Strikk & Håndverk

Opplev verdens mest spektakulære kunst på nært hold! Vi tar deg med på spennende kulturopplevelser over hele verden.

På menyen står alt fra strikkefestival på Færøyene til et dypdykk i sørafrikansk kultur i Cape Town.

​Strikkehelg på Røros

Vi gjentar suksessen i oktober 2021. ​Bli med Hjemmet på Strikkeweekend til unike Røros. Denne gangen er det Tove Fevang som er faglig inspirator.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
15/10/2021 - 3 dager

Surdeigsbaking og kortreist mat på Gomobu Fjellstue

Kombiner gode fjellopplevelser med bakekurs og herlig kortreist mat på Gomobu Fjellstue i Valdres. Her på 1000 moh, med flotte turområder og fantastisk utsikt til Jotunheimen blir det surdeigsbaking, matkurs og hyggelig samvær.

Reisedatoer:
11/03/2022 - 3 dager

Matkurs og stølsmat med Berit Ildjarnstad

Gomobu Fjellstue med vakker beliggenhet ved porten til Jotunheimen er stedet der Hjemmets egen matskribent vil lære oss kunsten å tilberede gode og tradisjonsrike retter. Her på 1000 moh kan vi også nyte lette vandreturer og sykkelturer i lag med Explore Travel's egen guide.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
25/04/2022 - 4 dager

Kunst og håndverk i Tallinn

Gamlebyen i den vakre hansabyen Tallinn har mye å by på innen håndverk og kunst. Det blir besøk til produsenter innen tekstil, glass, keramikk, strikk og mer til. I de smale gatene ligger håndverksbutikkene på rekke og rad. I tillegg blir det mye hygge og sosialt samvær.

Reisedatoer:
11/11/2021 - 4 dager

Julebyen Gøteborg med gamla Haga

Gøteborg oser av julestemning i slutten av november. Med korsang, levende lys, utendørs skøytebaner og salgsboder med alt fra ristede kastanjer til tradisjonsrikt kunsthåndverk inviterer byen sine egne borgere og turister. Med buss fra Oslo via Østfoldbyene blir dette en fin oppladning til jul!

Reisedatoer:
26/11/2021 - 3 dager

Julemarked i Riga

Hansabyen Riga inviterer til julemarked som vi sent vil glemme. På torget i Gamlebyen bugner det av fristende julegaver, hyggelige kafeer og tradisjonelle håndverksprodukter. En tur der hygge og sosialt samvær også står i fokus.

Reisedatoer:
03/12/2021 - 3 dager

Strikk- og historiehelg i Trondheim

Det blir både strikkeforedrag med kjent "strikkeguru" samt spennende foredrag med historiker Øystein Morten. Morten vil gi oss mer kunnskap om vikingetiden og middelalderen når vi både besøker Stiklestad og Nidarosdomen.

Reisedatoer:
20/05/2022 - 4 dager

Strikk og tradisjoner på Irlands vestkyst

Bli med "strikke-Terje" på en uforglemmelig tur til Aran-øyene på Irlands vestkyst. Terje Tjelle er godt kjent i området og øyrikets kjente strikktradisjoner. Foruten besøk til pittoreske landsbyer vil vi oppleve spennende historie fra vikingetid og middelalder.

Reisedatoer:
09/06/2022 - 6 dager

Strikkefestival i Edinburgh

Hvert år, siden 2013, har festivalen funnet sted i Edinburgh. Foruten besøk til festivalen finner vi en by med svært mye spennende historie og kultur. Middelalderen har satt mange spor her og vandre gatelangs i denne sjarmerende byen gir god stemning.

Reisedatoer:
18/08/2022 - 5 dager

Strikkedager på Svalbard

Vi gjentar suksessen og tilbringer 5 dager i Longyearbyen med strikkeforedrag og kurs, turer i området, stedets historie, nyter gode måltider og har det hyggelig i sosialt lag. Vi bor selvsagt midt i byen.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
05/09/2022 - 5 dager

Håndverk og strikk på Færøyene

Øyriket vest i havet er en perle - og som mange vil besøke om igjen. Vi besøker kunsthåndverkere, har workshops og foredrag. I løpet av dager med god mat og hyggelig samvær besøker vi også de pittoreske bygdene og opplever den enestående naturen.

Reisedatoer:
15/09/2022 - 5 dager

Strikk & Sang på Geilo

Med Strikke-Terje på det koselige lodgehotellet Vestlia Resort på Geilo blir det masse strikking, allsang og hygge. Strikkeentusiast Terje Tjelle leder an denne weekenden. Som både kordirigent og storstrikker synger vi sammen med den stemmen vi har. Kurs, foredrag og selvsagt god mat hør med til sangstrikken.
Rabatt for Hjemmet-abonnenter.

Reisedatoer:
07/10/2022 - 3 dager

Nepal med Fru Kvist

​Et uforglemmelig møte med lokalbefolkningen venter oss når vi besøker Kathmandu, Bhaktapur, Rasuwa og Pokhara.

​Bli med Berit Veiset i "Fru Kvist".

Reisedatoer:
07/11/2022 - 13 dager