strandliv venter deg. Må oppleves!

Reisedatoer:
22/11/2023 - 14 dager