Tematurer

Enten du vil på safari i Afrika, oppleve buddhistisk kultur i Laos, eller se vakker natur og gjestfrie mennesker på Sri Lanka, lover vi deg en tur helt utenom det vanlige. Vår erfaring tilsier at mange vil oppleve kulturen, historien, naturen gjerne i kombinasjon med god mat og nytelse.

Derfor besøker vi kjente steder og severdigheter, smaker spennende mat, nyter herlige strender mens vi tar del i den lokale kulturen der vi ferdes.  Tematurene våre passer for alle – uansett om du reiser alene, med venner eller med hele din familie.

Lofoten med vandringer og kortreist mat – 4 plasser ledig

I september har de fleste turistene reist hjem og vi kan nyte det vakreste og mest eksotiske vi kan tenke oss helt ytterst i Lofoten. Det blir tur på Reinebringen og andre flotte fjell i området samt sykkeltur til Å. Reine Rorbuer byr på svært god komfort og kortreist gourmetmat.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
01/09/2021 - 5 dager

Pilegrimsvandring til Nidaros

Vi vandrer i 6 dager fra Berkåk til Nidaros, en strekning på 116 km. Vandring over 10 mil kvalifiserer til "Olavsbrevet", og turen går i vakkert kulturlandskap. Vi bor på private gårder og den siste natten på Pilegrimsherberget, rett ved siden av Nidarosdomen. Bagasjen vår blir fraktet med bil.

Reisedatoer:
04/09/2020 - 6 dager

Surdeigsbaking og kortreist mat på Gomobu Fjellstue

Kombiner gode fjellopplevelser med bakekurs og herlig kortreist mat på Gomobu Fjellstue i Valdres. Her på 1000 moh, med flotte turområder og fantastisk utsikt til Jotunheimen blir det surdeigsbaking, matkurs og hyggelig samvær.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
10/09/2021 - 3 dager

Svalbard med båttur, vandring og gruvebesøk

Med bosted midt i Longyearbyen blir det båttur til den nedlagte russiske gruvebyen Pyramiden, flott gåtur til Sarkofagen der vi også kan finne fossiler samt omvisning i Gruve 3. Vi nyter gode måltider og vi tar del i lokallivet i byen.

Reisedatoer:
15/09/2021 - 5 dager

Håndverk og strikk på Færøyene

Øyriket vest i havet er en perle - og som mange vil besøke om igjen. Vi besøker kunsthåndverkere, har workshops og foredrag. I løpet av dager med god mat og hyggelig samvær besøker vi også de pittoreske bygdene og opplever den enestående naturen.

Reisedatoer:
16/09/2021 - 5 dager

Strikkedager på Svalbard

Vi gjentar suksessen og tilbringer 5 dager i Longyearbyen med strikkeforedrag og kurs, turer i området, stedets historie, nyter gode måltider og har det hyggelig i sosialt lag. Vi bor selvsagt midt i byen.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
20/09/2021 - 5 dager

Islands middelalderhistorie og Snorres sagaer

Historiker Øystein Morten tar oss med på denne rundreisen til Reykholt, fødestedet til Snorre Sturlason, og Tingvellir samt vestkysten. Morten vil underholde oss med spennende historier fra tiden da all utfart skjedde med båt. Vi rekker også bad i varme kilder og besøk til Reykjavik.

Reisedatoer:
23/09/2021 -

Strikk- og historiehelg i Trondheim

Det blir både strikkeforedrag med kjent "strikkeguru" samt spennende foredrag med historiker Øystein Morten. Morten vil gi oss mer kunnskap om vikingetiden og middelalderen når vi både besøker Stiklestad og Nidarosdomen.

Reisedatoer:
07/10/2021 - 3 dager

Strikk & Sang på Geilo

Med Strikke-Terje på det koselige lodgehotellet Vestlia Resort på Geilo blir det masse strikking, allsang og hygge. Strikkeentusiast Terje Tjelle leder an denne weekenden. Som både kordirigent og storstrikker synger vi sammen med den stemmen vi har. Kurs, foredrag og selvsagt god mat hør med til sangstrikken.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
08/10/2021 - 3 dager

​Strikkehelg på Røros

Vi gjentar suksessen i oktober 2021. ​Bli med Hjemmet på Strikkeweekend til unike Røros. Denne gangen er det Tove Fevang som er faglig inspirator.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
15/10/2021 - 3 dager

Matkurs og stølsmat med Berit Ildjarnstad

Gomobu Fjellstue med vakker beliggenhet ved porten til Jotunheimen er stedet der Hjemmets egen matskribent vil lære oss kunsten å tilberede gode og tradisjonsrike retter. Her på 1000 moh kan vi også nyte lette vandreturer og sykkelturer i lag med Explore Travel's egen guide.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
18/10/2021 - 4 dager

Yogahelg på Nythun Fjellstue i Valdres

Yogahelg på Nythun Fjellstue. Tidligere profesjonell danser Henriette Slorer tar gruppen med på yogainstruksjoner morgen og kveld. Utenfor døren finner vi milevis med oppkjørte skiløyper - fra Danebu/Aurdal til Beitostølen. Nythun kan også friste med sitt svært gode kjøkken.

Reisedatoer:
03/11/2021 - 5 dager

Kunst og håndverk i Tallinn

Gamlebyen i den vakre hansabyen Tallinn har mye å by på innen håndverk og kunst. Det blir besøk til produsenter innen tekstil, glass, keramikk, strikk og mer til. I de smale gatene ligger håndverksbutikkene på rekke og rad. I tillegg blir det mye hygge og sosialt samvær.

Reisedatoer:
11/11/2021 - 4 dager

Julebyen Gøteborg med gamla Haga

Gøteborg oser av julestemning i slutten av november. Med korsang, levende lys, utendørs skøytebaner og salgsboder med alt fra ristede kastanjer til tradisjonsrikt kunsthåndverk inviterer byen sine egne borgere og turister. Med buss fra Oslo via Østfoldbyene blir dette en fin oppladning til jul!

Reisedatoer:
26/11/2021 - 3 dager

Julemarked i Riga

Hansabyen Riga inviterer til julemarked som vi sent vil glemme. På torget i Gamlebyen bugner det av fristende julegaver, hyggelige kafeer og tradisjonelle håndverksprodukter. En tur der hygge og sosialt samvær også står i fokus.

Reisedatoer:
03/12/2021 - 3 dager

Julefeiring på Nythun Fjellstue

I nostalgiske omgivelser med snø på alle kanter feirer vi juledagene med strikk og litteratur. Opplesninger, strikkeforedrag, nydelig mat og skiturer for de som ønsker fyller dagene våre. I tillegg blir det mye god mat og god tid til kos foran peisen med hyggelig samvær.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
26/12/2021 - 5 dager

Sri Lanka - Indias tåre

Kåret til det beste reisemålet av Lonely Planet og "Den flotteste øya i verden" sa Marco Polo.

Vakker og frodig natur, et svært vennlig folkeslag, safari og strandliv venter deg. Må oppleves!

Reisedatoer:
18/01/2022 - 14 dager

Kilimanjaro og safari i Ngorongoro

Kilimanjaro - en drøm for mange og oppnåelig for de fleste, beliggende i et av Afrikas flotteste land, Tanzania.

Reisedatoer:
08/02/2022 - 12 dager

Nepal med Fru Kvist

​Et uforglemmelig møte med lokalbefolkningen venter oss når vi besøker Kathmandu, Bhaktapur, Rasuwa og Pokhara.

​Bli med Berit Veiset i "Fru Kvist".

Reisedatoer:
07/03/2022 - 13 dager

Magiske Sør-Afrika

Cape Town, Garden Route, Oudtshoorn og winelands.
Marimbarytmer, sør-afrikansk vin, gourmetmat og kjente severdigheter.
Denne turen gir deg en smakebit på historien, kulturen, tradisjonene og menneskene.

Reisedatoer:
22/03/2022 - 15 dager

Malaysia - Storbyliv, kolonihistorie og strandliv

​Bli med til vakre og naturskjønne Malaysia der storbyliv i Kuala Lumpur, kolonihistorie i høylandet, orientens perle Penang og strandliv på Langkawi venter deg.​

Reisedatoer:
03/03/2022 - 15 dager

I Carl Larsson, Selma Lagerløf og Anders Zoorns rike – Sverige

Med buss fra Oslo besøker vi på denne rundreisen Sunne med Mårbacka, Sundborn der vi finner Carl Larssons hjem og Mora. Steder der de fremdeles driver med tradisjonshåndverk som Dalahesten, lin og glasskunsten besøkes også.

Reisedatoer:
05/06/2022 - 4 dager

Strikk og tradisjoner på Irlands vestkyst

Bli med "strikke-Terje" på en uforglemmelig tur til Aran-øyene på Irlands vestkyst. Terje Tjelle er godt kjent i området og øyrikets kjente strikktradisjoner. Foruten besøk til pittoreske landsbyer vil vi oppleve spennende historie fra vikingetid og middelalder.

Reisedatoer:
09/06/2022 - 6 dager

Strikkefestival i Edinburgh

Hvert år, siden 2013, har festivalen funnet sted i Edinburgh. Foruten besøk til festivalen finner vi en by med svært mye spennende historie og kultur. Middelalderen har satt mange spor her og vandre gatelangs i denne sjarmerende byen gir god stemning.

Reisedatoer:
18/08/2022 - 5 dager

Velkommen til Fredrikstad

Øyhopping på Hvaler, omvisning på vakre og ærverdige Hankø samt vandring rundt i den gamle festningsbyen fra 1567 står på programmet når vi i slutten av august nyter sensommeren i Fredrikstad

Reisedatoer:
25/08/2022 - 4 dager

Georgia

Et av verdens eldste land huser blant annet Europas høyeste fjell, fantastiske kystlinjer og flotte vinområder. Et reisemål som på vei opp!

Reisedatoer:
29/08/2022 - 12 dager

Englands idylliske landsbyer

​Bli med Hjemmet Reiseklubb på en idyllisk reise i det sør-vestlige England, landsdelen som er mettet med historie og pittoreske landsbyer, ​flotte hager, slott og strender.

Reisedatoer:
18/09/2022 - 6 dager

Sykkeltur rundt Gardasjøen i Nord-Italia

Nylig åpnet den nye sykkel- og gangveien rundt hele Gardasjøen. I dette svært vakre området sykler vi de ca 140 km der vi bor og besøker de pittoreske byene som ligger ved sjøen. Og underveis serveres selvsagt deilige italienske retter og vin fra omkringliggende områder.

Reisedatoer:
19/09/2022 - 7 dager

Idylliske Hardanger og sjarmerende Telemark

Flott tur over Hardangervidda i høstfarger, båttur på Hardangerfjorden, kanaltur i Telemark og overnatting på ærverdige Ullensvang Hotell i Hardanger og Dalen Hotell i Telemark står på programmet for denne rundreisen på 4 dager som starter og slutter i Oslo

Reisedatoer:
19/09/2022 - 4 dager

Malta

Malta - øya midt i hjertet av Middelhavet!
Historie, kultur og kulinariske eventyr står på programmet på denne ukesturen.

Reisedatoer:
12/10/2022 - 7 dager

Peru med Machu Picchu og Titicacasjøen

Bli med langs spektakulære åssider når vi går pilegrimsveien som fører til Inkaenes hellige by, Machu Picchu. Luksustog til Titicacasjøen der vi overnatter hos de lokale.

Reisedatoer:
24/10/2022 - 13 dager